شناسهٔ خبر: 69824293 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶

قرقیزستان ۲- ایران ۳/ بردهای ناامید کننده ادامه دارد!

تیم ملی فوتبال ایران در ششمین دیدار خود در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ به زحمت از سد تیم رتبه نود و چهارم فیفا، قرقیزستان گذشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در چارچوب رقابت‌های هفته ششم گروه A انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ در قاره آسیا، امروز _سه‌شنبه، بیست‌نهم آبان_ از ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران تیم‌های قرقیزستان و ایران در ورزشگاه شهر بیشکک به مصاف یکدیگر رفتند که این دیدار در نهایت با پیروزی سه بر دو تیم ملی ایران پایان یافت.

هفته ششم مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶

دیدار تیم‌های قرقیزستان و ایران

ورزشگاه: دولن اومورزاکوف (بیشکک، قرقیزستان)

تماشاگر: حدود ۱۵ هزار نفر

گل‌ها: جوئل کوجو (دقایق ۵۱ و ۶۴) برای قرقیزستان؛ مهدی طارمی (دقیقه ۱۳)، صالح حردانی (دقیقه ۳۳)، سردار آزمون (دقیقه ۷۶) برای ایران

اخطار: علیمردون شوکوروف (دقیقه ۲۳)، ارمک کنژبائف (دقیقه ۵+۹۰) از قرقیزستان؛ سعید عزت اللهی (دقیقه ۲+۴۵) از ایران

قرقیزستان: توکوتائف ارژان، تامیرلان کوزوبائف، ارسلان بکبردینوف، جوئل کوجو، علیکولوف گولژیگیت (۴۶- بکناز آلمازبکوف)، عبدالرحمانوف اودلژون، الکساندر میشچنکو، زریپبکوف الدیار، ارمک کنژبائف، مرک کای (۴۶- اربول آتابایف) و علیمردون شوکوروف

سرمربی: ماکسیم لیسیتسین

ایران: علیرضا بیرانوند، محمد حسین کنعانی‌زادگان، علی نعمتی، میلاد محمدی، صالح حردانی (۶۳- امید نورافکن)، سید محمد کریمی (۶۳- روزبه چشمی)، سعید عزت‌اللهی (۶۳- محمد قربانی)، محمد محبی، علی قلی‌زاده (۶۳- مهدی قایدی)، مهدی طارمی و سردار آزمون (۳+۹۰- امیرحسین حسین زاده)

سرمربی: امیر قلعه نویی

داور وسط: ما نینگ (چین)

شرح بازی:

تیم ملی ایران در ششمین بازی خود در مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی در حالی به مصاف قرقیزستان می‌رفت که چهار برد و یک تساوی از پنج بازی قبلی باعث شده بود اختلاف امتیاز خوبی در صدر جدول برای ایران ایجاد شود تا تیم با خیالی آسوده و به دور از استرس در زمین قرقیزستان به میدان برود.

تمرکز و تسلط قابل قبول بازیکنان ایران در این دیدار از همان ابتدا مشخص بود و میزبانی قرقیزستان باعث نشده بود اختلاف سطح فنی فاحش دو تیم از بین برود. شاگردان قلعه نویی در نیمه نخست سه بار به طور جدی روی دروازه قرقیزستان موقعیت ایجاد کردند که یکی روی ضربه کرنر و دیگری روی یک ضد حمله برای ایران گل به همراه داشت تا با وجود خلق کم موقعیت در ۴۵ دقیقه نخست، بازیکنان ایران با پیروزی دو گله راهی رختکن شوند.

بر خلاف نیمه نخست، نیمه دوم برای ایران خوب آغاز نشد. شاگردان قلعه نویی که مانند بازی قبلی در نیمه دوم ضعیف ظاهر شده بودند تنها شش دقیقه بعد از شروع بازی گل تساوی را روی آشفتگی در محوطه جریمه دریافت کردند. ایران که با فشار آوردن حریف کاملاً نفوذپذیر به نظر می‌رسید روی یک اشتباه در دقیقه ۶۴ به حریف پنالتی تقدیم کرد تا کوجو، مهاجم زهردار قرقیزستان گل تساوی را این بار از روی نقطه پنالتی به ثمر برساند.

با وجود به تساوی کشیدن بازی، ایران با ۴ تعویضی که بلافاصله بعد از گل تساوی انجام داد توانست بازی را به نفع خود کنترل کند و با کاستن از فشار قرقیزستان، در دقیقه ۷۶ روی یک ارسال از سمت راست و ضربه سر زیبای سردار آزمون گل سوم را به ثمر برساند.

از تیم ملی ایران توقع این بود که برابر تیمی که اختلاف فنی معناداری با فوتبال ایران دارد ضمن پیروزی آسان از بازیکنان جوان و مستعد که در حال حاضر هم در اردوی تیم ملی حضور دارند به صورت فیکس استفاده شود تا به تدریج نسل جدیدی از بازیکنان ملی ساخته شود اما امیر قلعه نویی که از لحاظ ریسک پذیری در سطح ضعیفی است گویا هنر پرورش یک نسل دیگر مانند کاری که کارلوس کی‌روش یک دهه قبل انجام داد را ندارد؛ نسلی که همین حالا هم امثال امیر قلعه نویی از آن بهره می برند. در نهایت نتیجه این شد که تیم ملی ایران با وجود استفاده از همه بازیکنان سطح اول و ثابت خود در ترکیب اصلی برابر ضعیف‌ترین تیم گروه به زحمت پیروز شد. فقط نتیجه گرفتیم، نه پشتوانه سازی، نه بازی زیبای ۹۰ دقیقه‌ای.

شرح گل‌ها:

۱-۰ (دقیقه ۱۳- ایران) - کرنر ارسالی محمد کریمی در مرکز محوطه جریمه با ضربه سر خطرناک عزت اللهی همراه شد که در ابتدا دروازه بان قرقیزستان توپ را دفع کرد اما توپ برگشتی را طارمی از چند قدمی دروازه به تور چسباند.

۲-۰ (دقیقه ۳۳- ایران) - روی یک ضد حمله خطرناک، پاس در عمق آزمون موجب موقعیت عالی برای حردانی پشت مدافعان حریف شد که او با از پیش رو برداشتن مدافع مستقیم، در موقعیت تک به تک دروازه قرقیزستان را برای دومین بار باز کرد.

۲-۱ (دقیقه ۵۱- قرقیزستان) - روی کرنر ارسالی از سمت راست دروازه ایران، توپ سرگردان در محوطه جریمه ایران با ضربه سر بسیار زیبای کوجو به کنج دروازه بیرانوند رفت.

۲-۲ (دقیقه ۶۴- قرقیزستان) - با خطای عزت اللهی روی بازیکن قرقیزستان داور با کمک VAR خطای پنالتی اعلام کرد تا کوجو گل دوم خودش را این بار از روی نقطه پنالتی به ثمر برساند و بازی به تساوی کشیده شود.

۳-۲ (دقیقه ۷۶- ایران) - حرکت زیبای میلاد محمدی در سمت راست با دریبل مدافع مستقیم همراه بود و در ادامه ارسال پای راست او با پرش فوق العاده و ضربه سر زیبای آزمون به گل سوم ایران تبدیل شد.

دقایق حساس:

دقیقه ۶- در اولین موقعیت جدی ایران، ارسال پای چپ قلی زاده از سمت راست با ضربه سر خطرناک طارمی همراه شد اما توپ با اختلافی کم از کنار دروازه به بیرون رفت.

دقیقه ۳+۴۵- روی یک ناهماهنگی بین دفاع و دروازه بان ایران موقعیت شوتزنی از زاویه ای سخت برای کوجو فراهم شد اما ضربه او به طرز خطرناکی با رد کرنر عرض دروازه از دست رفت.

دقیقه ۷۹- روی ارسال زمینی از سمت راست ضربه پای چپ اتابائف با اختلافی کم از کنار دروازه ایران به بیرون رفت.

اتفاق ویژه:

کامبک خوردن از قرقیزستان، تیم رتبه ۹۴ فیفا و دریافت دو گل از این تیم اتفاق عجیب این دیدار بود.

بهترین بازیکن:

در قرقیزستان کوجو، مهاجم دو گله این تیم و در ایران سردار آزمون که یک پاس گل داد و یک گل به ثمر رساند بهترین بازیکنان میدان بودند.