به گزارش جام جم آنلاین، پایگاه خبری الجزیره در مقالهای در پی حمله موشکی حزب الله لبنان به تلآویو پایتخت سرزمین های اشغالی و هدف قرار دادن چندین نقطه حساس نظامی در این منطقه و ناتوانی تل آویو در رهگیری این موشکها، به ابعاد تسلیحات موشکی و پهپادی حزب الله لبنان پرداخت و نوشت که این اتفاق یک روز پس از آن رخ میدهد که بنیامین نتانیاهو در اظهاراتی در برابر کنست این رژیم مدعی شد که ارتش اسرائیل ۷۰ تا ۸۰ درصد از سامانه تسلیحات موشکی حزب الله را از بین برده است.
سامانههای دفاع موشکی
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در سال ۲۰۲۱ در گزارشی اعلام کرد که حزب الله لبنان سامانههای دفاع موشکی ساخت روسیه را به خدمت گرفته و آنها را در جنوب لبنان و ارتفاعات قلمون تا بقاع مستقر کرده است. این موضوع به معنی محدود شدن آزادی عمل در عملیات هوایی بر فراز آسمان لبنان بود و باعث وحشت صهیونیستها شد. حزب الله لبنان در همین راستا تاکنون چندین هواپیمای بدون سرنشین هرمس رژیم صهیونیستی را ساقط کرده است.
سامانه دفاع هوایی حزب الله شامل موشکهای تاکتیکی و کوتاه برد زمین به هوا «اس ای ۸» است که در ارتفاع پایین کار میرود. این سامانهها روی کامیونهای ۶ چرخ سوار میشود و میتواند ۶ موشک با خود حمل کند و از ۳ سامانه راداری برخوردار است که بیش از ۲۰ کیلومتر را پوشش میدهد.
سامانه «اس ای ۱۷» یکی دیگر از این سامانهها است که مجهز به موشکهای زمین به هوای میان برد بوده و ۴ سکوی پرتاب و رادارهایی برای مشخص کردن هدف و ایستگاهی برای مدیریت جنگ دارد. این سامانه میتواند با مجموعه گستردهای از اهداف که در ارتفاع بین ۱۰ تا ۲۴ هزار متری پرواز میکند، تعامل داشته باشد و برد آن بالغ بر ۵۰ کیلومتر است و در آن واحد میتواند با ۲۴ هدف درگیر شود.
سومین سامانه «اس ای ۲۲» نام دارد که میتواند با مجموعهای از اهداف هوایی شامل پهپادها و موشکهای بالستیک و کروز و جنگندهها درگیر شود. این سامانه مجهز به ۱۲ موشک رهگیر زمین به هوا است که در آن واحد آماده شلیک هستند. این سامانه همچنین مجهز به موتور دو مرحلهای سوخت جامد است و برد آن ۲۰ کیلومتر است.
پهپادهای حزب الله لبنان
حزب الله لبنان از اوایل ژانویه گذشته حملههای پهپادی علیه اهداف صهیونیستی را در دستور کار خود قرار داده است که این حملهها غالباً بدون عملکرد درست سامانههای دفاع موشکی رژیم صهیونیستی است و به گفته منابع صهیونیست اشتباهات تاکتیکی سامانههای دفاعی این رژیم مانع از رهگیری پهپادها میشود. برخی کارشناسان اعتقاد دارند که پهپادهای حزب الله میتواند موازنههای قدرت در برابر رژیم صهیونیستی را تغییر دهد.
مرکز مطالعاتی آلما رژیم صهیونیستی در گزارشی در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که حزب الله بالغ بر ۲۰۰۰ پهپاد با مأموریتهای متعدد در اختیار دارد. این آمار از سوی حزب الله رد یا تأیید نشده، ولی بنابر اعلام سید حسن نصرالله دبیر کل شهید حزب الله لبنان، پهپادهای هجومی این حزب برای اولین بار در جنگ اخیر مورد استفاده قرار گرفته است.
پهپادهای حزب الله لبنان با مأموریتهای متنوع همراه است و این پهپادها قدرت اطلاعاتی- شناسایی و هجومی دارند. مهمترین آنها پهپادهای مرصاد ۱ و مرصاد ۲ است که برد آن از ۵۰ تا ۱۵۰ کیلومتر متغیر است و برای مأموریتهای شناسایی مجهز به دو یا سه دوربین هستند.
پهپاد ایوب از دیگر پهپادهای حزب الله لبنان است که برد آن بین ۱۷۰۰ تا ۲۴۰۰ کیلومتر است و میتواند ۸ بمب با دقت بالا را با خود حمل کند. پهپاد ابابیل یک پهپاد انفجاری با برد بالغ بر ۱۵۰ کیلومتر است و میتواند مواد منفجره به میزان ۴۵ کیلومتر را حمل کند.
پهپاد حسان از دیگر پهپادهای حزب الله است که در فوریه سال ۲۰۲۲ به مدت ۴۰ دقیقه در آسمان سرزمینهای اشغالی به گشت زنی پرداخته و مأموریت شناسایی خود را در عمق ۷۰ کیلومتری مرزهای لبنان انجام داده و سلامت به پایگاه برگشت.
ناوگان موشکهای حزب الله
حزب الله لبنان بزرگترین و مجهزترین جریان غیردولتی در تمام دنیا به شمار میرود. این حزب ناوگان عظیمی از موشکها در اختیار دارد که حجم واقعی آن مشخص نیست؛ اما ارزیابیهای رژیم صهیونیستی این تعداد را بالغ بر ۱۵۰ هزار موشک برآورد میکند.
شهید سید حسن نصرالله در فوریه گذشته از به کار گیری موشک برکان ۲ در درگیری با رژیم صهیونیستی خبر داده و اعلام کرد که چهار فروند از این موشکها مقر فرماندهی لشکر ۹۱ ارتش رژیم صهیونیستی در پادگان برانیت را هدف قرار داده است. بنا بر اعلام شهید نصرالله موشک برکان قادر به حمل کلاهک جنگی با وزن ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم است.
ناوگان موشکی حزب الله همچنین شامل صدها موشک نقطه زن دارای قدرت تخریب بالا است که میتواند اهداف مختلف را با دقت بسیار بالا در عمق سرزمینهای اشغالی هدف قرار دهد. سامانه موشکهای رهگیر ثارالله جزو موشکهای رهگیر و ضد زره است که حزب الله در آگوست ۲۰۲۳ از آن رونمایی کرد. این موشک دقت بالایی برای اصابت به اهداف مورد نظر دارد.
موشکهای زمین به زمین و غیر رهگیر و موشکهای نسل فجر و زلزال از دیگر موشکهای حزب الله لبنان است. حزب الله همچنین موشک اسکاد را در اختیار دارد که برد آن ۷۰۰ کیلومتر است و کلاهک جنگی آن شامل مواد با قابلیت انفجار بالا به وزن ۸۰۰ کیلومتر است.
قابلیتهای سایبری
این تجهیزات نظامی علاوه بر توان سایبری حزب الله لبنان است که این حزب را در ایجاد اختلال در سامانههای ارتباطاتی و جی پی اس رژیم صهیونیستی موفق میکند. حزب الله همچنین موفق شده عملیات سایبری پیچیدهای را علیه رژیم صهیونیستی و زیرساختهای حیاتی آن انجام دهد.
شبکه پیچیده تونلی
علاوه بر تمام اینها؛ حزب الله از شبکه گسترده و پیچیده تونلهای خود برخوردار است که روستاهای جنوب را از زیر زمین به هم مرتبط کرده است. تخریب این تونلها از طریق حملات هوایی مشکل است و به این ترتیب از بین بردن حزب الله لبنان امری بسیار مشکل و دور از دسترس به نظر میرسد.
الجزیره در پایان تاکید میکند که حزب الله لبنان با وجود در اختیار داشتن این سامانههای موشکی و پهپادی و تونلهای گسترده، تاکنون تنها در چارچوب بازدارندگی در برابر حملات رژیم صهیونیستی از تجهیزات خود استفاده کرده و درگیریهای مرزی را با دقت زیاد رصد میکند و نمیخواهد دامنه جنگ به مناطق دیگر لبنان کشیده شود.
∎