ورزشی جماران؛ تیم های منتخب کشتی آزاد و فرنگی ایران، قرار است به دعوت کشور روسیه روزهای 2 و 3 آذرماه در مصاف های تیم به تیم، در چارچوب لیگ پادوبنی روسیه به مصاف هم بروند. این مسابقات که هر ساله توسط روس ها و بیش تر با جنبه تبلیغاتی و در آمد زایی برگزار می شود، به گونه ای است که چه در مسابقات انفرادی و چه تیمی، به نفرات برنده و بازنده پاداش مالی تعلق می گیرد و از این رو طبیعی است که هیچ کشور یا کشتی گیر دست رد به سینه دعوت کننده نزند.
چندی پیش نیز رسما اعلام شد روس ها از ایران دعوت کرده اند تا در تاریخ مذکور یک مسابقه تیمی در کشتی آزاد و یک مسابقه نیز در کشتی فرنگی برگزار شود. پس از آن اما اعلام ترکیب تیم های ایران بار دیگر انتقادات مختلفی را روانه کادرهای فنی کرد.
در کشتی آزاد که ابتدا قرار بود ابوالفضل رحمانی در 86 کیلوگرم، کامران قاسمپور در 92 کیلوگرم و امیرحسین فیروزپور در 97 کیلوگرم کشتی بگیرند که با انتقادات فراوان از حضور رحمانی در وزن 86 کیلوگرم و حضور فیروزپور در یک وزن بالاتر که وزن غیرتخصصی اوست، کادرفنی تغییراتی اعمال کرد تا کامران قاسمپور در وزن 86 کیلوگرم کشتی بگیرد، فیروزپور به وزن اصلی اش یعنی 92 کیلوگرم برگردد و مجتبی گلیج در وزن 97 کیلوگرم راهی روسیه شود.
با وجود این نگاهی به سایر نفرات نشان می دهد کادرفنی اصرار داشته تا از نفراتی استفاده کند که در ماه های اخیر در مسابقات مختلف به خصوص در رده های جوانان و امیدها به روی تشک رفته اند و به نوعی نه تنها پیک آمادگی خود را پشت سر گذاشته اند، بلکه در شرایط فعلی که باید دوران ریکاوری خود را بگذرانند، دوباره وارد تمرینات سنگین و نیمه سنگین شده اند و همین می تواند آسیب های شدید بیش تمرینی را به آن ها وارد کند.
نفراتی مانند علی مومنی، سینا خلیلی، رضا مومنی، مهدی یوسفی و حتی امیرحسین فیروزپور، در ماه های اخیر هر کدام به نوعی چند مرحله انتخابی را پشت سر گذاشته اند و بعضی ها مانند یوسفی هم در مسابقات جوانان جهان، و هم در امیدها کشتی گرفته اند. هرچند درآمد مالی این رقابت ها که در کمترین حالت به فرد بازنده 5 هزار دلار معادل تقریبا 300 میلیون تعلق می گیرد، اما عمده این نفرات مدال آورانی هستند که تحت حمایت فدراسیون اند و از طرفی در لیگ نیز قراردادهای خوبی بسته اند.
از سوی دیگر نفراتی مانند امیرحسین زارع و یا رحمان عموزاد که مدال المپیک گرفته اند، نه تنها مدت ها از تمرینات به دور بوده اند بلکه می شد در وزن آن ها به فکر استفاده از نیروهای جدید بود تا نفرات دیگری نیز در این اوزان مجال خودنمایی یابند و بتوانند تنه به تنه کشتی بلدهای روس بزنند. با وجود این کادر فنی و فدراسیون تصمیم گرفتند تا در کشتی آزاد این ترکیب به روسیه اعزام شود.
در سوی دیگر در کشتی فرنگی نیز همین شرایط برقرار است؛ برای مثال در سبک وزن، پویا دادمرز سال هاست نفر اول این وزن است و حق او اعزام به رقابت های قاره و جهان است اما در حالی که او تنها یک ماه قبل از مسابقات جهانی با مدال نقره برگشته و می شد به جوان تر هایی مانند محمد حسینوند فرصت داد تا پشتوانه سازی بهتری در این وزن صورت بگیرد، کادرفنی به استفاده مجدد از دادمرز اصرار دارد. یا در اوزان دیگر که برادران گرایی که تازه از مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی برگشته اند به روسیه می روند و حتی در وزن 67 کیلوگرم که سعید اسماعیلی بعد از قهرمانی در المپیک، از تمرینات به دور بوده و از سوی دیگر با مصدومیت دست نیز مواجه است. می شد در این وزن از ابتدا از احمدرضا محسن نژاد، قهرمان جوانان جهان بهره برد که در مسابقات امیدهای جهان نیز به دلیل برخورد با قرعه اسراییل کشتی نگرفت و حالا می توانست در این مسابقات خودی نشان دهد.
اما با این شرایط تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی قرار است با ترکیب هایی نسبتا تکراری بدون نگاه به چهره های جدید راهی روسیه شوند تا در لیگ پادوبنی کشتی بگیرند و باید دید خروجی این اعزام می تواند به بهبود وضعیت فنی کشتی گیران کمک کند یا در این شرایط به جز آسیب بدنی برایشان عایدی دیگری نخواهد داشت.
گفتنی است ترکیب تیم های کشتی آزاد و فرنگی اعزامی به لیگ پادوبنی روسیه به شرح زیر است:
کشتی آزاد
۵۷ کیلوگرم: علی مومنی
۶۵ کیلوگرم: رحمان عموزاد
۷۰ کیلوگرم: سینا خلیلی
۷۴ کیلوگرم: امیرمحمد یزدانی
۷۹ کیلوگرم: مهدی یوسفی
۸۶ کیلوگرم: کامران قاسمپور
۹۲ کیلوگرم: میرحسین فیروزپور
۹۷ کیلوگرم: مجتبی گلیج
۱۲۵ کیلوگرم: امیرحسین زارع
کشتی فرنگی
۵۵ کیلوگرم: پویا دادمرز
۶۰ کیلوگرم: علی احمدی وفا
۶۳ کیلوگرم: ایمان محمدی
67 کیلوگرم: سعید اسماعیلی یا احمدرضا محسن نژاد
۷۲ کیلوگرم: محمدرضا گرایی
۷۷ کیلوگرم: علی اسکو
۸۲ کیلوگرم: محمدعلی گرایی
۸۷ کیلوگرم: علیرضا مهمدی
۹۷ کیلوگرم: مهدی بالی یا شایان حبیب زارع
۱۳۰ کیلوگرم: امین میرزازاده