شناسهٔ خبر: 69825537 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

پوشش محلی زنان و مردان قوم لُر ثبت ملی شد

پوشش محلی زنان و مردان قوم لُر به‌صورت منطقه‌ای در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سه‌شنبه ۲۹ آبان‌ماه اعلام کرد: در جلسه شورای ملی ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور که ۲۴ مهرماه تشکیل شده است، ۱۴ پرونده از استان یزد، ۱۰ پرونده از استان لرستان و ۲ پرونده به صورت منطقه‌ای مطرح شد که در نهایت، ۱۹ پرونده از جمله پرونده‌های  «پوشش محلی زنان قوم لر» و «پوشش محلی مردان قوم لر» به‌صورت منطقه‌ای (مشترک میان چند استان) در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسید.

پیش‌تر نیز پوشش سنتی بسیاری از اقوام ایرانی از جمله پوشاک سنتی قوم قزلباش، پوشاک قوم گرجی، پوشاک محلی تالش، پوشاک محلی زنان و مرادان عشایر قشقایی، پوشاک سنتی نواحی خلیج فارس، پوشاک قوم بلوچ و پوشاک محلی ترک‌های خراسان شمالی، مهارت دوخت پوشاک کردی در فهرست ملی میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده بود.

پوشش محلی زنان و مردان قوم لُر ثبت ملی شد

کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس ۲۰۰۳ یونسکو با هدف پاسداری و تقویت میراث ناملموس به عنوان بخشی از هویت فرهنگی جوامع و اقوام، در راستای تقویت احترام متقابل و ایجاد درک بین فرهنگ‌ها تلاش می‌کند. این کنوانسیون با تاکید بر اهمیت ارزش‌های مشترک و تنوع فرهنگی، فضایی برای تبادل و گفت‌وگو میان اقوام و ملت‌ها فراهم می‌آورد که منجر به کاهش تنش، افزایش همبستگی اجتماعی و استحکام صلح پایدار می‌شود. با پاسداری از سنت‌ها، آداب و رسوم و مهارت‌های مشترک انسانی، این کنوانسیون راهی برای تحکیم روابط انسانی و تقویت همزیستی مسالمت‌آمیز ارائه می‌کند.

بر اساس قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب ۲۰۰۳ یونسکو، ثبت عناصر میراث ناملموس با هدف پاسداری از عناصر میراث ناملموس، تضمین احترام به میراث ناملموس جوامع، گروه‌ها و افراد، توجه به تنوع فرهنگی و جلوگیری از یکسان‌سازی فرهنگ و انتقال فرهنگ به نسل‌های آینده انجام می‌شود.

انتهای پیام