شناسهٔ خبر: 69822776 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

در آستانه اکران عمومی؛

برخوردهای قضایی با کسب و کارهای کوچک در «خانواده خلج» مستند شد/ تاثیر فیلمی که جان انسان را از اعدام نجات داد

مستند سینمایی «خانواده خلج» درباره مسائل و مشکلات مربوط به واحدهای کوچک تولیدی، نوع برخورد و توجه قوه قضاییه به کسب و کارهای کوچک است. تولیدی‌هایی که عموما جنبه فعالیت‌های خانوادگی دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مستند سینمایی«خانواده خلج» به تهیه کنندگی مریم الهامیان و کارگردانی مصطفی حاج قاسمی در هفدهمین جشنواره «سینما حقیقت» جز پر مخاطب‌ترین فیلم‌های مستندی بود که به نمایش درآمد. این فیلم مستند قرار است از تاریخ ۳۰ آبان ماه در گروه سینمایی هنر و تجربه اکران شود.

مستند «خانواده خلج» تلاشی برای رهایی از بحران بانکی

مریم الهامیان تهیه کننده این مستند سینمایی در گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین به روند تولید چهارساله این مستند سینمایی اشاره کرد و گفت: در یک سفر کمپی با پسری آشنا شدم که داستان زندگی خانوادگی و شکست مالی که در تولیدی خانوادگی شان مربوط به دام و طیور خورده بودند را تعریف ‌کرد. داستان زندگی آنها و آسیب مالی که به این خانواده وارد شده بود به اندازه‌ای غم انگیز و در عین حال قابلیت تبدیل به فیلم سینمایی را داشت که از بعد از روایت یعنی در سال ۱۳۹۸ پژوهش‌های تصویری را آغاز کردیم و در نهایت به این جمع‌بندی رسیدم که مناسب تولید است.

وی ادامه داد: تولیدی خانواده خلج اوایل دهه ۸۰ فعالیت خود را در زمینه پروش مرغ و تخم مرغ آغاز کردند که در این مسیر با چالش‌های مختلفی روبرو بودند به این ترتیب که هم از قوانین و راه و چاه این صنعت کم تجربه بودند و هم اشتباه‌های تولیدی بسیاری داشتند. که یکی از اشتباه های این کسب و کار خُرد و خانوادگی دریافت وام بانکی با بدهی بسیار سنگین بود که در نهایت بانک این واحد تولیدی را برای فروش به مزایده می‌گذراد.

تهیه کننده مستند سینمایی «خانواده خلج» با اشاره به این مطلب که در این مستند علاوه بر نشان دادن تلاش این خانواده برای رهایی از این بحران، نگاه و توجه مادر خانواده به این موضوع و لحظات دراماتیکی که با مادر خلق می‌شود به معنای واقعی تاثیرگذار است. در واقع تلاش این خانواده برای حفظ دارایی خود نمونه‌ای از اتفاق‌های مالی و ورشکستگی‌هایی است که برای واحدهای تولیدی کوچک می‌افتد. من و همسرم کارگردان از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ در تمام لحظات همراه این خانواده بودیم و شخصیت مادر خانواده برای خودم یسیار جذاب بود. مادری که به معنای واقعی دلسوز، جنگجو و مهربان بود.

وی تاکید کرد: این مستند سینمایی به معنای واقعی، پژوهشی عمیق در حوزه مسائل و مصائب تولید است که برای پژوهشگرانِ کسب و کار علمی و چاره ساز است.

درام این فیلم از جهان ادبیات نمایشی می آید

الهامیان تهیه کننده این مستند سینمایی در پاسخ به این سئوال که بار دراماتیک داستان در فیلم چگونه از آب درآمده است؟ گفت: من و مصطفی حاجی قاسمی مسیر طولانی را از دهه ۸۰ با هم پیش آمدیم و کار را از تئاتر و به خصوص ادبیات نمایشی شروع کردیم و بنده جهانِ داستان را از جهانِ نمایشنامه دارم که با توجه به همین پشتوانه، درام در داستان این خانواده را پیش بردیم که همانطور که گفتم مادر خانواده نقش مهمی در ایجاد درام در این مستند سینمایی داشت.

برخوردهای قضایی با کسب و کارهای کوچک در «خانواده خلج» مستند شد/ تاثیر فیلمی که جان انسان را از اعدام نجات داد

مصطفی حاجی قاسمی کارگردان مستند سینمایی «خانواده خلج» در ادامه این گفتگو با اشاره به مراحل مختلف کارگردانی این مستند گفت: در ابتدا باید متذکر شوم که بنده آگاهی و اطلاع دقیق و تجربی درباره چالش‌های تولید کننده‌ها نداشتم که با ساخت این مستند با مسیر پر مخاطره آنها و بیش از هر عنوانی خانواده خلج آشنا شدم.

وی ادامه داد: مستند سینمایی «خلج» یک فیلم انتقادی نیست بلکه اشاره‌ای به مشکلات در زمینه تولید، حقوق بانکی دارد و گروه مستندسازی ما همراه با این خانواده مسائلی که آنها برای سرپا نگه داشتن تولیدی خود دارند آشنا می‌شویم.

کارگردان مستند سینمایی «خانواده خلج» در پاسخ به این سئوال که آیا این فیلم در روند حل مشکل این خانواده کمک کرد؟ اظهار داشت: در این مستند تمام مراحل مربوط به پرونده قضایی از رای بدوی تا تجدیدنظر پیگیری شد و دوربین ما تمام مدت همراه ای خانواده بود.

مستندی که در مسیر پرونده موثر بود

وی ادامه داد: جلسه حمایت از تولیدکنندگان درچند مرحله تشکیل نمی شد و یا اگر تشکیل می‌شد تولید کنندگان کوچک کمتردر مقیاس با تولید کنندگان بزرگ کمتر مورد توجه قرار می‌گرفتند و زمانی که فیلم برای نمایندگان قوه قضاییه نمایش داده شد، آنها نظر لطف داشتند و از منظر انسانی پرونده را بررسی کردند.

وی یادآور شد: وقتی پرونده‌های قضایی مورد بررسی قرار می گیرد، قضات با تعدادی شناسنامه، کد ملی و عدد و رقم سرِ کار دارند ولی وقتی فیلم دیده شد آدم‌ها موجودیت پیدا کردند و از عدد و رقم خارج شدند. تا اینکه سال گذشته پرونده به نتیجه رسید و بسیار خوشحال شدم که این فیلم توانست مشکل یک بخش کوچک از اقتصاد کلان را به تصویر بکشد.

مصطفی حاجی قاسمی خاطرنشان کرد: زمانی که فیلم «خط باریک قرمز» ساخته فرهاد خوشدست را دیدم به فرهاد احسنت گفتم که با ساخت این فیلم توانست جان انسانی را از اعدام نجات دهد. و زمانی که پرونده خانواد خلج به نتیجه رسید و تاثیرات این فیلم را در روند بررسی پرونده تاثیرگذار دیدم از عمق جان خوشحال شدم.

برخوردهای قضایی با کسب و کارهای کوچک در «خانواده خلج» مستند شد/ تاثیر فیلمی که جان انسان را از اعدام نجات داد

۲۴۳۵۷

برخوردهای قضایی با کسب و کارهای کوچک در «خانواده خلج» مستند شد/ تاثیر فیلمی که جان انسان را از اعدام نجات داد برخوردهای قضایی با کسب و کارهای کوچک در «خانواده خلج» مستند شد/ تاثیر فیلمی که جان انسان را از اعدام نجات داد