به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در این نشست که تا روز جمعه (۲ آذر ۱۴۰۳) ادامه خواهد داشت مسائل مختلف درباره ایمنی هستهای، اجرای توافقنامه پادمان و تقویت فعالیتهای علمی و پژوهشی آژانس در دستور کار قرار دارد. موضوع ایران نیز یکی از سرفصلهایی است که طبق جلسات ادوار قبل، در دستور کار شورا عنوان شده و قرار است راستی آزمایی و بازرسی فعالیتهای اتمی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای توافقنامه پادمانی انپیتی با ایران بررسی شود.
بر اساس برنامه اعلام شده، رافائل گروسی مدیرکل آژانس در ابتدای نشست، سخنانی را درباره آخرین فعالیتهای آژانس ارائه خواهد کرد. او سپس طبق رویه هر دوره، در جمع خبرنگاران حاضر خواهد شد تا به سووالات آنها پاسخ دهد.
این نشست درحالی برگزار میشود که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان موسوم به تروئیکا ساعاتی قبل، پیشنویس قطعنامهای را علیه برنامه هستهای کشورمان به دبیرخانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی تحویل دادند.
در این سند ضمن تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی و ریشهدار در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی، از مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درخواست شده است تا یک «گزارش جامع» درباره همکاریهای ایران و آژانس و اجرای تعهدات پادمانی توسط ایران، برای بررسی در نشست اسفند ماه ۱۴۰۳ شورای حکام تهیه کند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هفته پیش به تهران سفر کرد تا درباره نحوه حلوفصل برخی مسائل پادمانی و آینده همکاریهای فیمابین رایزنی کند. او در این سفر با وزیر امور خارجه، رئیس سازمان انرژی اتمی و رئیس جمهوری ایران ملاقات و همچنین از دو مرکز تاسیسات هستهای فردو و نطنز بازدید کرد.
مقامهای جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر مدیرکل آژانس تصریح کردند که هرگونه اقدام نسنجیده علیه برنامه صلحامیز هستهای ایران در نشست شورای حکام با پاسخ فوری جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد. این درحالیست که نمایندگان تروئیکا با بیاعتنایی به این سفر و تعاملات صورت گرفته در تهران، تلاش کردند تا با تحت فشار قرار دادن اعضای شورای حکام، این نهاد بینالمللی را به عرصه تسویهحسابهای سیاسی تبدیل کنند.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان پیش از آغاز نشست امروز با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرد که تفاهمات صورت گرفته در جریان سفر وی به تهران، بار دیگر حسن نیت و اراده جمهوری اسلامی ایران را برای ارتقای تعاملات و همکاریها با آژانس اثبات کرد.
در این گفتوگوی تلفنی، دو طرف بر اراده خود برای ادامه مسیر مذاکرات و تعامل به منظور حل و فصل اختلافات و پرداختن به دیگر موضوعات در دستور کار و پرهیز از رویکردهای غیرسازنده و تقابلی تاکید کردند.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: در صورتی که طرفهای مقابل بیتوجه به حسن نیت و رویکرد تعاملی ایران، اقدامات غیرسازنده را در نشست شورای حکام از طریق صدور قطعنامه در دستور کار قرار دهند، ایران به نحو مقتضی و متناسب پاسخ خواهد داد.