به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، فردا۳۰ آبان، فردا ۳۰ آبان ماه، همزمان با روز «قهرمان ملّی» و سالگرد پیروزی جبهه مقاومت، هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت با انتشار تقریظهای رهبر معظم انقلاب بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» در فرهنگسرای بهمن و با حضور خانوادههای معظّم شهدا، نخبگان و اندیشمندان، فعالان فرهنگی و هنرمندان برگزار خواهد شد که همزمان با این رویداد فرهنگی، مراسمهایی در ۳۰ استان کشور به صورت متّصل برگزار میگردد که در آنها از کتابهای مرتبط با قهرمانان جبهه مقاومت تقدیر میشوند.
کتاب «مجید بربری»
این کتاب روایتگر زندگی شهید مجید قربانخانی است که به حُرّ مدافعان حرم شهرت پیدا کرد؛ چون تا یک سال قبل از شهادتش، مسیر زندگی کاملا متفاوتی داشت.
مجید قربانخانی جوانی ۲۸ ساله و اصطلاحا دهه هفتادی بود که در سفر اربعین سال ۱۳۹۳، دچار تحول شد و از مسیر قبلی خود توبه کرد. کسی که لات محل و همیشه در جیبش چاقو بود! کسی که روی دستش خالکوبی داشت. کسی که قهوهخانه داشت و قهوهخانه اش پاتوق لاتهای محل بود برای صرف قلیان! اما زمانی که نام حضرت زینب(س) را شنید، توبه کرد و حُرّ زمان خود شد؛ حر مدافعان حَرَم.
این کتاب به قلم کبری خدابخش دهقی نوشته شده و توسط انتشارات دارخوین راهی بازار نشر گردیده است.
کبری خدابخش دهقی نویسنده کتاب «مجید بربری» در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز گفت: اردیبهشت سال ۹۵ بود که که برای شهدای مدافع حرم در پایگاه خبری مشرق و رجانیوز مصاحبه مینوشتم و در بین مصاحبههایی که انجام میدادم با خانواده شهید قربانخانی آشنا شدم.
خدابخش ادامه داد: در آن زمان خیال میکردم مجید قربانخانی هم به عنوان یک نظامی به سوریه اعزام شده و در حین مصاحبهای که با خواهر شهید داشتم متوجه شدم که ایشان از یگان فاتحین اعزام شده است که فاتحین در اصل یگان نیروهای بسیجی است.
وی با بیان اینکه تا اواسط مصاحبه هیچکدام از ویژگیهای مجید قربانخانی را نمیشناختم و وقتی فهمیدم از یگان فاتحین اعزام شده است تازه درباره شغل مجید پرسوجو کردم اظهار کرد: حتی تا پیش از این مصاحبهها هیچ اطلاعات و عکسی از مجید قربانخانی در اینترنت موجود نبود. در حین مصاحبهها بود که خواهر مجید گفت: «ایشان قهوه خانه داشته و روی دستش خالکوبی میکرده است» که این موضوع برای من خیلی جذاب به نظر آمد.
نویسنده کتاب «مجید بربری» تصریح کرد: آمدم نوشتم که جوانی از یافت آباد که هم قهوه خانه داشته و هم خالکوبی داشته و همیشه در جیبش چاقو حمل میکرده رفته و شهید شده است و خبرگزاری هم با تیتر «خالکوبی مجید سوزوکی در خانتومان سوریه پاک شد» این مطلب را منتشر کرد که در عرض چند ساعت ۲۰ هزار بازدید در سایت گرفت.
وی بیان کرد: بعد از این ماجرا بود که تصمیم گرفتم کتاب شهید قربانخانی را بنویسم. من از بین مصاحبههایی که از خانواده شهدا انجام دادم فقط برای دو نفر از آنان کتاب نوشتم. یکی کتاب «مجید بربری» و دیگری هم کتاب «عزیزتر از جان» که زندگی شهید ابوالفضل راه چمنی است.
خدابخش در پاسخ به چگونگی انتخاب نام کتاب گفت: اسم این کتاب ابتدا «پناه حرم» انتخاب شد و چاپ اول این کتاب هم با همین اسم روانه بازار شد. در مراسم رونمایی کتاب که چند تن از همرزمان و هم محلهایهای شهید حضور داشتند گفتند پناه حرم مثل سایر کتابها است و تفاوت مجید را نشان نمیدهد و یکی از دوستان مجید پیشنهاد داد با اسمی که در محله معروف بوده اسم کتاب انتخاب شود و این شهید در محله یافت آباد به مجید بربری معروف بود که همین اسم برای کتاب انتخاب شد.
وی بیان کرد: مجید قربانخانی به حدی با نام مجید بربری معروف بوده که فرمانده گردانشان میگوید «من اصلاً نمیدانستم که فامیلی مجید، قربانخانی است».
این نویسنده ادبیات پایداری در خصوص حس و حال خود از خبر تقریظ رهبر انقلاب بر کتابی که نوشته است افزود: گاهی ما واژه کم میآوریم برای بیان یک سری از اتفاقات و الان هم نمیدانم چه واژهای را به کار ببرم بیانگر حس و حال من باشد از تقریط رهبر انقلاب بر این کتاب.
خدابخش در پایان سخنانش اظهار کرد: اینکه حضرت آقا لطف کردند و این کتاب را خواندند یک افتخار خیلی بزرگ برای من است زیرا هر نویسندهای به خصوص مایی که در حوزه ادبیات پایداری کتاب مینویسیم آرزویمان بعد از دیدار حضرت آقا این است که ایشان کتاب ما را بخوانند. تا قبل از تقریض رهبر انقلاب تند تند کتابی را تمام میکردم و به سراغ کتاب بعدی میرفتم اما الان احساس میکنم مسئولیتم سنگینتر شده است و نسبت به انتخاب کلمه به کلمه حساستر شدهام.
کتاب «هواتو دارم»
این کتاب روایتی از زندگی شهید مدافع حرم مرتضی عبداللهی است که در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۹۶ در سوریه به شهادت رسید. کتاب «هواتو دارم» به ماجرای زندگی این شهید مدافع حرم میپردازد. جوانی باهوش و شجاع که مزین به انواع و اقسام هنرهای رزمی بود تا اینکه عشق به شهادت او را به دفاع از حرم عمۀ سادات سوق میدهد.
این کتاب به قلم محمدرسول ملاحسنی نگارش شده و توسط انتشارات شهید کاظمی راهی بازار نشر شده است.
رسول ملاحسنی نویسنده کتاب «هواتو دارم» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز گفت: این کتاب روایتی از زندگی شهید مرتضی عبداللهی است که متولد دهه ۶۰ است. در بین شهدای مدافع حرم اقشار مختلفی داشتیم مانند بسیجی یا مانند کادر رسمی سپاه از رده های مختلف و... اما شهید عبداللهی مستقیماً نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.
ملاحسنی با بیان اینکه این شهید در سال ۹۶ و در اواخر قائله داعش در بوکمال سوریه به شهادت رسیدند و فردا ۲۳ آبان ماه سالروز شهادت این شهید است افزود: این کتاب به روایت همسر شهید است و کتاب از اوایل داستان آشنایی شهید با همسرش شروع میشود و یک روایت ۱۰ ساله از زندگی مشترکشان را روایت میکند.
وی با اشاره به اینکه من خودم قزوینی هستم و دو کتاب قبلی که در خصوص شهدای مدافع حرم نوشتم آنان نیز قزوینی بودند اما داستان زندگی این شهید مربوط به یک شهید تهرانی است و این شهید بچه نظام آباد تهران است تصریح کرد: شهید عبداللهی مزار معروفی در گلزار شهدای تهران دارد زیرا وصیت میکند به احترام حضرت زهرا (س) برایش سنگ مزاری گذاشته نشود و اگر الان به مزار شهید سر بزنید مزاری خاکی است که سنگ ندارد.
نویسنده کتاب «هواتو دارم» در پاسخ به این سوال که چرا تصمیم به نوشتن کتاب شهید عبداللهی گرفتین گفت: من اصلاً این شهید را نمیشناختم و آشنایی من با این شهید زمانی شروع شد که همسر ایشان با من تماس گرفتند و بخشی از زندگی شهید را برایم گفتند و من به ایشان گفتم: «چرا با من تماس گرفتهاید زیرا دوستان تهرانی بهتر میتوانند به شما کمک کنند.»
وی ادامه داد: همسر شهید تعریف کردند در یک سفری که هفته اول ماه صفر با سایر همسران شهدای مدافع حرم به سوریه داشتهاند و به عنوان خادم در حرم حضرت زینب (س) و حرم حضرت رقیه (ع) حضور پیدا میکنند در دیداری که با همسر شهید سیاهکالی داشتند و به خانم سیاهکالی میگویند: «من و مرتضی باهم کتاب یادت باشد را خواندهایم» و ایشان نیز شماره مرا به همسر شهید عبداللهی میدهند که من کتاب ایشان را بنویسم و اینگونه آشنایی ما از کنار حرم حضرت زینب (س) شروع شد.
ملاحسنی خاطرنشان کرد: حدود سه سال کار مصاحبهها و تدوین طول کشید یعنی کار کتاب از سال ۹۸ شروع شد و در سال ۱۴۰۱ در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی از کتاب را انجام دادیم.
وی با بیان اینکه پس از شروع تحقیقات در مورد زندگی شهید، متوجه شدم که زندگی بسیار جالبی داشتند و اگر قرار بود اسم دیگری برای این کتاب بگذارم اسم «آقازاده» را انتخاب میکردم بیان داشت: ایشان فرزند یکی از سرداران رده بالای سپاه پاسداران بوده است. پدر این شهید جزء بنیانگذاران نیروی دریایی سپاه پاسداران در زمان جنگ بودند.
نویسنده کتاب «هواتو دارم» با اشاره به اینکه شهید مرتضی عبداللهی یک آقازاده بوده اما شخصیتی بسیار خودساخته داشته است افزود: برای مثال شهید معتقد بود باید روی پای خودش بایستد و شغلهای مختلفی را هم انتخاب میکند؛ از ضایعات فروشی گرفته تا دامپروری و حتی مدتی را با همسرشان ترشی درست میکردند و میفروختند و بعدها وارد سپاه قدس شد و به شهادت رسید.
وی خاطرنشان کرد: ورود شهید عبداللهی به سپاه پاسداران با دستور شخص حاج قاسم بوده است. شهید عبداللهی چهار بار به سوریه اعزام شد و در آخرین درگیری که پس از آن حاج قاسم نامه پایان داعش را اعلام کردند به شهادت رسید.
ملاحسنی در توجه رهبری به کتاب دیگرش تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در یکی از سخنرانیهای سال ۹۷ خود از کتاب «یادت باشد» نام بردند و به این موضوع اشاره میکنند که شهید و همسرشان نیت میکنند برای اینکه در مراسم عروسیشان گناهی اتفاق نیفتد سه روز روزه بگیرند.
وی با بیان اینکه اگر در طول زندگیم دو خبر خوب شنیده باشم یکی همان سخنرانی سال ۹۷ حضرت آقاست که درباره کتاب «یادت باشد» صحبت میکنند و آن یکی هم خبر تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «هواتو دارم» است و بیصبرانه و مشتاقانه منتظریم تا ببینیم چه بخشی از کتاب مورد توجه رهبر انقلاب واقع شده است و بعد از تقریض رهبری وظیفه ما سنگینتر میشود تا با قوت بیشتری این راه را ادامه بدهیم.
کتاب «بیست سال و سه روز»
این کتاب جلد دوازدهم از مجموعه مدافعان حرم است که زندگی داستانی شهید مصطفی موسوی را روایت می کند. این شهید که وی را به عنوان جوانترین شهید ایرانی مدافع حرم میشناسند، بیست و یکم آبان ماه ۹۴ در شهر العیس حلب به شهادت رسید.
بیست سال و سه روز به قلم سمانه خاکبازان نگارش شده و توسط انتشارات روایت فتح راهی بازار نشر گردیده است.
سمانه خاکبازان نویسنده کتاب «بیست سال و سه روز» در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز گفت: داستان این کتاب مربوط به شهید مدافع حرم سیدمصطفی موسوی است که انتشارات روایت فتح واسطه آشنایی من با این شهید بود.
وی ادامه داد: از طرف انتشارات با من تماس گرفته شد و گفتند یکسری پژوهش در مورد زندگی جوان ترین شهید مدافع حرم یعنی شهید موسوی انجام شده و برای من ارسال کردند. نوشتن این کتاب قبلا توسط دو نفر دیگر از نویسندگان انجام شده بود اما مورد رضایت انتشارات نبود و از من خواسته شد پژوهش ها را بررسی کنم تا ببینم می شود مجدد و نگاهی دیگر برای این شهید کتاب نوشت یا نه.
خاکبازان با بیان اینکه وقتی شروع به مطالعه پژوهش ها کردم شخصیت این شهید بزرگوار برای من جذاب بود و شروع به نگارش کتاب کردم افزود: شخصیت جذاب این شهید از سن حدود ۱۲ سالگی شروع می شود که در آن اختراعاتی داشته و سپس وارد یک سیر مطالعاتی می شود.
وی خاطرنشان کرد: چیزی که در زندگی این شهید جالب است این است که شهید موسوی یک جوان کاملا امروزی است اما در این فرد تحولاتی رخ می دهد. این شهید بین سن ۱۶ تا ۱۸ سالگی وارد هوابرد می شود و تحت تعلیم قرار می گیرد که همه اینها به واسطه همان سیر مطالعاتی است که دنبال میکرده است.
نویسنده کتاب «بیست سال و سه روز» تصریح کرد: این رویه و تحولاتی که در سیدمصطفی به وجود می آید موجب خاطراتی می شود که برای مخاطب می تواند جذاب باشد.
وی عنوان کرد: در یک سالی که حین خوانش و نگارش کتاب بودم انگار در حال زندگی با سیدمصطفی بودم و مادر بزرگوار این شهید بسیار همراه بودند و گاهی سوالاتی برای من ایجاد میشد و مادر شهید با روی باز استقبال می کردند و جوابگوی همه سوالات بودند.
خاکبازان با بیان اینکه این کتاب اولین کتاب نگارش شده توسط اوست که تقریظ رهبری را به دنبال داشته افزود: ما هدفی را که قرار دادیم طبق فرمایشات مقام معظم رهبری بر این بود که دفاع مقدس و تمام آرمان هایی که در بحث مقاومت وجود داشت را بتوانیم زنده نگه داریم و این تقریظ برای ما هم خوشحال کننده و هم به نوعی دلگرمی است برای ادامه دادن در این راه است.
وی در پایان گفت: شخصیت سیدمصطفی برای من و هرکس که کتاب را بخواند مانند یک اجتماع نقیضین است. سیدمصطفی علاقمند به موسیقی بود هم موسیقی پاپ و هم موسیقی سنتی. علاقمند به کتاب های شریعتی بود و از این کتاب ها به علامه جعفری رسید. هم به مزار شهید پلارک می رفت و هم سر خاک خسرو شکیبایی. در کنار این خصوصیات آن چیزی که برای من جالب بود این است که زندگی را باور داشت و برای زندگی تلاش میکرد و آینه تمام قد از یک فرد کوشا بود و توانست به تمام خواسته هایش برسد و این بعد از شخصیت سیدمصطفی در کتاب مشخص و بارز است.
انتهای پیام/