به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، سرهنگ غلامعلی یاربیگی فرمانده سپاه ناحیه کرمانشاه در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت هفته بسیج در سپاه ناحیه برگزار شد، اظهار کرد: بسیج در ابتدا به عنوان نیرویی برای دفاع از کشور و مقابله با دشمنان شکل گرفت؛ اما به مرور، به عنوان یک نیروی کارآمد و چندجانبه در تمامی عرصههای انقلاب اسلامی ایران به ایفای نقش پرداخت.وی ادامه داد: در روزهای دفاع مقدس، بسیجیان ما، که از نوجوان ۱۳ ساله تا مردان ۷۰ و ۸۰ ساله را در برمیگرفتند، بدون امکانات پیشرفته و حتی با سلاحهای ابتدایی، در برابر دشمن ایستادند و نگذاشتند که یک وجب از خاک میهن اسلامی به دست دشمن بیفتد. رشادتهای آن روزها و مدیریت شجاعانه جنگ، دفاع مقدس را به نقطهی عطفی در تاریخ مقاومت ما تبدیل کرد.فرمانده سپاه ناحیه کرمانشاه با اشاره به حضور بسیج در تمامی عرصهها، خاطرنشان کرد: پس از پایان جنگ تحمیلی، بسیج به عرصه سازندگی و بازسازی کشور وارد شد. بسیاری از زیرساختهایی که در دوران جنگ آسیب دیده بودند، با تلاشهای بسیج بازسازی شدند. بسیج در همه حوزهها از جمله عمران، پزشکی، کشاورزی و حتی ریشهکنی بیماریها نقشی فعال داشت. یکی از افتخارات بسیج، مشارکت در برنامههای واکسیناسیون و ریشهکنی فلج اطفال بود، که نتیجهای بسیار موثر و ماندگار در سلامت جامعه داشت.
بسیج در کنار مردم و برای مردم است
وی با اشاره به شعار امسال هفته بسیج «بسیج با مردم، برای مردم»، اظهار کرد: شعار محوری امسال بر اهمیت همبستگی با مردم و خدمترسانی به آنها تأکید دارد. باربیگی با اشاره به عناوین هر روز از هفته بسیج در راستای نمایش ابعاد مختلف فعالیتها و ارزشهای بسیج، خاطرنشان کرد: امروز به عنوان «بسیج معنویت، دلدادگی و انتظار» نامگذاری شده است و نشاندهنده اهمیت بعد معنوی و تقویت ایمان در بسیج است.وی تصریح کرد: چهارشنبه، «بسیج انقلابی، فرصتساز و بنبستشکن» خواهد بود. بسیج همواره به عنوان نیرویی که توانسته است در لحظات حساس، از بحرانها عبور کند و در عرصههای مختلف به کشور خدمت کند، شناخته شده است. روزهای دیگر نیز با عناوینی همچون «بسیج مقاومت، جهاد و شهادت» نامگذاری شدهاند که بر روحیه ایثار، جهاد و مقاومت بسیج تاکید دارد.
فرمانده سپاه ناحیه کرمانشاه در اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری با تأکید بر اهمیت نقش جوانان و نوجوانان، بر لزوم انتقال تجربیات نسل گذشته به این نسلهای آیندهساز تأکید دارند، چرا که با بهکارگیری انرژی، خلاقیت و روحیه انقلابی جوانان، میتوانیم مسیر پیشرفت و تعالی انقلاب اسلامی را ادامه دهیم و به اهداف بلند آن دست یابیم.وی اضافه کرد: بسیج بهعنوان نهادی مردمی و انقلابی، همواره نقش گرهگشایی داشته و در موقعیتهای حساس به کمک جامعه آمده است. از امدادرسانی در حوادث طبیعی تا برگزاری برنامههای سازندگی و خدمترسانی به اقشار ضعیف، بسیج با تمام توان خود به میدان آمده است تا ارزشهای انقلاب را حفظ و به نسلهای جدید منتقل کند. این حرکت جهادی بسیج در تمام عرصهها از دفاع گرفته تا امنیت، سلامت و خدمترسانی همچنان ادامه دارد و به نوعی در ایجاد امید و تقویت ایمان در جامعه مؤثر بوده است.یاربیگی تصریح کرد: بسیج امروز نه تنها در حفظ امنیت داخلی، بلکه در حراست از مرزها نیز ایفای نقش میکند. امنیتی که در مرزهای غربی و شرقی کشور حاکم است، مدیون حضور بسیجیانی است که با ایثار و ازخودگذشتگی به حفاظت از کشور میپردازند. این امنیت، بخشی از میراث بسیجیان و یادگار دوران دفاع مقدس است که به لطف خدا و با فداکاری بسیجیان عزیز حفظ شده و روزبهروز تقویت میشود.
بسیج در تمامی عرصهها امیدآفرینی میکند
وی اضافه کرد: بسیج در تمامی مراحل، پیامآور امید و مایه دلگرمی مردم بوده و با خدمترسانی به اقشار مختلف، جایگاه ویژهای در جامعه یافته است. بسیج با روحیه انقلابی و ایمان به ارزشهای دینی، در عرصههای مختلف فعال بوده و به ویژه با همراهی رسانهها، توانسته است به خوبی این ارزشها را در جامعه نهادینه کند.یاربیگی در بیان برنامههای اجرایی هفته بسیج در شهرستان کرمانشاه به مراسمهای یادبود و تجلیل از خانوادههای شهدا، دیدار بسیجیان با امام جمعه، برگزاری نشستهای تخصصی در زمینههای فرهنگی و اجتماعی، ارائه خدمات رایگان و جهادی در حوزههای مختلف به مردم و تربیت نیروهای انقلابی و متعهد، برگزاری اردوهای راهیان نور و یادوارههای شهدا که در سطح مدارس و... اشاره کرد.
فرمانده سپاه ناحیه کرمانشاه اظهار کرد: اردوهای راهیان نور و یادوارههای شهدا که در سطح مدارس و محلات برگزار میشود، نقش بسیار مؤثری در آشنا کردن نسل جدید با ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس دارد. این برنامهها بهویژه اردوهای راهیان نور به عنوان سفری معنوی، دانشآموزان و دانشجویان را با مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس آشنا میکنند و فرصتی برای شناخت بهتر ایثارگریها و جانفشانیهای شهدا فراهم میسازند. وی اضافه کرد: همچنین، در این برنامهها به بزرگداشت و یادبود شهدا به عنوان سرمایههای معنوی جامعه پرداخته میشود. به موازات این فعالیتها، در بسیج دانشآموزی و فرهنگیان، طرحهای تربیتی ویژهای نظیر طرح شهید «بهنام محمدی» و طرح «شهید فهمیده» برای تربیت دانشآموزان انقلابی و آشنایی آنها با مفاهیم ایثار و مقاومت اجرا میشود.
ضرورت آموزش سواد رسانهای برای نسل جوان
یاربیگی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به یک مشکل اساسی نسل جوان، گفت: بسیاری از دانشآموزان، به ویژه نسل جوان، نمیتوانند رسانهها و محتوای موجود در شبکههای مختلف را به درستی درک کنند و به آنها اعتماد کنند. این موضوع به دلایل مختلفی بازمیگردد که نیاز به توجه ویژه دارد.وی با تأکید زیادی بر اهمیت سواد رسانهای بر فرهنگسازی صحیح و جلوگیری از ترویج اخبار جعلی و جنگ نرم دشمنان علیه کشور اشاره و بیان کرد: یکی از چالشهای اصلی امروز ما، جنگ رسانهای است که دشمنان از آن برای تضعیف باورهای انقلابی و ملی مردم استفاده میکنند. یکی از اقدامات ضروری در این زمینه، افزایش سطح سواد رسانهای در بین مدیران، جوانان و تمامی اقشار جامعه است تا بتوانند تشخیص دهند که چه محتوایی قابل اعتماد است و چه محتوایی ساخته و پرداخته دشمنان است.یاربیگی اظهار کرد: رشد سواد رسانهای در جامعه برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی و ارتقای فرهنگ عمومی بسیار حیاتی است. در بسیج، توجه ویژهای به این موضوع شده است تا افراد توانایی تحلیل و ارزیابی دقیق از اطلاعات و اخبار را کسب کنند و در برابر جنگ نرم و تبلیغات نادرست ایستادگی کنند.