به گزارش ایرنا، علی اصغر دریایی عصر سهشنبه در نشستی با خبرنگاران استان که در سالن کنفرانس مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: جشنواره های تئاتر تک نفره در کامیاران، جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان، تئاتر بسیج، تئاتر کردی سقز، تئاتر طنز دیواندره، تئاتر استانی و تئاتر عروسکی بیجار از جشنواره هایی است که در استان برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه از جشنواره های مذکور تاکنون ۲ جشنواره برگزار شده است، افزود: سی و پنجمین جشنواره استانی تئاتر از دوم تا پنجم آذر در سنندج برگزار می شود و بعد از این تاریخ جشنواره تئاتر کردی سقز آغاز خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان ادامه داد: تجلیل از مفاخر و پیشکسوتان عرصه هنرهای نمایشی و تئاتر، آموزش و توانمندکردن هنرمندان هنرهای نمایشی به ویژه برای کودکان و نوجوانان از جمله برنامه های سی و پنجمین دوره جشنواره استانی تئاتر است.
دریایی با اشاره به اینکه دیده شدن کارها و برنامه های فرهنگی و هنری مستلزم حضور فعال اهالی رسانه است، افزود: یکی از عواملی که باعث شده امروز جشنواره های هنرهای نمایشی استان مخاطب زیادی را به خود جذب کند، نحوه انعکاس خبری و تصویری این برنامه ها توسط خبرنگاران و عکاسان است.
وی بیان کرد: امروز ما که در فضایی آرام و ایمن به اجرای برنامه می پردازیم سمفونی کوچه های غزه توپ و گلوله است و هنرمندان و رسانه های ما باید بلندگوی بچه های مظلوم غزه باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان افزود: در این دوره از جشنواره به یاد بچه های غزه نمایش هایی به اجرا در می آید و امید می رود اهالی رسانه مانند همیشه این آثار را بخوبی پوشش دهند.
برگزاری کارناوال جشنواره روز پنجشنبه ساعت ۱۵ در سنندج
دبیر سی و پنجمین دوره جشنواره تئاتر استانی کردستان در این نشست با اشاره به اینکه این جشنواره در چهار روز در سنندج برگزار می شود، اظهار کرد: در مجموع ۲۹ اثر به دبیرخانه این دوره از جشنواره ارسال شد که از این تعداد ۱۹ اثر به مرحله نهایی این رویداد راه پیدا کردند.
اسعد فریدی ادامه داد: در این دوره از جشنواره ۹ اثر در بخش صحنه ای و ۲ اثر جنبی و ۶ اثر خیابانی و ۲ اثر جنبی در این بخش به اجرا در می آید.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور جشنواره استانی با اجرای کارناوال آغاز بکار می کند، بیان کرد: این کارناول روز پنجشنبه اول آذر ساعت ۱۵ تا ۱۷ در خیابان فردوسی برگزار می شود.
دبیر سی و پنجمین دوره جشنواره تئاتر استانی کردستان افزود: با توجه به اینکه سنندج شهر خلاق موسیقی است، از عروسک های با طرح ابزارآلات موسیقی بهره برده ایم.
فریدی با بیان اینکه برای اولین بار از هر شهرستان ۲ نفر از پیشکسوتان هنرهای نمایشی مهمان این جشنواره هستند، یادآور شد: در این جشنواره سه اجرا در روز جمعه در ناحیه منفصل شهری نایسر برای نخستین بار به اجرا در می آید.
وی با بیان اینکه از ظرفیت همه استان در برگزاری این جشنواره استفاده شده است، افزود: در بخش های مختلف این جشنواره از توان و ظرفیت هنرمندان شهرستانی استفاده کرده ایم.
دبیر اجرایی بخش خیابانی سی و پنجمین دوره جشنواره تئاتر استانی کردستان در این نشست اظهار کرد: معتقدم هویت کُردی باید در جشنواره ها مورد توجه قرار گیرد و به خوبی به نمایش گذاشته شود.
سوران حسینی ادامه داد: سال گذشته ۱۲ اثر خیابانی در این جشنواره با بیش از هزار و ۵۰۰ نفر تماشاچی به اجرا درآمد.