شناسهٔ خبر: 69839758 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

گزارشگر سابق سازمان ملل عامل اصلی تداوم نسل‌کشی در غزه را اعلام کرد

گزارشگر ویژه سابق حقوق بشر سازمان ملل در اراضی فلسطینی اعلام کرد که حمایت واشنگتن و برلین، عامل اصلی تداوم اشغالگری و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، «مایکل لینک»، گزارشگر ویژه سابق حقوق بشر سازمان ملل در اراضی فلسطینی خاطرنشان کرد واشنگتن از حق وتو علیه قطعنامه‌های مربوط به فلسطین استفاده کرد که تقریباً تمامی اعضای شورای امنیت از آن حمایت کردند.

بر اساس گزارش خبرگزاری آناتولی، وی در ادامه افزود از سال ۱۹۶۷ بیش از ۳۰ قطعنامه سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی صادر شده است و ایالات متحده در تلاش است تا از اجرای آنها جلوگیری کند.

این مخبر سابق سازمان ملل همچنین تصریح کرد: تا زمانی که اسرائیل بداند که اشغالگری‌اش در فلسطین آزاد و مجانی است و ارتشش توسط آلمان و واشنگتن تجدید خواهد شد، رفتار و رویکرد خود را تغییر نخواهد داد.

مایکل لیک تاکید کرد حمایت واشنگتن و برلین، عامل اصلی تداوم اشغالگری و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه است.

وی ادامه داد شورای امنیت با ساختار کنونی خود نمی‌تواند راه حلی برای مشکلات بین‌المللی ارائه دهد و نیاز به اصلاح و تغییر در سازمان ملل وجود دارد.

گزارشگر ویژه سابق حقوق بشر سازمان ملل در اراضی فلسطینی همچنین گفت موضع انحصاری آمریکا در قبال پرونده درگیری میان فلسطین و رژیم صهیونیستی دلیل اصلی شکست راه حل است و واشنگتن و برلین مسؤول ادامه یافتن سیاست‌های نسل‌کشی تل‌آویو هستند.

مایکل لینک ادامه داد گزارش‌ها و یادداشت‌های «کوفی عنان»، دبیرکل اسبق سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۲ نشان می‌دهد چگونه هیمنه آمریکا تلاش‌های بین‌المللی برای حل پرونده فلسطین را ناکام گذاشت.

وی همچنین اظهار کرد ایالات متحده ده‌ها بار از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل برای ممانعت از صدور قطعنامه‌های مربوط به فلسطین استفاده کرده است و از سال ۱۹۶۷ در برابر ۴۷ قطعنامه علیه اسرائیل از حق وتو استفاده کرده است و واشنگتن به دنبال ممانعت از اجرای این قطعنامه‌ها است و این حمایت آمریکا به رژیم صهیونیستی این امکان را داد تا بیش از ۳۰ قطعنامه شورای امنیت علیه آن از سال ۱۹۶۷ را نادیده بگیرد و آنها را اجرا نکند.

این مسؤول سابق سازمان ملل افزود حتی در مواقعی که واشنگتن با قطعنامه‌هایی که خواستار برقراری آتش‌بس بودند موافقت کرد، هیچ‌گونه فشار واقعی برای مجبور کردن رژیم صهیونیستی جهت اجرای آنها اعمال نشد.

مایکل لینک همچنین تاکید کرد حمایت کشورهای غربی ستون اصلی اسرائیل است که بر روابط تجاری، دیپلماتیک و نظامی با کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی تکیه دارد و اسرائیل بدون این حمایت نمی‌تواند قطعنامه‌های سازمان ملل را نقض کند.

وی عنوان کرد اگر کشورهای اروپایی اقدامات قاطعی را برای تعلیق توافق تجارت آزاد با رژیم صهیونیستی اتخاذ کنند، فروش تسلیحات به آن را متوقف و موضعی جدی‌تر و سخت‌گیرانه‌تری در قبال نادیده‌ گرفتن پیاپی قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل در پیش بگیرند، این مسائل برای اسرائیل و متحدانش به‌مثابه یک چالش خواهد بود و به مواضع دیپلماتیک و موقعیت اقتصادی و نظامی آن لطمه وارد خواهد کرد.

لینک تصریح کرد ایالات متحده حدود ۶۹ درصد از تسلیحات مورد نیاز رژیم صهیونیستی را تامین می‌کند و آلمان با حدود ۲۹ درصد در رتبه دوم قرار دارد؛ بنابراین، این ۲ کشور کلید اصلی تداوم اشغالگری غیرقانونی اسرائیل و جنگی هستند که بسیاری از مردم آن را به‌مثابه نسل‌کشی می‌دانند.

وی افزود این حمایت کشورهای غربی همچنین به کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) اجازه داد تا قانونی را با هدف ممنوعیت فعالیت آژانس امداد رسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) تصویب کند.

لینک گفت سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۲۴ که از تل‌آویو خواسته بود ظرف ۱۲ ماه به حضور خود در سرزمین‌های اشغالی پایان دهد، انتقاد کرد و مدعی شد که این قطعنامه «تروریسم دیپلماتیک» است.

وی ادامه داد: بیش از ۲۲۰ کارمند سازمان ملل در جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه کشته شدند که بیشترین آمار طی درگیری‌ها در هشت دهه گذشته است.

این مقام سابق سازمان ملل همچنین تاکید کرد شورای امنیت سازمان ملل متحد در ساختار فعلی خود قادر به ارائه راه حل برای مشکلات بین‌المللی نیست و نیاز مبرمی به انجام اصلاحات در سیستم سازمان ملل برای اتخاذ تصمیمات مسؤولانه‌تر وجود دارد.

از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۴۱۱ روز می‌گذرد و مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم خشکسالی و بی‌آبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان می‌دهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بین‌المللی اعلام کرد هیچ خانه‌ای در نوار غزه نیست که از ابتدایی‌ترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به ساده‌ترین و اولیه‌ترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.

ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با ارتکاب جنایت هولناک در مناطق مختلف نوار غزه به تشدید عملیات نظامی خود در شمال این باریکه ادامه می‌دهد و ۴۷ روز است که با اجرای طرحی که به «طرح ژنرال‌ها» معروف شده، مناطق مختلف شمال نوار غزه در محاصره هستند.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعمل‌های دیوان بین‌المللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسل‌کشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه می‌دهد.

براساس جدیدترین آمار وزارت بهداشت فلسطین در غزه، شمار قربانیان جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا به امروز به ۴۳ هزار و ۹۷۲ شهید و ۱۰۴ هزار و ۸ زخمی رسیده است.

انتهای پیام