شناسهٔ خبر: 69824120 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

بومگردی‌ها سفارتخانه و مدیران بومگردی سفیران معرفی صنایع دستی هستند

رییس جامعه بومگردی ایران با اشاره به این که بومگردی‌ها سفارت خانه و مدیران اقامتگاه‌های بومگردی سفیران این حوزه هستند، گفت: اکثر بومگردی‌ها هنرمند، مروج، فروشنده یا دوستدار صنایع دستی هستند و به عنوان محصول یا جاذبه در محل اقامتگاه خود از صنایع‌دستی بهره می‌برند.

صاحب‌خبر -

یاور عبیری با بیان این که بومگردی‌ها نقطه اتصال و نقطه عطف گردشگری و صنایع دستی هستند، تصریح کرد: خوشبختانه یکی از اقدامات موثری که در چند سال اخیر اتفاق افتاده است، حضور بومگردی‌ها در رویدادها و برنامه‌های مرتبط با حوزه صنایع‌دستی است که می‌تواند زمینه اتفاقات موثری را برای این حوزه فراهم کند.

او با اشاره به این که بن‌مایه صنایع دستی هویت است، تصریح کرد: هویت، فرهنگ، کاربرد و سبک زندگی منجر به شکل‌گیری صنایع دستی شده و در این زمینه بومگردی‌ها نیز مشابه صنایع دستی بر پایه هویت، فرهنگ و سبک زندگی شکل گرفته‌اند.

رییس جامعه بومگردی ایران با اشاره به این که صنایع دستی با جامعه محلی و روستایی بیشترین ارتباط را دارد، گفت: بومگردی‌ها از دل روستاها و جوامع محلی شکل گرفته‌اند و همین نکته نشان می دهد که تطابق عملکرد و فعالیت بومگردی ها و صنایع دستی می تواند نقطه عطفی برای رشد هر دو حوزه باشد.

او با تاکید بر این که صنایع‌دستی محصول گردشگری به شمار می رود، تصریح کرد: حضور بومگردی ها به عنوان یکی از مهمترین زیرساخت های گردشگری در نمایشگاه صنایع‌دستی بخشی از زنجیره صنعت گردشگری را تجمیع کرده که می‌تواند منجر به رشد و رونق این حوزه و شکل‌گیری ارتباط بهتر هر دو حوزه باهم شود.

عبیری با اشاره به جهانی شدن روستای اصفهک خراسان جنوبی تصریح کرد: یکی از اقداماتی که می‌تواند منجر به تقویت ارتباط شود حضور شهرهای ملی و جهانی در نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری است که بتوانند بومگردی و صنایع دستی یعنی هنر و سفر را در کنار هم داشته باشند.

او با بیان این که صنایع دستی ذینفع اصلی صنعت گردشگری است، گفت: در دوران کرونا و رکود صنعت گردشگری فروش صنایع دستی در برخی از نقاط کشور به صفر رسید و این مقوله دلیل مهمی برای تایید جایگاه گردشگری در رشد و رونق صنایع دستی بود.

عبیری ضمن یادآوری نقش بومگردی ها در فروش و ترویج صنایع دستی گفت: اکثر بومگردی‌ها هنرمند، مروج، فروسنده یا دوستدار صنایع دستی هستند و به عنوان محصول یا جاذبه در محل اقامتگاه خود از صنایع دستی بهره می برند و شاید بتوانیم امروز بومگردی ها را سفارت خانه هایی برای معرفی صنایع دستی بدانیم که مدیران بومگردی سفیران آن هستند.

انتهای پیام/