شناسهٔ خبر: 69822593 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

ایجاد فرصت‌های نو برای زنان در دنیای کارآفرینی

همایش ملی کارآفرینی و کسب و کار زنان فرصتی برای تبادل تجربیات، ارتقاء مهارت‌های مدیریتی و ایجاد شبکه‌های حمایتی میان زنان کارآفرین است تا به تقویت جایگاه آنان در اقتصاد و جامعه کمک کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اولین همایش ملی کارآفرینی و کسب و کار زنان در دانشگاه تربیت مدرس تهران برگزار شد. این همایش که با همکاری دانشگاه تربیت مدرس و مؤسسه استنادی و پایش علم ISC برگزار شده است، هدف خود را ترویج کارآفرینی در میان زنان و شناسایی چالش‌ها و فرصت‌های موجود در کسب‌وکارهای زنان در ایران قرار داد.

حضور بانوان در عرصه‌های کارآفرینی

عاطفه سعیدی‌نژاد، مسئول بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان، درباره این همایش با اشاره به اهمیت حضور بانوان در عرصه‌های کارآفرینی گفت: امروز هر چقدر عرصه زندگی در فضاهای کارآفرینی جدی‌تر می‌شود، ثمره حضور بانوان بیش از گذشته خود را نشان می‌دهد.

او با تأکید بر اینکه ظرفیت‌های متعدد ایران به بانوان این امکان را می‌دهد که در دنیای کارآفرینی موفق باشند، تصریح می‌کند: با توجه به ظرفیت‌های متنوع ایران، هر بانوی ایرانی می‌تواند یک بانوی کارآفرین باشد و ما می‌توانیم با توجه به ظرفیت‌های منطقه‌ای، کمک کنیم تا مسیر برای جذب سرمایه، ایجاد همبستگی و رسیدن به طرح‌های بزرگ و پروژه‌های سنگین اقتصادی توسط همین جریان‌های مردمی شکل گیرد.

این همایش از سوی دانشگاه تربیت مدرس با هدف ترویج، فرهنگ‌سازی و الگوسازی کارآفرینی زنان، جهش تولید با مشارکت مردمی در راستای تحقق شعار سال، پشتیبانی از کسب‌وکارهای نوپا و دانش‌بنیان و همچنین شناخت فرصت‌ها و چالش‌های کارآفرینی زنان در روز 28 آبان‌ماه از ساعت 9 صبح تا 5 عصر برگزار شد.

 

 

آسیب‌شناسی گذشته و طراحی روندهای مؤثر کارآفرینی

سعیدی‌نژاد در ادامه توضیح می‌دهد: این همایش به‌منظور آسیب‌شناسی گذشته و طراحی روندهای مؤثر و روبه جلو کارآفرینی، در راستای پیشرفت کشور برگزار شده است. ما امروز با شناختی که از ظرفیت کشور و بانوان کارآفرین داریم، به این نتیجه رسیده‌ایم که مبتنی بر الگوهای مؤثر و طراحی نقشه‌های پیشرفت منطقه‌ای و ملی، عرصه‌های بزرگی را برای تجمیع توان‌های کارآفرینان خرد و شکل‌دهی جریان‌های بزرگ کارآفرینی ایجاد کنیم.

کارآفرینی امروز باید مبتنی بر رویکرد اقتصادمحور ناظر به فضاهای دانش‌بنیان تعریف شود. چنانکه سعیدی‌نژاد در این بخش به یکی از حوزه‌های نادیده گرفته‌شده در کارآفرینی و مباحث اقتصادی اشاره می‌کند: یکی از عرصه‌هایی که تاکنون غفلت جدی در آن صورت گرفته، عرصه‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های مردمی است. این عرصه‌ها باید با رویکردهای بزرگ اقتصادمحور و نگاه به صادرات گره بخورد. صادراتی که می‌تواند در فضای بین‌الملل بازارهای رقابتی را شکل دهد و در این فضا، ظرفیت‌ها و برخورداری‌های ویژه‌ای وجود دارد. ما مبتنی بر الگوی پیشرفت می‌توانیم این طراحی را انجام دهیم.

نهضت پیشرفت بانوان و اقدامات در دست اجرا

در طرح‌هایی که در نهضت پیشرفت بانوان پیگیری می‌شود، ایجاد کلان‌پروژه‌های مؤثر در حوزه‌های مختلف از جمله نفت، انرژی، آب، محیط‌زیست و ارز پیگیری می‌شوند. به این دلیل که این طرح‌ها می‌توانند در شکل‌دهی زیرساخت‌های کلان و جدی که تفاوت‌های واقعی در روندهای کلان کشور ایجاد می‌کند، تأثیرگذار باشند.

پیشرفت‌های امروز در عرصه کارآفرینی نیز در این همایش مورد توجه قرار گرفته است، چنانکه سعیدی نژاد می‌گوید: حضور بانوان در عرصه‌های اقتصادی و کارآفرینی نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است و توانمندی‌های بانوان به طور چشمگیری در این حوزه رشد کرده است. البته من آمار دقیقی ندارم، اما واقعیت این است که امروز هرچقدر عرصه زندگی در فضاهای کارآفرینی جدی‌تر می‌شود، ثمره حضور بانوان بیش از گذشته خود را نشان می‌دهد.

اگر زنان ما بتوانند مبتنی بر عرصه‌های حقیقی زندگی و با پوشش دادن سبک زندگی اسلامی ایرانی، عرصه‌های جدی برای خودشان خلق کنند، می‌توانند هم در داخل کشور و هم در عرصه‌های بین‌المللی بازارهای رقابتی شکل دهند.

فعال حوزه زنان با اشاره به برخورداری‌های ایران از مزیت‌های مختلف ابراز عقیده می‌کند: ما کشوری داریم پر از برخورداری‌ها و مزیت‌ها. با یک محاسبه ساده و مبتنی بر فهم ضرورت‌ها و ترسیم پروژه‌های کلان اقتصادی برای ظرفیت‌های متعدد مردمی، می‌توانیم الگوی مشارکتی را ایجاد کنیم.

این همایش با حضور جمعی از اساتید دانشگاه‌ها، فعالان اقتصادی، کارآفرینان زن و نمایندگان بخش‌های دولتی و خصوصی برگزار شد و امید می‌رود به شکوفایی بیشتر توانمندی‌های کارآفرینی زنان ایرانی و کمک به حل چالش‌های موجود در این حوزه منجر شود.

انتهای پیام/