شناسهٔ خبر: 69822489 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

شجره طیبه؛ قلمرو عشق و عرفان

در آذر ۱۳۵۸ بنیانگذار کبیر انقلاب‌اسلامی، امام خمینی (ره) با استعانت از تعابیر قرآنی، تعبیر «شجره طیبه» که از آیه‌های ۱۲ و ۱۳ سوره‌ی ابراهیم برگرفته شده بود، را برای توصیف «بسیج»  به کار برد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: در آذر ۱۳۵۸ بنیانگذار کبیر انقلاب‌اسلامی، امام خمینی (ره) با استعانت از تعابیر قرآنی، تعبیر «شجره طیبه» که از آیه‌های ۱۲ و ۱۳ سوره‌ی ابراهیم برگرفته شده بود، را برای توصیف «بسیج»  به کار برد. امام خمینی (ره)  در معرفی بسیج برای امت فرمود: «بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پرثمری است که شکوفه‌های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می‌دهد. بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته‌های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده‌اند.» و در پی آن دستور تاریخی تأسیس بسیج مستضعفین را  صادر نمودند.

شجره طیبه در بیان امامین انقلاب، استعاره‌ای است برای بسیج که به معانی مختلفی می‌توان آن را تفسیر کرد و، چون وسعت مفهوم و محتوای کلمه‌ی طیبه بسیار زیاد است، اغلب آن تفاسیر و معانی درست به نظر میرسد. همچنین کلمه‌ی شجره دارای منظومه‌ای از معنای حساب شده‌ای است، متشکل از ریشه و ساز‌و‌برگ‌ها. این ریشه و سازوبرگ‌های درخت طیبه بسیج همگی مسئولیتی بر عهده دارند و به خوبی با وظایف ذاتی خود آشنا هستند و در بزنگاه‌ها وظایف خود را به انجام می‌رسانند و به واقع سازمان یافته و منظم است. این شجره دارای اصل و فرع است که می‌توان تنه و ریشه را اصل آن دانست و ساز‌و‌برگ‌ها را فرع تلقی نمود. در واقع می‌توان اینگونه تصوّر کرد که بسیج درختی است که امامت و ولایت تنه آن را تشکیل داده و ریشه آن آموزه‌های اسلامی است و مردمان و آحاد ملت مانند ساز‌و‌برگ این درخت هستند که با تاسی کردن از امام و رهبر می‌توانند به دیگر ارکان اصول دین مثل توحید و عدل و معاد برسند.

 اعتقاد و باور قلبی امامین انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (حفظه الله) بر این است که مردم و آحاد جامعه می‌توانند با همدلی و پیروی از ولایت در غالب بسیج به تمام مشکلات فائق آیند و بسیج به‌سانِ درختی ایمن و اَمن که ساز‌و‌برگش بر روی همه‌ی مردم گسترانده شده است. هرشخص یا نهادی می‌تواند به این درخت تنومند تکیه زند و از خُنکای سایه و ثمره‌ی این درخت پر ثمر بهره ببرد.

در پایان مطلب همانند همیشه درودی می‌فرستیم بر روح پاک و مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب‌اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) و شهدایی که با ایمان قوی دین اسلام را نصرت دادند و پیام انقلاب‌اسلامی را در همین سه کلمه معنا کردند:  تنها راه سعادت: ایمان – جهاد – شهادت.