شناسهٔ خبر: 69825942 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رزمایش مشترک ضدتروریسم چین و پاکستان پس از پنج سال

تهران- ایرنا- وزارت دفاع چین اعلام کرد نیروهای ارتش این کشور در رزمایش مشترک ضدتروریسم با پاکستان شرکت خواهند کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش عصر سه‌شنبه ایرنا از روزنامه صبح جنوب چین، وزارت دفاع چین امروز اعلام کرد پکن نیروهای خود را برای شرکت در رزمایش مشترک ضدتروریسم به پاکستان اعزام می‌کند. این رزمایش، که به نام «جنگجو-۸» شناخته می‌شود، از اواخر نوامبر تا اواسط دسامبر (آبان و آذر ماه) برگزار خواهد شد.

این رزمایش در حالی برگزار می‌شود که حملات اخیر در کراچی منجر به کشته شدن ۲ شهروند چینی شده است.

وزارت دفاع چین هدف از این تمرین‌ها را اجرای عملیات پاکسازی مشترک ضدتروریسم و تقویت همکاری‌های عملی عنوان کرده است. َ

به گفته این وزارتخانه، طرفین تمرین‌های چندگانه و تخصصی را برگزار خواهند کرد که شامل برنامه‌ریزی مشترک و رزمایش‌های واقعی برای شبیه‌سازی سناریوهای نبرد خواهد بود.

این هشتمین رزمایش ضدتروریسم مشترک چین و پاکستان و نخستین آن از سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) تا به امروز است.

در سال‌های اخیر، حملات متعددی به اهداف و شهروندان چینی در پاکستان انجام شده است، از جمله یک بمب‌گذاری انتحاری در نزدیکی شهر کراچی در اوایل اکتبر (مهرماه) که به کشته شدن ۲ شهروند چینی و زخمی شدن یک نفر دیگر منجر شد. این حمله را گروهک تروریستی ارتش آزادی‌بخش بلوچستان در پاکستان برعهده گرفت.

پس از این حمله، چین یک هیات ویژه به پاکستان فرستاد و از مقامات این کشور خواست اقدامات امنیتی را افزایش داده و ایمنی شهروندان چینی شاغل در پروژه‌های مختلف در بلوچستان و دیگر مناطق پاکستان را تضمین کنند.

در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲) نیز یک بمب‌گذاری انتحاری منجر به کشته شدن پنج شهروند چینی شد. این حمله زمانی رخ داد که یک خودرو به کاروان مهندسان چینی در استان خیبرپختونخوا برخورد کرد.

همچنین در همان ماه، یک پایگاه هوایی نیروی دریایی و یک بندر استراتژیک در استان بلوچستان پاکستان هدف حمله قرار گرفت.

پاکستان یکی از مقاصد کلیدی پروژه «کمربند و جاده» چین است و هزاران کارگر این کشور در پروژه اقتصادی چین-پاکستان، به ارزش ۶۵ میلیارد دلار، فعالیت دارند. این پروژه شامل ساخت جاده‌ها، خطوط راه‌آهن و توسعه بندر آب‌عمیق گوادر برای تسهیل واردات انرژی است.

چین تلاش می‌کند با توسعه روابط نزدیک‌تر با پاکستان، نفوذ خود را در اقیانوس هند گسترش دهد. با این حال، سرمایه‌گذاری‌های رو به رشد چین در بلوچستان، از جمله بندر گوادر مورد انتقاد قرار گرفته است.