شناسهٔ خبر: 69833238 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

پشت‌پرده صف ۲ هزار نفری محکومان به اعدام در آمریکا؛ مُردن در نوبت مرگ

یک رسانه آمریکایی با بررسی موضوع وجود بیش از ۲ هزار محکوم به اعدام در آمریکا در میانه ادعای توقف اجرای احکام اعدام در این کشور، اعلام کرد که عمده این افراد پس از دهه‌ها حبس در زندان جان خود را از دست می‌دهند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

موضوع اعدام در آمریکا به‌عنوان کشور دارنده مقام بزرگ‌ترین زندانبان جهان، یکی از مسائلی است که همواره این کشور را در کانون انتقادهای نقض حقوق بشر قرار داده است؛ محکومیت‌های نادرست، سیطره نژادپرستی بر روند دادرسی، شیوه‌های بحث‌برانگیز اجرای احکام، ... ازجمله موضوع‌هایی هستند که در بحث اجرای احکام اعدام در آمریکا به‌صورت جدی خود را نمایان می‌کنند. 

چالش حبس‌های طولانی‌مدت محکومان به اعدام در آمریکا

رسانه آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی به موضوع صف طولانی اجرای احکام اعدام در آمریکا پرداخته است؛ در این گزارش به‌صورت ویژه به حبس‌های طولانی‌مدت محکومان به اعدام که در نهایت به مرگ آن‌ها در زندان منجر می‌شود، اشاره شده است.

توجه عمومی به موضوع اجرای احکام اعدام در آمریکا در بیشتر موارد بر روش‌های اجرای این احکام و پرسش‌هایی در مورد احتمال بی‌گناهی اعدام‌شدگان متمرکز است و در این میان کمتر از حبس طولانی‌مدت محکومان به اعدام صحبت می‌شود؛ موضوعی که رابطه مستقیمی با ادعای کاهش تعداد احکام اعدام اجراشده در آمریکا از اواخر دهه ۱۹۹۰ دارد.

طولانی شدن زمان حبس برای بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ محکوم به اعدام و دیگر افراد متاثر از پرونده‌های آن‌ها، بلاتکلیفی وسیعی را ایجاد کرده و پرسش‌های اساسی را درباره سیستم قضایی آمریکا مطرح می‌کند.

در حال حاضر ۲۷ ایالت از ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا در آمریکا، مجازات اعدام را اجرا می‌کنند؛ بیشتر احکام اعدام در آمریکا با تزریق کشنده انجام می‌شود؛ در دسترس نبودن دارو‌های موردنیاز برای انجام اعدام با تزریق کُشنده ایالت‌های آمریکایی را به سمت قانونی کردن استفاده از روش‌های دیگری مانند جوخه اعدام، خفگی با گاز نیتروژن و صندلی برقی سوق داده است.

بر‌اساس تحلیل واشنگتن پست، بیش از نیمی از حدود ۲ هزار و ۱۰۰ زندانی محکوم به اعدام به دلیل ادعای توقف اجرای احکام اعدام در حوزه‌های قضایی مربوطه همچنان زندانی هستند و احتمالا بسیاری از آن‌ها بدون ورود به اتاق اعدام، می‌میرند.

با وجود این انتظار می‌رود که با روی کار آمدن دولت دوم دونالد ترامپ، جریان اجرای احکام اعدام فدرال در آمریکا سرعت پیدا کند؛ در حال حاضر، ۴۰ نفر در این کشور در صف اجرای حکم اعدام فدرال قرار دارند.

 

پشت‌پرده صف ۲ هزار نفری محکومان به اعدام در آمریکا؛ مُردن در نوبت مرگ

بررسی‌های واشنگتن‌پست نشان می‌دهد که میانگین مدت زمانی که محکومان به اعدام در انتظار اجرای احکام می‌مانند، بیش از ۳ برابر شده است و تقریبا نیمی از احکام اعدام یک ربع قرن پیش صادر شده‌اند.

در حالی که اظهارنظر‌ها درباره طولانی شدن دوره حبس محکومان به اعدام در آمریکا گسترده و متنوع است، کارشناسان و محققان عدالت کیفری می‌گویند که این سیستم بسیار هزینه‌بر است؛ ضمن اینکه پرونده با مرگ شهود، شاکی‌ها و محکوم‌شدگان طی دهه‌ها پش از باز شدن پرونده به چالش‌های جدی می‌خورد.

بررسی تحقیقی واشنگتن‌پست درباره محکومیت‌های حبس طولانی پیش از اجرای حکم اعدام در آمریکا، یافته‌های مهمی را به دست می‌دهد:

  • نزدیک به ۸۰ درصد از زندانیان محکوم به اعدام یعنی هزار و ۶۸۱ نفر در هشت ایالت نگهداری می‌شوند که پنج ایالت آن در حال حاضر حکم اعدام را به دلایلی مانند کمبود دارو‌های مورد نیاز برای تزریق کشنده به‌عنوان روش معمول اعدام، اجرا نمی‌کنند.
  • در طول دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، جمعیت محکومان به اعدام در آمریکا ۲ برابر شد، سپس دوباره ۲ برابر شد؛ اعدام‌ها در سال ۱۹۹۹ به اوج خود رسید و به‌طور میانگین هر هفته تقریبا ۲ نفر اعدام شدند.
  • تعداد زندانیان محکوم به اعدام در آمریکا در سال ۲۰۰۰ به ۳ هزار و ۵۹۳ نفر رسید.
  • محکومیت به اعدام در آمریکا تحت تاثیر دادرسی‌های ناعادلانه و تعصب نژادی قرار دارد؛ سیاه‌پوستان در حالی حدود ۴۰ درصد از جمعیت محکومان به اعدام را تشکیل می‌دهند که سهمشان از جمعیت آمریکا فقط ۱۴ درصد است.
  • برخی از ایالت‌های آمریکا که پیشتر اجرای احکام اعدام را لغو یا متوقف کرده بودند، به دنبال ازسرگیری اجرای احکام اعدام هستند.
  • تقریبا نیمی از تمام افرادی که امروز در آمریکا محکوم به اعدام هستند، قبل از سال ۲۰۰۰ محکوم شده‌اند؛ برخی از آن ۸۰ سال و بیشتر سن دارند.
  • براساس گزارش دفتر دادستان کل ایالت اوهایو در سال گذشته، احتمال مرگ بر اثر خودکشی یا علل طبیعی در زندان برای این افراد بیشتر از اجرای حکم اعدام است.

کارشناسان ضمن انتقاد از طولانی شدن دوران حبس پیش از اجرای احکام اعدام در آمریکا از آن به‌عنوان یک مجازات روانی یاد می‌کنند؛ این موضوع به‌ویژه در مورد افرادی که پس از دهه‌ها موفق به اثبات بی‌گناهی می‌شوند، صدق می‌کند.

تبرئه‌های انباشته‌شده محکومان به اعدام در سیستم قضایی آمریکا

در سال‌های اخیر مجموعه‌ای از محکومیت‌های اشتباه در سیستم عدالت کیفری آمریکا آشکار شدند؛ این موارد به‌خوبی نشان می‌دهند که افراد بی‌گناه زیادی که مرتکب جنایتی نشده‌اند، در سیستم عدالت کیفری آمریکا به حبس و دیگر مجازات‌ها محکوم شده و به زندان فرستاده می‌شوند.

براساس آمار‌های موجود، از سال ۱۹۸۹ تاکنون بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ مورد تبرئه از محکومیت‌های اشتباه در آمریکا وجود داشته است؛ نژاد در این محکومیت‌های اشتباه نقش مهمی داشته است؛ در حال حاضر تیم‌های مختلفی برای کشف موارد محکومیت‌های اشتباه در سیستم عدالت کیفری آمریکا تلاش می‌کنند.

مبارزه برای تبرئه در سیستم عدالت کیفری آمریکا در جریان است و سیاه‌پوستان به‌عنوان اصلی‌ترین قربانیان این بحران هستند؛ نژادپرستی، شناسایی نادرست شاهد، اتهام کاذب، شواهد معیوب پزشکی قانونی، دفاع حقوقی ناکافی، سوءرفتار پلیس، سوء رفتار دادستانی، اعتراف دروغین و ناموفق بودن پلیس در کشف شواهد و موارد دیگر سبب می‌شود تا محکومیت‌های اشتباه در سیستم عدالت کیفری آمریکا یک بحران جدی باشد.

پشت‌پرده صف ۲ هزار نفری محکومان به اعدام در آمریکا؛ مُردن در نوبت مرگ



پروژه ردیابی تبرئه دانشگاه‌های ارواین، دانشکده حقوق دانشگاه میشیگان و دانشکده حقوق دانشگاه ایالتی میشیگان از سال ۱۹۸۹ تاکنون دست‌کم ۳ هزار و ۲۸۷ مورد تبرئه را ثبت کرده است؛ سهم سیاه‌پوستان آمریکایی از این تعداد موارد محکومیت‌های اشتباه حدود ۵۳ درصد است؛ این در حالی است که سیاه‌پوستان حدود ۱۳.۵ درصد جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند؛ سیاه‌پوستان در عین حال، حدود ۳۸ درصد جمعیت زندان‌های آمریکا را به خود اختصاص داده‌اند.

براساس اطلاعات این پروژه بیش از ۲۹ هزار و ۱۰۰ مورد محکومیت اشتباه کشف‌شده در آمریکا در دهه‌های گذشته، در زندان جان خود را از دست داده‌اند؛ پروژه ردیابی تبرئه در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که آمریکایی‌های سیاه‌پوست بی‌گناه ۷ برابر بیشتر از همتایان سفیدپوست خود به دروغ به جنایت‌های جدی محکوم می‌شوند.

بررسی انجام‌شده در سال ۲۰۱۴ درباره احکام اعدام در آمریکا تخمین زد که دست‌کم ۴ درصد از محکومان به اعدام در آمریکا بی‌گناه هستند؛ این موضوع بر یک واقعیت ملی در آمریکا مهر تایید می‌زند: همه‌گیری بی‌گناهی در میان محکومان به اعدام.

در حالی که برخی از ایالت‌های آمریکا مدعی لغو مجازات اعدام و کاهش اجرای احکام اعدام هستند، تبرئه‌ها روی هم انباشته شده و زنگ هشدار را درباره به خطر افتادن جان افراد بی‌گناه به صدا درمی‌آورند.

تاریخ نژادپرستانه مجازات اعدام در آمریکا

مجازات اعدام در آمریکا از بسیاری جهات محصول تاریخ مسئله‌دار این کشور با جوامع رنگین‌پوست است؛ بررسی نژاد اعدام‌شدگان در آمریکا نشان‌دهنده تداوم تبعیض نژادی در این کشور در قالب مجازات اعدام است.

براساس بررسی‌ها، تعداد سیاه‌پوستانی که به دلیل افراد سفیدپوست به اعدام محکوم می‌شوند، به شکل قابل توجهی بیشتر از سفیدپوست‌هایی است که مرتکب قتل افراد سیاه‌پوست شده‌اند.

منتقدان با اشاره به تعداد افراد تبرئه‌شده، تفاوت در نژاد تبرئه‌شدگان و دلایل تبرئه و تخلفاتی که در دادستانی مورد بررسی قرار نگرفته‌اند، مجازات نژادپرستانه اعدام در آمریکا را زیر سوال می‌برند.

انتهای پیام/