شناسهٔ خبر: 69831057 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: برترین‌ها | لینک خبر

موج جدید بارش باران ۲۶ استان را فرا گرفت

موج جدید بارش باران 26 استان را فرا گرفت

سامانه جدید بارشی بموقع به داد شهروندان کلانشهرهای کشور رسیده است. در دو سه روز اخیر آلودگی هوا در تهران، اصفهان، اراک و تبریز به مرز نارنجی و قرمز رسید، اما با تداوم بارش‌ها حداقل تا روز پنجشنبه آسمان کلانشهرها هم بدون آلودگی خواهد بود.

صاحب‌خبر -

روزنامه ایران: سامانه جدید بارشی بموقع به داد شهروندان کلانشهرهای کشور رسیده است. در دو سه روز اخیر آلودگی هوا در تهران، اصفهان، اراک و تبریز به مرز نارنجی و قرمز رسید، اما با تداوم بارش‌ها حداقل تا روز پنجشنبه آسمان کلانشهرها هم بدون آلودگی خواهد بود.

موج جدید بارش باران 26 استان را فرا گرفت

«صادق ضیاییان» رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از کاهش شدت آلایندگی در روزهای پیش رو خبر داد و گفت: هر چند طی روزهای اخیر در شهرهای صنعتی و پرجمعیت شاهد افزایش غلظت آلاینده‌ها بودیم، اما سامانه جدیدی که از روز دوشنبه وارد کشور شده بتدریج تا پایان هفته آسمان بیشتر استان‌ها را تحت تأثیر بارش‌ها قرار خواهد داد و همین موضوع سبب کاهش میزان آلودگی‌ها در این مناطق خواهد شد. البته این بارش‌ها در برخی استان‌ها به‌خصوص مناطق غربی مازندران، ایلام و کرمانشاه ممکن است شدت زیادی داشته باشد و سبب بروز سیلاب شود.

به گفته ضیاییان، شدت بارش‌های متأثر از این سامانه در سمت غرب و شمال کشور خواهد بود و در روزهای پیش رو استان‌های کرمانشاه، لرستان، ایلام، شمال خوزستان، چهارمحال و بختیاری، همدان، مرکزی و آذربایجان غربی بارش‌های بیشتری را نسبت به دیگر استان‌ها دشت خواهند کرد. این بارش‌ها در نقاط مرتفع و سردسیر به شکل برف خواهد بود، لذا توصیه می‌شود کشاورزان و کوهنوردان به این موضوع توجه داشته باشند.

وی ادامه می‌دهد: علاوه بر مناطق ذکر شده در ساعات پایانی امروز در شمال استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، گیلان، برخی نقاط استان‌های زنجان، قزوین، تهران، ارتفاعات مرکزی زاگرس و خراسان رضوی و پنجشنبه در خراسان شمالی، خراسان رضوی، ارتفاعات مرکزی البرز و زاگرس بارش پراکنده ادامه خواهد داشت.

 رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با تأکید بر امکان وقوع سیلاب، می‌افزاید: در این شرایط توصیه می‌شود مسئولان استان‌های اعلام شده آمادگی لازم برای عملیات زمستانه داشته باشند و مردم از مسافرت‌های غیرضروری به‌خصوص در مناطق کوهستانی و گردنه‌های برفگیر پرهیز کنند.

ضیاییان خاطرنشان کرد: پنجشنبه در بخش‌هایی از ارتفاعات زاگرس مرکزی، ارتفاعات البرز مرکزی و شمال شرق کشور، جمعه در ارتفاعات زاگرس مرکزی و شمال شرق کشور و شنبه در ارتفاعات یزد، کرمان و خراسان جنوبی در بعضی ساعات افزایش ابر و احتمال رگبار پراکنده دور از انتظار نیست.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران همچنین از بارانی شدن پایتخت در روزهای پیش رو خبر داده و می‌افزاید: آسمان تهران امروز قسمتی ابری تا نیمه ابری همراه با رگبار باران و رعد و برق در بعضی ساعت‌ها خواهد بود. بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده در 2 روز پایانی هفته حداکثر دمای تهران ۶ و ۱۵ درجه سانتیگراد خواهد بود. همچنین طی این مدت بجنورد با دمای صفر و ۲ درجه سانتیگراد و بندرعباس با بیشینه دمای ۳۰ درجه سانتیگراد به ترتیب سردترین و گرم‌ترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شوند.

پیش‌بینی‌های اداره‌کل هواشناسی استان تهران نشان می‌دهد، پیرو هشدار هواشناسی سطح زرد با اثرگذاری متناوب سامانه بارشی، آسمانی نیمه‌ ابری تا ابری، بارش پراکنده و گاهی رگبار باران و وزش باد شدید در سطح استان قابل پیش‌بینی است.

کاهش دما در نوار شمالی کشور

 سامانه ناپایدار جوی که از غروب روز دوشنبه از سمت غرب، وارد کشور شده دما را کاهش داده و آسمان بیشتر استان‌ها را بارانی کرده است. این سامانه که تا پایان هفته در کشور ماندگار است به شکل رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد و حتی برف در ارتفاعات ظاهر و باعث شده سازمان هواشناسی در ۲۶ استان نسبت به آبگرفتگی معابر و خسارت به کشاورزان هشدار نارنجی صادر کند. بر این اساس امروز(چهارشنبه) بارش‌های پاییزی که از غروب روز گذشته آسمان استان‌های واقع در جنوب‌غرب، غرب و دامنه‌های جنوبی البرز را در برگرفته به سمت دامنه‌های زاگرس و نوار شمالی کشور حرکت خواهد کرد و دمای هوا را در این مناطق کاهش می‌دهد. در این شرایط این سازمان از مسئولان ستاد‌های مدیریت بحران در استان‌ها درخواست کرده اقدامات پیشگیرانه را به طور جدی در دستور کار خود قرار دهند تا از هرگونه خسارت و حادثه جلوگیری شود.

پ

برچسب‌ها: