شناسهٔ خبر: 69828939 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

نشست‌های ویژه در فدراسیون‌های مدال‌آور

دبیر: کمیته و وزارت هماهنگ باشند

باید از الان برای بازی‌های آسیایی ناگویا و المپیک لس‌آنجلس ۲۰۲۸ برنامه‌ریزی کنیم. جلسه آینده را در فدراسیون تکواندو و بعدی را هم در وزنه‌برداری خواهیم داشت. سیاست هیئت اجرایی این است که به فدراسیون‌هایی برویم که در المپیک شانس زیادی برای کسب مدال دارند و از بهترین‌ها، یعنی کشتی شروع کردیم

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک به منظور حمایت و توجه به مشکلات رشته‌های ورزشی مدال آور و صاحب عنوان در المپیک تصمیم گرفته جلسات خود را به نوبت در محل فدراسیون این رشته‌ها برگزار کند. 
 
فدراسیون کشتی به عنوان مدال‌آورترین رشته ورزشی ایران در المپیک اولین مقصد هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک بود. مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در ابتدای نشست هیئت اجرایی با اشاره به اهمیت توجه به رشته‌های مدال‌آور گفت: «باید از الان برای بازی‌های آسیایی ناگویا و المپیک لس‌آنجلس ۲۰۲۸ برنامه‌ریزی کنیم. جلسه آینده را در فدراسیون تکواندو و بعدی را هم در وزنه‌برداری خواهیم داشت. سیاست هیئت اجرایی این است که به فدراسیون‌هایی برویم که در المپیک شانس زیادی برای کسب مدال دارند و از بهترین‌ها، یعنی کشتی شروع کردیم.»
 
دبیرکل کمیته ملی المپیک در ادامه به اقدامات زیربنایی صورت گرفته از سوی فدراسیون کشتی اشاره و عنوان کرد: «تلاش‌های خوبی برای زیرساخت‌های کشتی ایران شده است و اگر تلاش‌های علیرضا دبیر نبود این اتفاقات خوب نمی‌افتاد. هدف اول ما برای حضور هیئت اجرایی در فدراسیون کشتی این بود که از دبیر تشکر کنیم، از آن جهت که ۱۲ سهمیه المپیک کسب کردند و هشت مدال گرفتند. شاید توقع خود دبیر هم از بچه‌هایش بیشتر بود، ولی به هر حال اتفاق بزرگی افتاده است.»
بحث بودجه اختصاص یافته به فدراسیون‌ها مسئله‌ای است که همواره مورد اعتراض رشته‌های پرمدال قرار داشته، بحثی که حالا به گفته مناف هاشمی در خصوص چند فدراسیون پرمدال نگاه تازه‌تری به خود گرفته است. البته دبیرکل کمیته ملی المپیک زیرکانه از تلاش فدراسیون‌ها برای گرفتن بودجه اختصاصی حرف زد تا کمک کمیته را در حد یک کمک معنوی اعلام کند: «به فدراسیون کشتی و تکواندو به صورت جداگانه و خارج از بودجه کمک مضاعفی انجام می‌شود، زیرا در المپیک نتیجه بسیار خوبی داشتند. ارزش کار بسیار بالاست و رقم آن مهم نیست. دوستان خودشان از بخش خصوصی چند برابر این اعداد را مهیا می‌کنند و اینها کمک‌های معنوی ماست.»
 
تصمیم هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک در برگزاری جلسات در فدراسیون‌ها مورد استقبال علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی قرار گرفت: «این حرکت کمیته خوب است و مانند سفر استانی رؤسای قواست و در صحنه تصمیم می‌گیرند. ما گزارشی از قبل و بعد در مورد ناگویا و المپیک ۲۰۲۸ و حتی المپیک ۲۰۳۶ ارائه کردیم. ما، ساعی و انوشیروانی المپیک را طور دیگری نگاه و تخصصی صحبت می‌کنیم.».
اما حفظ آرامش ورزشکاران مدال‌آور یکی از نکات مهمی است که این روز‌ها مورد توجه مسئولان فدراسیون‌ها و کادر فنی تیم‌های ملی قرار گرفته است. رئیس فدراسیون کشتی با بیان اینکه این آرامش حتی مهم‌تر از میزان دریافتی ورزشکاران است، عنوان کرد: «در دو سال گذشته آرامش داشتیم که اتفاق بزرگی است. آرامش بهتر از کمک‌های مالی بود. از اعضای هیئت اجرایی تشکر کردیم و این اقدام خوبی است که به فدراسیون‌ها می‌روند و موارد را بررسی و همانجا تصمیم‌گیری می‌کنند. من همیشه گفته‌ام کمیته ملی المپیک قلک نیست. بحث جوایز المپیک هم حل شده است بابت این هم تشکر می‌کنم. البته حل شده بود و فقط سیکل اداری داشت که آن هم طی شد.»
لزوم هماهنگی میان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش هم موضوع دیگری بود که دبیر به آن اشاره و البته تأکید کرد که نگاهش به کمیته ملی المپیک نگاهی کاملاً تخصصی است و بیشتر از وزارت ورزش توقع رسیدگی به مشکلات مالی و تأمین بودجه را دارد: «وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک فهم مشترک داشته باشند، موضوعات حل شده است. همین که کنار ما هستند برای ما کافی است. ما نمی‌توانیم بیشتر از توان از کمیته ملی المپیک انتظار داشته باشیم. کمیته ملی المپیک خیلی بودجه ندارد و برای قهرمانی جهان آلبانی پولی نداد، اما برای گرفتن ویزا کمک کرد. خوابگاه را در المپیک پاریس بیرون از دهکده بردیم که خیلی کمک کرد. نگاه ما به کمیته ملی المپیک تخصصی است و همین که من غر نمی‌زنم، یعنی کمیته ملی المپیک خوب کار می‌کند.».
 
اما بحث اداره شدن برخی از فدراسیون‌ها با سرپرست و حاشیه‌هایی که طی چند روز گذشته در این خصوص به وجود آمده، موضوعی بود که دبیرکل کمیته ملی المپیک در بخش پایانی این نشست به آن اشاره کرد. مناف هاشمی با تأکید بر اینکه فدراسیون‌ها باید با رئیس اداره شوند، گفت: «همیشه توقع ما این بوده که فدراسیون‌ها تعیین‌تکلیف شوند، زیرا شرایط سرپرستی برای فدراسیون‌ها مشکل‌ساز خواهد شد و اداره نشدن فدراسیون‌ها، به‌خصوص فدراسیون‌های المپیکی با سرپرست یکی از نیاز‌های ما برای موفقیت است. رئیس فدراسیونی که سرپرست باشد، نمی‌تواند آنطور که باید تلاش و منابع لازم را جذب کند. ما به اصل سرپرستی اعتقاد نداریم و باید رئیس فدراسیون به درستی پای کار باشد که بتواند موضوعات را پیگیری و منابع را تأمین کند.»