شناسهٔ خبر: 69827629 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

چگونه آبمیوه‌های طبیعی می‌توانند به سلامت گوارش و متابولیسم کمک کنند

اگرچه آبمیوه ممکن است اولین گزینه‌ای نباشد که هنگام انتخاب نوشیدنی سالم به ذهن شما می‌رسد، اما نباید این نوشیدنی محبوب را نادیده بگیرید. یک متخصص سلامت دستگاه گوارش توضیح داده است که چرا برخی از آبمیوه‌ها می‌توانند برای سلامت شما مفید باشند، به‌طوری که برخی از آن‌ها می‌توانند به کاهش سطح گلوکز خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک کنند.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

اگرچه آبمیوه ممکن است اولین گزینه‌ای نباشد که هنگام انتخاب نوشیدنی سالم به ذهن شما می‌رسد، اما نباید این نوشیدنی محبوب را نادیده بگیرید. یک متخصص سلامت دستگاه گوارش توضیح داده است که چرا برخی از آبمیوه‌ها می‌توانند برای سلامت شما مفید باشند، به‌طوری که برخی از آن‌ها می‌توانند به کاهش سطح گلوکز خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک کنند.

به گزارش انتخاب و به نقل از میرور؛ این نکات توسط «جوردن هاوورث»، فیزیولوژیست با مدرک کارشناسی ارشد در تحقیقات بالینی که نکات خود را در حساب کاربری محبوب اینستاگرامش  به اشتراک می‌گذارد، بیان شده است. در یکی از ویدیوهای اخیرش، جوردن فاش کرد که هر روز آبمیوه می‌نوشد و در حال ریختن یک لیوان آب انار است.

او در این ویدیو توضیح داد: «آبمیوه فقط شکر نیست. آبمیوه فشرده و طبیعی می‌تواند فواید اثبات‌شده‌ای برای دستگاه گوارش و متابولیسم شما داشته باشد.» او در ادامه گفت: «این ممکن است برخلاف آنچه که به نظر می‌رسد، درست باشد.»

آب انار به‌ویژه برای افرادی که مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD) یا سایر مشکلات گوارشی هستند، به دلیل محتوای پلی‌فنولی که دارد، می‌تواند مفید باشد. تحقیقات در حال انجام بر روی انسان‌ها در حال بررسی این موضوع است که آیا آب انار می‌تواند نشانه‌های التهابی در افراد مبتلا به IBD را کاهش دهد یا نه.

با این حال، لازم به ذکر است که برخی افراد پس از نوشیدن آب انار دچار اسهال، یکی از علائم رایج بیماری التهابی روده، شده‌اند. جوردن اضافه کرد: «اگر فیبر را حذف کنید، چطور می‌تواند برای سلامت دستگاه گوارش و متابولیسم شما مفید باشد؟ آیا این کار باعث افزایش سطح گلوکز خون نمی‌شود؟»

او توضیح داد که برخی از آبمیوه‌ها مانند آب پرتقال و آب انار نشان داده‌اند که می‌توانند سطح گلوکز خون را کاهش داده و حساسیت به انسولین را بهبود بخشند، حتی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲. جوردن به‌طور علمی این موضوع را توضیح داد و گفت: «این ممکن است به دلیل محتوای بالای پلی‌فنول‌ها در این آبمیوه‌ها باشد. پلی‌فنول‌ها آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که به نظر می‌رسد به بافت‌های بدن کمک می‌کنند تا گلوکز را متابولیزه کنند.»

همچنین تحقیقات نشان داده است که پلی‌فنول‌ها ممکن است ترکیب میکروبیوم روده را بهبود بخشند، مشابه اثرات پری‌بیوتیکی. از این‌رو، جوردن ترجیح می‌دهد آبمیوه‌هایی را که در رژیم غذایی خود می‌گنجاند، ارگانیک و از میوه‌هایی با پلی‌فنول‌های بالا مانند پرتقال، انار یا انگور  انتخاب کند.

جوردن در این باره گفت: «من دوست دارم با یک وعده غذایی آبمیوه ۱۰۰٪ طبیعی بنوشم و معمولاً به میوه‌هایی با پلی‌فنول‌های بالا مانند پرتقال، انار یا انگور  اکتفا می‌کنم.»

سازمان بهداشت ملی بریتانیا (NHS) توصیه می‌کند که مصرف آبمیوه‌ها و اسموتی‌ها را به حداکثر یک لیوان کوچک (۱۵۰ میلی‌لیتر) در روز محدود کرده و آن را همراه با غذا میل کنید به دلیل محتوای بالای قند موجود در این نوشیدنی‌ها.

اگر شما آبمیوه ۱۰۰٪ طبیعی نمی‌نوشید، همیشه باید به دنبال قندهای افزوده در آن باشید. اگر تحت درمان پزشکی برای کنترل گلوکز خون یا دیابت هستید، مهم است که پیش از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا سبک زندگی خود، با پزشک معالج خود مشورت کنید.

لینک کوتاه کپی لینک