شناسهٔ خبر: 69826223 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

۵ هزار مگاوات توان عملی نیروگاههای صنایع و نفت در اوج بار ۱۴۰۴

مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع انرژی‌بر توانیر از افزایش توان عملی تولید نیروگاههای صنایع و نفت به ۵ هزار مگاوات تا اوج بار ۱۴۰۴ با همکاری وزارتخانه‌های نیرو، صمت و نفت خبر داد. مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع انرژی‌بر توانیر از افزایش توان عملی تولید نیروگاههای صنایع و نفت به ۵ هزار مگاوات تا اوج بار ۱۴۰۴ با همکاری وزارتخانه‌های نیرو، صمت و نفت خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش برنا، سید زمان حسینی اظهار داشت: توان عملی تولید نیروگاههای صنایع و نفت تا اوج بار سال آینده به ۵ هزار مگاوات می‌رسد که شامل نیروگاههای حرارتی و تجدیدپذیر است.

وی ظرفیت برنامه‌ریزی شده نیروگاههای جدید برای عبور از اوج بار ۱۴۰۴ را ۱۳۵۰ مگاوات در ۱۰ نیروگاه ذکر کرد که در حال حاضر ۴۰۰۰ مگاوات به بهره‌برداری رسیده و با بهره برداری از ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید تا اوج بار سال آینده، توان عملی نیروگاههای صنایع و نفت به ۵ هزار مگاوات می رسد.

سید زمان حسینی این افزایش را با به مدار آمدن واحدهای بخار ۳۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه، ۱۶۰ مگاواتی مجتمع گاز پارس متمرکز، ۱۴۰ مگاواتی فولاد بوتیا ، واحدهای دوم ۱۸۳ مگاواتی گازی در گل گهر سیرجان، المهدی و چادرملو همچنین نیروگاههای خورشیدی شامل ۱۲۰ مگاوات فولاد مبارکه و ۳۰ مگاوات خاتون‌آباد و بن یکه شرکت ملی مس (کرمان) عنوان کرد که علاوه بر آن ۲۰۰ مگاوات نیز از طریق اصلاح و بهینه سازی به ظرفیت نیروگاههای موجود وزارتخانه‌های صمت و نفت افزوده می‌شود.

وی در باره آخرین وضعیت نیروگاههای صنایع انرژی‌بر موضوع ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق گفت: تاکنون موافقت اصولی ۳۸ ساختگاه با حدود ۱۸ هزار مگاوات ظرفیت صادر شده و ۳۴ متقاضی جدید نیز تقاضای صدور موافقت اصولی برای احداث ۹۵۰۰ مگاوات نیروگاه دارند.

مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع انرژی‌بر توانیر اضافه کرد: تاکنون عملیات احداث ۶ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه در ۱۴ ساختگاه وارد مرحله اجرایی شده و ۱۳ نیروگاه نیز به ظرفیت ۲ هزار مگاوات به شبکه متصل شده است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون مجوز ۱۴ ساختگاه نیروگاهی به ظرفیت ۷ هزار و ۵۰۸ مگاوات از سوی سازمان محیط زیست صادر شد که تا ۲ سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

حسینی با اشاره به محدودیت سوخت فسیلی نیروگاهها، از صدور موافقت اصولی برای احداث ۱۷۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ۱۱ ساختگاه خبر داد که تاکنون ۲۰ مگاوات در اصفهان و ۳۰ مگاوات در کرمان از سوی صنایع با شبکه سنکرون شده و در حال بهره برداری است.

وی تامین سوخت، مجوز محیط زیست ،تامین منابع مالی و اتصال به شبکه را از چالشهای مهم بر سر راه احداث نیروگاههای صنایع عنوان کرد و افزود: با همکاری وزارتخانه‌ها و سازمانهای ذی‌ربط، تاکنون تخصیص سوخت برای ۱۶ ساختگاه نیروگاهی به ظرفیت ۹ هزار و ۲۰۰ مگاوات انجام شده و ۷ ساختگاه به ظرفیت ۳ هزار و ۵۸۰ مگاوات نیز در مراحل نهایی صدور مجوز قرار دارند.

وی تصریح کرد: صنایع انرژی‌بر ذیل ماده ۴ قانون مانع زدایی می توانند برق مازاد خود را از طریق قراردادهای دو جانبه با سایر صنایع یا از طریق بورس انرژی و بازار برق به فروش برسانند و احداث پست و خط بلافصل نیروگاهی برای اتصال به شبکه سراسری، مطابق قوانین و مقررات بر عهده صنایع انرژی‌بر است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: