شناسهٔ خبر: 69825049 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس شورای حاکمیتی سودان: آتش‌بس قبل از عقب‌نشینی «واکنش سریع» برقرار نخواهد شد

تهران – ایرنا – «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان گفت این کشور قبل از خروج کامل نیروهای واکنش سریع (نیروهای شورشی تحت امر محمد حمدان دقلو) از مناطق تحت کنترلش، از شرکت در هر گونه مذاکرات و اعلام آتش بس، خودداری خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از پایگاه الشروق مصر، شورای حاکمیتی سودان با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد البرهان در اولین کنفرانس مقابله با چالش‌های جنگ که با حضور شماری از وزرا و سفرای کشورهای مختلف در سودان و سازمان‌های مختلف برگزار شد گفت: اعلام آتش بس در سودان، به پایان محاصره شهرها، بازگشایی راه ها و خروج کامل نیروهای واکنش سریع از شهرها و روستاهای تحت کنترلش بستگی دارد.

رئیس شورای حاکمیتی سودان افزود که این شورا با رد هرگونه دخالتی برای تحمیل راه‌حل‌های پایان جنگ در سودان گفت: راه حل نهایی، ریشه‌کن کردن شورش است زیرا وجود آن به معنی ادامه بحران در آینده خواهد بود.

عبدالفتاح البرهان خاطرنشان کرد: ادامه جنگ، هیچ گونه زمینه‌ای را برای ادامه روند سیاسی فراهم نمی‌کند و نباید دو روند سیاسی و امنیتی درهم آمیخته شود.

رئیس شورای حاکمیتی سودان تصریح کرد: دیدگاه ما واضح و آشکار است و آن را به همه کسانی که می‌خواهند به ما کمک کنند، اعلام کرده‌ایم.

البرهان تاکید کرد: ابتدا باید جنگ، متوقف و شورشیان از کلیه مناطق تحت کنترلشان خارج شوند تا پس از آن در این باره توقف صورت گیرد و زندگی به حالت عادی درآید؛ در این صورت می‌توان مسائل سیاسی را مورد بررسی قرار داد و مرحله انتقالی را از طریق تشکیل یک کابینه غیرنظامی متشکل از افراد مستقل با بهره‌گیری از گفتگوها میان طرف‌های مختلف در داخل کشور تکمیل کرد.

به گزارش ایرنا، درگیری‌های مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ (۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۲) میان ارتش به فرماندهی البرهان و نیروهای واکنش سریع به فرماندهی «محمد حمدان دقلو» ملقب به «حمیدتی» بر سر قدرت آغاز شد و میانجیگری‌های بین‌المللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرف‌های درگیر بر سر میز گفت‌ وگوها تاکنون ثمری نداشته است.

بنا بر آمارهای سازمان ملل متحد، جنگ میان دو نیروی نظامی بزرگ سودان در سایه ادامه خشونت و گرسنگی به آواره شدن هشت میلیون نفر منجر شده است.

حدود ۲۵ میلیون نفر نزدیک به نیمی از جمعیت سودان بر اثر تداوم جنگ در وضعیتی ناگوار قرار گرفته و به کمک‌های فوری نیاز دارند و ۱۸ میلیون نفر هم در معرض خطر قحطی هستند.

تاکنون با وساطت بین‌المللی،چندین بار در سودان، آتش‌بس اعلام شده است اما طرف‌های درگیر به طور مداوم آن را نقض کرده‌اند.