شناسهٔ خبر: 69841025 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: گویانیوز | لینک خبر

» هشدار عراقچی به وزیر خارجه فرانسه

صاحب‌خبر -

یورونیوز - برگزاری جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در تماسی تلفنی با وزیر خارجه فرانسه قطعنامه آماده‌شده توسط سه کشور اروپایی علیه برنامه هسته‌ای تهران را «تحریک‌آمیز» خوانده و نسبت به تصویب آن هشدار داده است.

به گزارش رسانه‌های ایران آقای عراقچی در تماسی تلفنی با ژان نوئل بارو با «تقبیح» تصمیم سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا برای ارائه قطعنامه گفت: «این حرکت سه کشور اروپایی در تقابل آشکار با فضای مثبت ایجاد شده در تعاملات ایران و آژانس تلقی می‌شود و صرفا به پیچیده‌تر شدن موضوع خواهد انجامید.»

انتظار می‌رود کشورهای اروپایی امضاکننده توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ موسوم به برجام در نشست پیش روی آژانس، قطعنامه‌ای در محکومیت عدم همکاری تهران با این نهاد مطرح کنند.

پیش‌نویس قطعنامه‌ای که بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایالات متحده از آن حمایت می‌کنند، علاوه بر محکوم کردن ایران وظیفه‌ای را برای صدور «گزارش جامع» درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران به دبیرکل آژانس محول خواهد کرد.

مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

دیپلمات‌ها در شورای حکام گفته‌اند هدف از این اقدام آن است که ایران تحت فشار قرار گیرد تا به میز مذاکره بازگردد و در مورد محدودیت‌های جدید بر فعالیت‌های هسته‌ای خود توافق کند.

طبق گزارش‌‌ها ایران به آژانس پیشنهاد کرده است که در ازای «متوقف کردن افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد»، قدرت‌های غربی از فشار برای تصویب قطعنامه در جلسه این هفته ۳۵ کشور عضو شورای حکام دست بردارند.

با این حال کشورهای موسوم به «تروئیکای اروپایی» این پیشنهاد را رد کرد‌ه‌اند، زیرا از عدم همکاری ایران با بازرسان آژانس در مسائل پادمانی (شامل فعالیت‌های هسته‌ای گذشته در سه سایت اعلام‌نشده) ناراضی هستند.

این در شرایطی است که ایران در ماه‌های اخیر ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را افزایش داده و به بیش از ۳۲ برابر حد تعیین‌شده در برجام رسانده است.

طبق گزارش تهیه شده توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ذخایر این اورانیوم تا تاریخ ۲۶ اکتبر (۵ آبان) به ۶۶۰۴.۴ کیلوگرم رسید که افزایشی برابر ۸۵۲.۶ کیلوگرم از زمان گزارش سه‌ماهه قبلی در ماه اوت را نشان می‌دهد.

تهران همواره بر این نکته تأکید می‌کند که برنامه هسته‌ای‌اش صرفاً برای اهداف صلح‌آمیز است. با این وجود مقامات جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر هشدار داده‌اند که در صورت مواجهه با «تهدیدی وجودی» ممکن است دکترین هسته‌ای خود را بازبینی کنند.