شناسهٔ خبر: 69830398 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

کشف راز صداهای مرموز شبانگاهی در قله اورست

دکتر پودولسکی و تیمش در طول مدتی که در یخچال بودند، این فرصت را داشتند که صدا‌های وحشتناک را از نزدیک بشنوند. او می‌گوید صدا‌ها به قدری بلند و ترسناک بودند که خوابیدن را سخت می‌کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش تابناک باتو ــ قله باشکوه و الهام‌بخش اورست مدت‌هاست که برای دانشمندان، کوهنوردان و ماجراجویان به جاذبه‌ای اسرارآمیز تبدیل شده‌است. تا مدت‌ها اورست یک راز نگران‌کننده و ناشناخته داشت و پس از غروب خورشید، صداهای وهم‌آوری از یخچال‌های طبیعی ارتفاعات اطراف قله کوه به گوش می‌رسید.

این صداها باعث وحشت کاشفان و ماجراجویان شده‌بود، بسیاری از آنان، این صداها را به ارواح مرتبط می‌دانستند و بر این باور بودند که ارواح در بالای کوه با تولید این صداها، مانع نزدیک شدن به آنجا می‌شوند. اما به تازگی این معما حل شده و راز صداهای هولناک فاش شده که ربطی به ارواح ندارد. 

کشف راز صداهای مرموز شبانگاهی در قله اورست

راز صداهای مرموز قله اورست

یک تیم بین‌المللی از محققان، در سال ۲۰۱۸  به رهبری یوگنی‌پودولسکی، متخصص مرکز تحقیقات قطب‌شمال از دانشگاه هوکایدو، سفری را به هیمالیای نپال آغاز کردند تا علت این صداهای وحشتناک شبانه را بررسی کنند. 

تحقیقات پیشگامانه‌ی آن‌ها نشان می‌داد که افت شدید دما که پس از تاریکی هوا رخ می‌دهد، باعث ایجاد صداهای ریزش و سقوط در یخچال‌های طبیعی اطراف کوه اورست می‌شود.

برای کشف این معما، دکتر پودولسکی و تیمش بیش از یک هفته را صرف کوه‌پیمایی در هیمالیا کردند، در نهایت به سیستم یخچال تراکاردینگ-ترامباو Trakarding-Trambau Glacier رسیدند و کمپ خود را برپا و تحقیقاتشان را آغاز کردند. 

دانشمندان به مدت سه هفته سرمای شدید یخچال را تحمل کردند و در سه مایلی بالاتر از سطح دریا و در منظره کامل قله ۲۹ هزار فوتی اورست اسکان یافتند.

کشف راز صداهای مرموز شبانگاهی در قله اورست

دکتر پودولسکی و تیمش در طول مدتی که در یخچال بودند، این فرصت را داشتند که صداهای وحشتناک را از نزدیک بشنوند. او می‌گوید صداها به قدری بلند و ترسناک بودند که خوابیدن را سخت می‌کرد.

محققان از فناوری مشابه اندازه‌گیری بزرگی زمین‌لرزه استفاده نموده و حسگرهایی را روی یخ‌ها نصب کردند تا ارتعاشات اعماق یخچال را اندازه‌گیری کنند. سرانجام دکتر پودولسکی و همکارانش با تجزیه و تحلیل داده‌های لرزه‌ای، دریافتند که صداهای بلند شبانه با سرمای شدید هوا در اورست مرتبط است. 

در طول روز، دانشمندان می‌توانستند به راحتی با پیراهن‌های نخی کار کنند، زیرا دما نسبتاً ملایم بود. اما همین که شب فرا می‌رسید، دمای جیوه تا پانزده درجه سانتیگراد کاهش می‌یافت. در این ساعات سرد شب، دکتر پودولسکی و تیمش صدای انفجارهای شدید را شنیدند و متوجه شدند که شب‌ها، شکاف‌های یخچال‌ها به دلیل برودت و سردی هوا منفجر می‌شوند.

کشف راز صداهای مرموز شبانگاهی در قله اورست

نتیجه‌گیری

پس از چندین دهه شنیدن صداهای وحشتناک در کوه اورست، علم سرانجام به توضیح قابل قبول و منطقی دست یافت. تمام این صداها در نهایت ناشی از شکاف‌های یخچال‌های طبیعی به خاطر کاهش شدید دما در ساعات سرد شب بود.