به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه ، مجتمع «شوق زندگی» استان کرمانشاه، با حضور مسئولان ارشد استانداری، فرمانداری، شهرداری، دادگستری، آموزش و پرورش، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین مدیرکل، معاونان و کارشناسان بهزیستی استان کرمانشاه افتتاح شد.
مجتمع شوق زندگی استان کرمانشاه، با همکاری مستقیم سه دستگاه دادگستری، ادارهکل بهزیستی و شهرداری، برای ساماندهی کودکان و دختران در معرض آسیبهای اجتماعی، زنان بدسرپرست و بیسرپرست، کودکان کار و خیابانی و همچنین زنان آسیبدیده اجتماعی شروع به کار کرد.
شایان ذکر است که ارتقاء کیفیت زندگی و تأمین حقوق اطفال و نوجوانان و حمایت از آنان با رویکرد خانوادهمحوری، همواره از سیاستهای نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است.
با تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در سال 1399 و آییننامه اجرایی آن برای حمایت از کودکان و نوجوانان در قالب زنجیره شناسایی، پذیرش، حمایت، نگهداری، توانمندسازی، بازپیوند و پیگیری، بهصورت قانونی تبیین و وظایف 18 دستگاه مختلف در این فرایند مشخص شد و آنان مکلف شدند تا به محض آگاهی از وقوع خطر در مورد کودکان به نجات آنان بشتابند.
مجتمع "شوق زندگی" برآیند مؤلفههای سهگانهای شامل زیرساختهای حقوقی، قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، برنامههای تحولی دولت و قوه قضاییه و همچنین ابتکار، انسجام و همبستگی دستگاههای حامی اطفال و نوجوانان، برای تلاش علمی ساختارمند و بهینهبخشی در حمایت از کودکان است. کودکانی که فارغ از مرزهای صلاحیتی و دیوانسالاری اداری، در جستجوی دستان گرمی از جنس آرامش و خوشبختی هستند.
در این مجتمع، سازمان بهزیستی با قضات دادگستری، تیم مددکاری و روانشناسی تخصصی، نمایندگان نهادهای مردمی و دستگاههای متولی، برای حمایت یکپارچه و همهجانبه از اطفال و نوجوانان و ارائه خدمات رایگان، کارآمد و بههنگام حقوقی، روانشناسی و مددکاری به مراجعان، همدست و همرنگ شدهاند.
چشمانداز مجتمع شوق زندگی؛ برخورداری تمامی کودکان از بالاترین کیفیت زندگی، رفاه و حمایت، بهمنظور دستیابی از حداکثر توان و استعدادهای فردی با راهبرد کلی مشارکت تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مؤثر در امر حمایت از کودکان و رویکرد اولویتبخشی خدمات اجتماعی بر رسیدگیهای قضایی است.
در مجتمع شوق زندگی با اجرای طرحهای خاص، از کودکان در برابر بیسرپرستی، بدسرپرستی، سوءرفتار، بهرهکشی، سوءاستفاده و بزهدیدگی حمایت خواهد شد.
شایان ذکر است که همزمان با افتتاح مجتمع شوق زندگی، مرکز "خانه تلاش" بهزیستی نیز با هدف ساماندهی، نگهداری و بازتوانی زنان "آسیبدیده اجتماعی ویژه"، در مرکز اورژانس اجتماعی کرمانشاه افتتاح شد.
گفتنی است که «خانه تلاش» با رویکرد تفکیک بانوانِ ویژه، از سایر بانوانِ مقیم مراکز "خانه امن" و "خانه سلامت" بهزیستی راهاندازی شده است.
کرمی، رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در این مراسم با اشاره به نقش مؤثر نهادهای حمایتی در کاهش آسیبهای اجتماعی اظهار کرد: یکی از برنامه های مهم و مشترک قوه قضاییه و دولت برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی راه اندازی مجتمع های شوق زندگی در سراسر کشور است.
وی ضمن بیان مطالبی در خصوص نقش پررنگ خانواده در بهبود روابط اجتماعی افزود: در جوامع سنتی خانوادهها نقش بسیار پررنگی در بهبود روابط اجتماعی داشتند، لذا اگر فردی دچار مشکل میشد مشکل را در خانواده حل میکردند اما هرچه توسعه جوامع بشری بیشتر شد، نقش خانواده نیز کمرنگ شد.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه عنوان کرد: با کمرنگ شدن نقش خانواده در بهبود روابط اجتماعی، به مرور زمان این خلأ را نهادهای حمایتی از جمله بهزیستی پر کردند.
کرمی خاطرنشان کرد: مجتمع شوق زندگی نمادی از تعامل و هم افزایی دستگاه قضایی، بهزیستی، شهرداری و دستگاههای مختلف دولتی و مؤسسات غیردولتی با هدف تجمیع همه نهادهای حمایتی در یک مکان و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی به خصوص کودکان و زنان و ارائه خدمات با سرعت و دقت بیشتر به ایشان است.
وی این مجموعه را جلوهای از تعامل، نوعدوستی، خداجویی و حفظ کرامت انسانی افراد آسیبدیده و در معرض آسیب اجتماعی دانست و یادآور شد: خدمت به آسیب دیدگان اجتماعی خالصترین و بیریاترین نوع خدمت به خلق است.
کریمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه نیز اظهار کرد: رویکرد مجتمع شوق زندگی پیشگیرانه، حمایتی و مددکارانه بوده تا از این طریق بتواند شوق و اشتیاق زندگی در افراد آسیب دیده اجتماعی و کسانی که دارای بحرانهای روحی و روانی شده اند ایجاد کند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه ابراز امیدواری کرد که با راه اندازی این مجتمع موضوعاتی همچون تسریع در فرزندخواندگی، ساماندهی کودکان کار و خیابانی و توانمندسازی و بازپیوند آسیب دیدگان به جامعه سریعتر و بهتر از گذشته انجام شود.
شهبازی مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه اظهار کرد: مجتمع شوق زندگی، یک خدمتِ ویژه به افراد آسیبدیده یا در معرض آسیب است که شامل کودکان شیرخوار، دختران فراری، زنان خشونت دیده، زنان در معرض آسیب و زنان آسیبدیده میشود.
انتهای پیام/
∎