پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره مشکلات برخی دانشجویان برای همکاری پژوهشی با سازمانهای دولتی اظهار کرد: محدودیتهای مالی سازمانها مانع شکلگیری برخی همکاریهای پژوهشی میشود.
وی افزود: سامانه نان فقط در زمینه اعلام نیازهای طرف بازار کاربرد دارد. ثبت در سامانه نان فقط مرحله اولیه همکاری است. در مرحله بعد قرارداد منعقد میشود و منابع مالی آن تامین میشود. بخش خصوصی یا دولتی نیازهای خود را در این سامانه اعلام میکنند. ممکن است ۱۰۰ها نیاز را بارگذاری کنند و بر اساس بودجهای که برای این نیازها درنظرگرفتهاند، به اولویتهایشان رسیدگی کنند. در نتیجه بودجه برای نیازهای بعدی نداشته باشند.
صالحی خاطرنشان کرد: وقتی یک سازمان چندین قرارداد پژوهشی منعقد کرده باشد و چند دانشجوی پسادکتری پذیرفته باشد، ممکن است با کمبود بودجه مواجه شود. همچنین ممکن است که آن موضوع به مرور زمان از اولویت اصلی آن سازمان خارج شده باشد. باید دانشجویان بدانند که ثبت در سامانه نان مساوی قرارداد نیست. مرحله اول نیازسنجی نیست.
معاون پژوهشی وزیر علوم در مورد نحوه عملکرد سامانه ساتع گفت: بر اساس قانون ۶۰ درصد بودجه پژوهشی شرکتهای دولتی و بانکها به صندوق عتف واریز میشود. مدیریت آن پروژهها از طریق سامانه ساتع انجام میشود. کمیسیونهای شورای عتف بر عملکرد این سامانه نظارت میکنند.
گفتنی است، ایسکانیوز پیشتر در گفتوگو با دانشجویان بدقولی سازمان دولتی در حمایت از پایاننامههای دانشجویی به بیان این مشکل پرداخته است.
انتهای پیام/