شناسهٔ خبر: 69835614 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

رئیس میراث فرهنگی بیجار:

چهارمین فصل پژوهش در تپه۷۵۰۰ساله قشلاق پایان یافت

بیجار- رئیس میراث فرهنگی شهرستان بیجار از پایان چهارمین فصل پژوهش در تپه ۷۵۰۰ساله قشلاق خبر داد و گفت: در این پژوهش بقایای جدیدی به دست آمده است.

صاحب‌خبر -

ابراهیم الیاسوند در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: تپه قشلاق روستای چهل امیران بیجار یکی از میراث‌های ارزشمند استان کردستان است.

وی افزود: این تپه در شهرستان بیجار، بخش چنگ الماس روستای چهل امیران واقع شده و این اثر به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

الیاسوند ادامه داد: در واقع آغاز استقرار در این روستا به هزاره پنجم ق. م بازمی‌گردد، با این حال در این محوطه رگه‌هایی از فرهنگ‌های دوره حاجی فیروز و اواخر هزاره ششم ق. م مشاهده می‌شود.

وی گفت: فصل چهارم پژوهش میدانی این تپه به پایان رسیده است و در این کاوش بقایای معماری، سفالینه‌های منقوش و مخطط دالما، مهره‌های تزئینی و ابزارهای سنگی به دست آمده است.

وی اعلام کرد: یکی از مهمترین نکاتی که در کاوش لایه‌های باستانی این تپه مشاهده شد را شواهد زمین لغزش و یا نشست زمین است.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان بیجار اضافه کرد: تپه قشلاق حدود ۹ متر انباشت عصر مس و سنگ قدیم و ۵ متر انباشت مس و سنگ جدید را دار است.

وی به سنگ‌های ابسدین کشف شده نیز اشاره کرد و بیان داشت: سنگ‌های ابسیدین کشف شده، بیانگر ارتباطات تجاری با حوضه دریاچه وان ترکیه است.

وی اعلام کرد: در قشلاق چند نمونه سفال گونه عبید هم به دست آمده که آزمایشات پتروگرافی،XRF و XRD بیانگر تعلق آنها به بین النهرین است.

الیاسوند تاکید کرد: این موارد نشان از مراودات تجاری قشلاق به دنیای پیرامون دارد که قشلاق علاوه بر اینکه مرکز تجاری محسوب می‌شده، یک مرکز ارتباطی با دیگر نقاط نیز بوده است.