شناسهٔ خبر: 69840091 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

بیداری کودکان غزه در روز جهانی کودک با صدای انفجار/ کشتار، قطع عضو و سوء تغذیه، سهم کودکان غزه از روز جهانی کودک

در حالی که کودکان در سراسر جهان روز جهانی کودک را در ۲۰ نوامبر جشن می‌گیرند، کودکان در نوار غزه در بحبوحه حملات رژیم صهیونیستی روزگاری سخت همراه با گرسنگی، بیماری، قطع عضو، ترس و از دست دادن والدینشان را سپری می‌کنند.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)، امروز 20 نوامبر روز جهانی کودک است،‌ روز جهانی کودک یک تاریخ یادبود در تقویم جهانی است که به افتخار کودکان و به منظور یادآوری حقوق آن­ها برگزار می­‌شود.


اما در غزه کودکان هر روز رویاهایشان زیر آوارها دفن می‌شود و شبها به جای شنیدن صدای لالایی وگوش کردن به قصه ها با صدای بمب و موشک می خوابند.


بمباران‌های پی‌درپی، خانه‌های بسیاری از کودکان غزه را ویران کرده و آنان را بی‌خانمان و آواره ساخته است. برخی از این کودکان والدین خود را در این حملات از دست داده‌اند و به تنهایی و با دلی پر از درد و غم، زندگی می‌کنند. برای آنها، روز کودک معنایی ندارد. برای آنها، هر روز مبارزه‌ای برای زنده ماندن است. 


غزه که تا پیش از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی در 7 اکتبر 2024 (15 مهر 1402) به‌عنوان بزرگ‌ترین زندان روباز جهان شناخته می‌شد، درپی جنایت‌های یک ساله رژیم به بزرگ‌ترین گورستان کودکان در جهان تبدیل شده است.


در حالی که حدود 14 ماه از شروع عملیات طوفان‌الاقصی می‌گذرد،‌ رژیم اشغالگر اسرائیل در طول این مدت نزدیک به 17 هزار و 500 کودک فلسطینی را به شهادت رسانده است‌، از میان این، 211 نوزاد شیرخوار شهید شده‌اند. 825 کودکی هم که در این مدت شهید شده اند زیر یک سال داشتند.


براساس آمار‌های موجود به‌ ویژه داده های سازمان ملل بیش از  ۶ هزار کودک در غزه به قطع عضو یا سوختگی شدید دچار شده اند. بیش از 35 هزار کودک در غزه یتیم شده‌اند و یک یا هر ۲ نفر از والدین خود را از دست داده‌اند و بیش از 50 هزار کودک بدون والدین خود زندگی می کنند.


نقض حقوق کودکان در غزه به‌شدت و به شکلی فاجعه‌بار ادامه دارد. ارزیابی‌های تغذیه‌ای یونیسف حاکی از افزایش شدید نرخ سوءتغذیه حاد در میان کودکان شمال غزه است؛ این نرخ در میان کودکان زیر ۲ سال به ۳۱ درصد می‌رسد و ۴.۵ درصد از کشنده‌ترین شکل سوءتغذیه رنج می‌برند.


کودکان غزه با خطر‌های قریب‌الوقوع ناشی از شیوع بیماری‌های ناشی از کمبود آب آشامیدنی تمیز مواجه هستند؛ دسترسی به آب سالم کافی به موضوع مرگ و زندگی تبدیل شده است و زندگی کودکان را به دلیل بیماری‌های منتقله از طریق آب بیشتر به خطر می‌اندازد.


قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض خشونت و تخریب، زخم‌های روانی عمیقی بر روی کودکان غزه بر جای گذاشته است. نظام آموزشی در غزه، دچار فروپاشی شده است؛ مدارس تخریب‌شده یا به‌عنوان سرپناه تغییر کاربری داده شده است.


بسیاری از کودکان نیز به دلیل کمبود امکانات درمانی و بهداشتی، واکسیناسیون ضروری را از دست داده‌اند و این امر باعث ایجاد نگرانی در مورد شیوع بیماری‌هایی مانند سرخک و فلج اطفال شده است.


وضعیت کودکان در غزه درپی جنگ بیش از ۴۰۰ روزه رژیم صهیونیستی علیه این منطقه تحت محاصره در مسیر وخامت روزافزون حرکت می‌کند و غزه اکنون به گورستان کودکان تبدیل شده است.

 


انتهای پیام/ع.خ/35