شناسهٔ خبر: 69831841 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

آلبانیز: سوءرفتار با اسیران فلسطینی در سدی‌تیمان بخشی از اقدام برای نسل‌کشی است

گزارشگر ویژه سازمان ملل با اشاره به اینکه سوءرفتار با اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی براساس قوانین بین‌المللی، یک جنایت جنگی محسوب می شود، خواستار اقدام فوری جامعه بین‌المللی برای پایان دادن به این روند شد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، ضمن اشاره به جنایت‌های جاری در بازداشتگاه نظامی بدنام سدی‌تیمان رژیم صهیونیستی، خواستار اقدام جامعه و سازمان‌های بین‌المللی شد.

وی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: گزارش‌های متعددی که در سال جاری منتشر شدند، حقایق تکان‌دهنده و سوء‌استفاده‌ها را در بازداشتگاه سدی‌تیمان آشکار کردند، جایی که فلسطینی‌های ربوده‌شده در غزه بدون اتهام و محاکمه نگهداری شده و براساس گزارش‌ها مورد بدرفتاری، آزار و اذیت و حتی تعرض جنسی قرار می‌گیرند.

آلبانیزی در ادامه با بیان اینکه این اتهام‌ها بسیاری جدی هستند، تصریح کرد؛ با وجود این، در ماه سپتامبر، دادگاه عالی اسرائیل حکم به ادامه فعالیت سدی‌تیمان داد و در عین حال، دستور رعایت قانون حقوق زندانیان را صادر کرد (که در قوانین بین‌المللی قابل بررسی نیست).

گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، در ادامه به ۲ نکته مهم پرداخت؛ وی در وهله نخست، از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، اتحادیه اروپا و دیگر مقام‌ها خواست فورا برای بازرسی از این زندان بدنام رژیم صهیونیستی به‌عنوان محل بازداشت فلسطینی‌ها اقدام کنند، چراکه گزارش‌های متعددی درباره سوءرفتار و آزارواذیت هولناک و حتی جان باختن این اسیران وجود دارد.

آلبانیزی همچنین تصریح کرد: در حالی که حقایق گزارش‌شده در مورد رفتار با اسیران فلسطینی ممکن است تحت اساسنامه رم به‌عنوان جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت شناخته شوند، باید به‌طور کلی به‌عنوان بخشی از کل رفتاری که قصد یک دولت را برای ارتکاب نسل‌کشی آشکار می‌کند، در نظر گرفته شود.

وی تاکید کرد: این در گزارش اخیر من به سازمان ملل با عنوان نسل‌کشی: به‌عنوان پاکسازی استعماری، مورد بحث قرار گرفته است.

آلبانیزی پیشتر نیز ضمن اشاره به جدیدترین جنایت رژیم صهیونیستی در بازداشتگاه نظامی سدی‌تیمان که به شهادت پزشک فلسطینی منجر شد، از رویکرد رسانه‌های غربی در پوشش این خبر انتقاد کرده و نوشت: نژادپرستی رسانه‌های غربی که این خبر را پوشش نمی‌دهند و سیاستمداران غربی که این موضوع را محکوم نمی‌کنند، در کنار هزاران شهادت و ادعای مربوط به اشکال مختلف بدرفتاری و شکنجه اسیران فلسطینی در زندان‌های اسرائیل باعث انزجار است.

دکتر عدنان البرش، جراح ارتوپد در ۱۹ دسامبر ۲۰۲۳ (۲۹ آذر ۱۴۰۲) در غزه بازداشت و به بازداشتگاه بدنام سدی‌تیمان منتقل شد؛ یکی از مهم‌ترین دلایل اقدام رژیم صهیونیستی برای بازداشت این پزشک فلسطینی، تصاویری بود که وی از روند درمان مجروحان بمباران‌های رژیم صهیونیستی در بیمارستان العوده در شمال غزه منتشر می‌کرد.

براساس تحقیقات جدید اسکای‌نیوز، وی چهار ماه بعد از زمان بازداشت در حالی به زندان عوفر رژیم صهیونیستی منتقل شد که قادر به راه رفتن نبود و در نهایت درگذشت.

شهادت‌های جمع‌آوری‌شده ازسوی سازمان حقوق بشری هاموکد، مستقر در اراضی اشغالی، تاکید دارند که البرش به شدت کتک خورده و مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته بود.

تاکنون گزارش‌های متعددی از آزار و شکنجه اسیران فلسطینی در سدی‌تیمان منتشر شده است؛ رژیم صهیونیستی تاکنون اقدام موثری برای مقابله با این بحران انجام نداده است.

ارتش رژیم صهیونیستی درپی آغاز حمله به غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار زیادی از فلسطینی‌ها را بازداشت کرده است؛ افزایش شمار اسرای فلسطینی سبب شد، این رژیم سه مرکز نظامی خود را به بازداشتگاه اسرای فلسطینی تبدیل کند؛ این سه مرکز عبارتند از سدی‌تیمان در صحرای نقب، Anatot آناتوت و Ofer عوفر در کرانه باختری اشغالی؛ این بازداشتگاه‌ها بخشی از زیرساخت‌های اجرای قانون مصوب دسامبر گذشته (آذر ۱۴۰۲) کنست است که اختیار‌های ارتش رژیم صهیونیستی را برای بازداشت آنچه فلسطینی‌های مظنون خوانده شد، افزایش داد.

قانون یادشده به ارتش رژیم صهیونیستی اجازه می‌دهد تا فلسطینی‌ها را به مدت ۴۵ روز بدون حکم بازداشت حبس کند و پس از آن باید آن‌ها را به سیستم زندان رسمی این رژیم (IPS) منتقل کرد؛ جایی که بیش از ۹ هزار فلسطینی در شرایطی نگهداری می‌شوند که به گفته گروه‌های حقوق بشری از ۷ اکتبر به شدت بدتر شده است.

 

آلبانیز: سوءرفتار با اسیران فلسطینی در سدی‌تیمان بخشی از اقدام برای نسل‌کشی است

بازداشتگاه‌های نظامی رژیم صهیونیستی - که تعداد اسرای آن مشخص نیست - به‌عنوان فیلتری برای جداسازی اسرای عادی از اعضای مقاومت فلسطین عمل می‌کنند.

سدی‌تیمان، پایگاه نظامی که اکنون به‌عنوان بازداشتگاهی برای نگهداری و شکنجه اسرای فلسطینی فعالیت می‌کند، کانون جنایت و آزار اسرای فلسطینی به دست رژیم صهیونیستی است؛ اسرایی که در جریان تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه بازداشت شدند.

افشاگران صهیونیستی که در این مرکز حضور داشتند، به سی‌ان‌ان گفتند: بوی تعفن این بازداشتگاه را فرا گرفته و بازداشت‌شدگان، چون از صحبت با یکدیگر منع شده‌اند، با خود حرف می‌زنند و به همین دلیل فضای بازداشتگاه با صدای زمزمه‌ها پر شده است.

مرکزی در این بازداشتگاه وجود دارد که در آن پزشکان گاهی اوقات اعضای بدن مانند دست اسرای فلسطینی را به دلیل جراحت ناشی از دستبند زدن مداوم قطع می‌کنند؛ اقدام‌های پزشکی در این مرکز از طریق پزشکان فاقد صلاحیت انجام می‌شود و از این رو به این بازداشتگاه نام بهشت پزشکان کارآموز داده شده است؛ از این رو، پر بودن هوای آن از زخم‌های عفونی نادیده گرفته شده، چندان عجیب نیست.

براساس گزارش‌ها، سدی‌تیمان در ۱۸ مایلی مرز غزه قرار دارد و دارای ۲ بخش است؛ محفظه‌هایی که حدود ۷۵۰ فلسطینی اهل غزه در آن تحت محدودیت‌های فیزیکی شدید قرار دارند و بیمارستان صحرایی که در آن اسرای مجروح به تخت بسته شده و با نی تغذیه می‌شوند.

 

<div id="video-display-embed-code_561547" ><script type="text/JavaScript" src="https://www.mizanonline.ir/fa/news/play/embed/4805062/561547?width=400&height=300"></script></div>

یکی از افشاگران که به‌عنوان پزشک در بیمارستان صحرایی این مرکز کار می‌کرد، گفت: غیرانسانی کردن این افراد نه با هدف جمع‌آوری اطلاعات بلکه فقط برای انتقام انجام می‌شود.

رژیم صهیونیستی تاکنون با درخواست‌ها برای ورود رسانه‌ها به این بازداشتگاه و ۲ بازداشتگاه دیگر مخالفت کرده است؛ این رویه در ادامه رویکرد رژیم سانسور نظامی خبرنگاران از سوی رژیم صهیونیستی است.

در پی انتشار گزارش‌هایی درباره سوءرفتار با اسرای فلسطینی در این مرکز، گروه‌های حقوق بشری صهیونیستی و فلسطینی نسبت به وخامت شرایط در سدی‌تیمان ابراز نگرانی کردند؛ افشاگری نادر صهیونیست‌های شاغل در سدی‌تیمان اتهام‌های جدیدی را درباره بدرفتاری رژیم صهیونیستی در جنگ غزه روشن می‌کند و ادعا‌های مکرر این رژیم درباره اقدام براساس رویه‌ها و قوانین بین‌المللی پذیرفته شده را با تردید بیشتری مواجه می‌کند.

انتهای پیام/