به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، خدیجه مخدومی افزود: با حضور دکتر تقی زاده افشار پدر پیوند کلیه استان از سال ۱۳۸۰ تاکنون ۳۰۸ پیوند کلیه انجام شده است که در آن مراحل رضایت گیری تا نتیجه بخشی اعمال شده است.
او اضافه کرد: ۱۵۹ نفر به عنوان اهدا کننده در سیستم واحد فراهم آوری ثبت شده است در حالیکه ۲۱۰ نفر برای اهدا رضایت دادهاند اما بر اثر قابل اهدا نبودن کلیه این موضوع به نتیجه نرسیده است.
وی با اشاره به اقدامات واحد فراهم آوری در سال جاری افزود: از ابتدای سال تاکنون نیز ۳۱ مورد رضایت گیری از خانواده های بیماران مرگ مغزی اخذ شده که چهار مورد آن بدحال بوده و متاسفانه به مرحله پیوند نرسیدند.
مخدومی بیان کرد: در نتیجه با همکاری تیم خیرین، تیم سلامت ، پزشکان و البته با رضایت اولیا دم امسال ۲۷ مورد مورد اهدا در آذربایجان غربی به ثبت رساندیم.
وی اضافه کرد: ۵۴ کلیه از این طریق اهدا شده است که ۲ مورد آن با توجه به شرایط پزشکی به تبریز انتقال داده شده است و در این میان چهار مورد کلیه اهدایی نیز از تبریز به ارومیه انتقال شده و به بیماران کلیوی نیازمند پیوند شده است.
مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی ادامه داد: در این میان، ۱۴ مورد کبد، ۲ مورد پانکراس، یک مورد قلب نیز اهدا و پیوند شده است.
مخدومی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در خصوص اهدا عضو افزود: در حال حاضر ۸۰۰ نفر از مردم آذربایجان غربی در لیست صف تایید شده انتظار برای دریافت کلیه هستند که زندگی سختی را میگذرانند و این در حالی است که ۷۰۰ بیمار کلیوی دیگر نیز وجود دارد که نامشان به لیست صف انتظار بر اساس شرایط فوریتی اضافه نشده است.
وی با قدردانی از خانواده های اهدا کنندگان گفت: هیچ کسی و هیچ خانواده ای در این میان حرف از دریافت یا واریز وجه تاکنون نزده و با رضایت کامل و به صورت رایگان در جهت کسب رضایت الهی و اقدام بشر دوستانه برای اهدا اعضای بدن بیمار مرگ مغزی خود رضایت داده اند.
مرگ مغزی به معنی عدم بازگشت به زندگی و تداوم زندگی کوتاهمدت بیمار نیز وابسته به دستگاه است و در صورت جدا شدن از دستگاه بعد از چند ثانیه فوت میکند.
اعضای قابل اهدای از فرد مرگمغزی شامل قلب، ریهها، کبد، رودهها، لوزالمعده و کلیههاست ضمن اینکه برخی از بافتهای بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.