شناسهٔ خبر: 69826283 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

گزارش شفقنا از رونمایی مجله کتاب «فقیه عارف»؛ مرتضی جوادی آملی: تفسیر تسنیم ۴۰ سال طول کشید/ اسلام در انتظار مرجعیتی است که توانایی تلفیق «فقه و فلسفه» را داشته باشد / مخبر: نقاط پنهانی شخصیت علامه جوادی آملی توسط حوزه های علمیه بررسی شود

صاحب‌خبر -

شفقنا- مراسم رونمایی از مجله کتاب «همشهری آیه؛ فقیه عارف» عصر امروز -۲۹ آبان ماه- در موسسه همشهری برگزار شد. کتاب «فقیه عارف» شامل روایت‌های ناب و کمتر شنیده‌ شده از سبک زندگی حضرت آیت الله جوادی آملی است.

گزارش تصویری: رونمایی از مجله کتاب «همشهری آیه؛ فقیه عارف» 

به گزارش خبرنگار شفقنا، در مراسم رونمایی از مجله کتاب «همشهری آیه؛ فقیه عارف» که در تاریخ ۲۹ آبان برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی اظهار داشت: تفسیر تسنیم که شامل ۸۰ جلد است، نتیجه‌ کلیه تفاسیر شیعه و اهل سنت می‌باشد و می‌توان ادعا کرد که این تفسیر، خلاصه‌ای از همه تفاسیر است.

وی تاکید کرد: همانطور که تفسیر تسنیم پس از تفسیر المیزان به درخشندگی پرداخت، این تفسیر نیز همچون خورشیدی در دانش معرفتی کشور می‌درخشد.

تفسیر تسنیم اسفندماه جاری رونمایی می شود

جوادی آملی افزود: در گذشته، شیعیان به خوبی با قرآن شناخته نشده بودند، اما به برکت علامه طباطبایی، پرچم قرآن برافراشته شد و از مهم‌ترین رویدادها این است که تفسیر تسنیم ۴۰ سال به طول انجامید و قرار است این تفسیر به همراه ۴۰ جلد در تحقیقات این تفسیر در اسفند امسال رونمایی شود.

وی بیان کرد: زندگی علامه جوادی آملی بر اساس سه روایت است: اولین حدیث نبوی، «طلب العلم فریضة علی کل مسلم»، که بر ضرورت آموزش و یادگیری تاکید دارد؛ دومین روایت، علوم را به سه دسته آیه محکمه، سنت قائمه و فریضه عادله تقسیم می‌کند. وی توضیح داد که منظور از آیه محکمه، علوم عقلی و برهانی مانند فلسفه و حکمت است؛ سنت قائمه، ملکات راسخ و اخلاق را شامل می‌شود و فریضه عادله به احکامی اشاره دارد که بر اساس عدالت وضع شده‌اند. حدیث سوم که پایه زندگی علمی علامه است، حدیث نبوی «العلماء ورثة الانبیاء» می‌باشد.

وی در ادامه به زندگی شخصی حضرت آیت الله جوادی آملی پرداخت و گفت: علامه پس از ازدواج و در حدود ۶۰ سال پیش به تهران و سپس به قم مهاجرت کردند. ما که می دانستیم برای چه می رویم ولی مادرم یک بار اعتراض نکرد که چرا می رویم و چنین مادرانی در این دوران، نمونه هستند. چون چنین زندگی در آن دوران بسیار سخت بود ولی چون برای کار بزرگ بود، تحمل می کردند.

وی همچنین به آثار علامه اشاره کرد و گفت: کتاب عقلانیت شهود در اختیار علما و طلاب است و از خارج کشور نیز این کتاب را خواستار شده اند که «فصوص الحکم» ابن‌عربی در این کتاب آمده است و درباره پیامبران نوشته شده است.

اسلام در انتظار مرجعیتی است که توانایی تلفیق فقه و فلسفه یا فقه و عرفان را داشته باشد

وی افزود: اکنون، اسلام در انتظار مرجعیتی است که توانایی تلفیق فقه و فلسفه یا فقه و عرفان را داشته باشد و علامه، درگاهی برای ایجاد این نوع جامعیت شده است. از حوزه و دانشگاه انتظار می‌رود که این جامعیت را به میدان آورند، زیرا در جهان امروز، تشنگانی وجود دارند که به دنبال چنین اندیشه و تفکری هستند.

آقازاده علامه جوادی آملی درباره سبک زندگی والد بزرگوار خود گفت: ۸۰ جلد تفسیر تسنیم حاصل تمامی تفاسیر شیعه و اهل سنت است و می توان گفت این تفسیر عصاره همه تفاسیر است.

مخبر: نقاط پنهانی شخصیت علامه جوادی املی توسط حوزه های علمیه باید مورد بررسی قرار گیرد

محمد مخبر، مشاور رهبر انقلاب اسلامی، در سخنانی به تمجید از شخصیت حضرت آیت‌الله جوادی آملی پرداخت و او را شخصیتی سهل و ممتنع توصیف کرد.

وی به تشریح ویژگی‌های برجسته این مرجع تقلید پرداخت و بیان داشت: «هنوز نقاط پنهانی بسیاری از شخصیت این فقیه عارف وجود دارد که باید توسط حوزه‌های علمیه مورد بررسی قرار گیرد و فناوری‌های جدید این کار را آسان‌تر کرده است.»

دستیار ویژه رهبر انقلاب عنوان کرد: امروز تمام قدرت های دنیا با تمام تجهیزات خود مجهز شده و در یک باریکه ۳۶۰ کیلومتری و دو میلیون جمعیت نمی توانند بر چند هزار رزمنده غالب شوند. روحیه علوی رزمندگان باعث چنین افتخاری شده است. قبل از انقلاب نیز میان انقلاب و تجهیزات رژیم پهلوی تناسبی وجود نداشت یا در ابتدای انقلاب که جنگ را تحمیل کردند نیز تناسبی نبود ولی نتیجه جنگ به خاطر روحیه مقاومت و شهادت‌طلبی مردم بود.

مخبر همچنین به تجلیل از علما به عنوان تضمین‌کننده این نظام اشاره کرد و گفت: حضرت آیت الله جوادی آملی همچون یک فانوس دریایی، راه را نشان می دهد. امروز نظام اسلامی توانسته تا تقابل با نظام سلطه را به دو هزار کیلومتر گسترش دهد.

مخبر از مردم‌داری علامه جوادی آملی سخن گفت و به پیروی از ولایت به عنوان یکی از مهمترین ویژگی های این فقیه یاد کرد و گفت: شیعه در فضای مجازی بین المللی ضعیف است و باید از این فناوری استفاده شود و امیدوارم موسسه بین المللی وحیانی اسرا در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشند.

وی راجع به ابعاد شخصیت حضرت آیت‌الله جوادی آملی نیز گفت: آیت‌الله جواد آملی جزو شخصیت‌های کم‌نظیر جهان اسلام هستند. ایشان در فقه، فلسفه، عرفان و هم در مسئولیت‌های اجتماعی، یک شخصیت نمونه هستند که باید با تجلیل از ایشان، این رفتار به‌نوعی، الگوسازی شود و جلسه امروز، از این منظر، جلسه خوبی بود.

مشاور و دستیار رهبر انقلاب گفت: امروز فرهنگ جهاد و شهادت تنها اسلحه‌ای است که هیچ پدافندی در جهان ندارد. عملکرد این اسلحه‌ای که در دست رزمنده مجاهد ما قرار دارد، قابل قیاس با هیچ اسلحه دیگری نیست.

مخبر اظهار داشت: فردا و همزمان با ۳۰ آبان که به روز «قهرمان ملی» و سالگرد پیروزی جبهه مقامت و پایان سیطره‌ داعش نام‌گذاری شده، تقریظ‌هایی از رهبر انقلاب بر ۳ کتاب دفاع مقدسی «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» منتشر می‌شود.

حوزه نفوذ علمی آیت‌الله جوادی آملی از منطقه هم فراتر بوده و این باید تبیین شود

وی ادامه داد: نخستین اثر تقریظ‌های رهبر انقلاب این است که توجهات را به سمت آن آثار جلب می‌کند و چون آن آثار، ترویج فرهنگ جهاد و شهادت است، بسیار موثر واقع می‌شود. این تاثیرگذاری فرهنگی، هم در حال حاضر و برای حل مسائل کشور و هم برای مسائل مختلفی که در دنیای استکبار وجود دارد، بهترین و کاراترین مساله است.

معاون اول دولت سیزدهم ادامه داد: جهت دوم اینکه این حرکت در راستای فرهنگ علوی تعریف می‌شود و یکی از نتایج آن، جریان مقاومت است. درنتیجه چنین رفتارهایی است که این فرهنگ از دست امیرالمومنین (ع) به دست ما رسیده. پس چنین تجلیل‌هایی، تعمیق فرهنگ مقاومت است.

مخبر افزود: حوزه نفوذ علمی آیت‌الله جوادی آملی از منطقه هم فراتر بوده است. امروز کرسی‌هایی در بحث عرفان و فلسفه در دنیا وجود دارد که از تالیفات ایشان استفاده می‌کنند و این مهم باید تبیبن و اطلاع‌رسانی شود.