شناسهٔ خبر: 69822155 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صراط‌نیوز | لینک خبر

واشنگتن‌پست مدعی شد:

خیز ترامپ برای مهار شاهین‌ها؛ واشنگتن برای توافق آماده می‌شود؟

رسانه‌های امریکایی به چرایی حذف چهره‌های رادیکال از کابینه دوم پرداختند.

صاحب‌خبر -
به گزارش صراط به نقل از فرارو، بعد از حمله موشکی و مشروع ایران تحت عنوان وعد صادق ۲ به مواضعی در خاک اسراییل، سناتور مارکو روبیو گزینه موردنظر ترامپ برای وزارت خارجه مانند سایر قانونگذاران جمهوری‌خواه به این اقدام واکنش نشان داد. مارکو روبیو در شبکه‌های اجتماعی ادعا کرده بود که صرفا با تکیه بر سیاست موسوم به فشار حداکثری است که می‌توان با ایران وارد تقابل شد. دیگر متحدان ترامپ طی اقدامی ادعایی نیز از دولت بایدن که تا ژانویه سال آینده بر سر کار خواهد بود خواستند تا مجوز حمله ادعایی رژیم اسراییل به تاسیسات ایران را صادر کند. تام کاتن که نامش به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی برای کابینه ترامپ نیز مطرح شده است، در همان بازه زمانی طی پیامی درتوییتر (ایکس) مدعی شد از اسراییل به‌طور کامل حمایت کنید. برایان هوک نیز نماینده ویژه در امور ایران در دولت اول ترامپ طی گفت‌وگویی با فاکس نیوز بیزنس مدعی شد: انتظار دارد اسراییل به پاسخ ایران واکنش نشان بدهد و توازن قوا در منطقه را تغییر بدهد.

به گزارش اعتماد به نقل از واشنگتن‌پست، در گزارشی این نشریه ادعایی در راستای بررسی ابعاد سیاست احتمالی دولت دوم ترامپ با تکیه بر کابینه احتمالی او آمده است که پیروزی انتخاباتی ترامپ این پیام را می‌رساند که افراد سنتی و تندرو حزب جمهوری‌خواه که مدت‌هاست ایران برای آنها یک اولویت اصلی بوده دوباره به قدرت بازگشته‌اند، چراکه حزب جمهوری‌خواه آماده است تا همزمان کنترل کاخ سفید، سنا و مجلس نمایندگان را به دست بگیرد. به ادعای این نشریه برای تهران، اما این پیام مخابره شده که سیاست منعطف (ادعایی) دموکرات‌ها تمام شده و باید آماده اقدامات احتمالا غیرقابل پیش بینی جمهوری‌خواهان بود. 

این درحالی است که به باور برخی ناظران برخلاف دوران اول ریاست‌جمهوری ترامپ، که در قابش چهره‌هایی رادیکال با تمایل ادعایی برای حمله به ایران تعریف شده بودند، امروز چندین قانونگذار و مقام جمهوری‌خواه هشدار می‌دهند که رویکرد‌های تند در دولت جدید ترامپ تاثیر کمتری خواهند داشت. واشنگتن پست در ادامه گزارش خود و به نقل از گروهی از تحلیلگران به دیدار ادعایی و محرمانه ایلان ماسک با نماینده ایران در نیویورک اشاره کرده (این ادعا توسط مقامات ایرانی تکذیب شده است) و مدعی است ممکن است این اولین نشانه از یک تغییر عظیم باشد.

 این نشریه در ادامه مدعی است، درحالی که ترامپ در دوره اول خود به مشارکت امریکا در توافق هسته‌ای ایران خاتمه داد و از رویکرد موسوم به فشار حداکثری پیروی کرد، اما همزمان تلاش‌های مکرری هرچند ناموفق برای باز کردن باب گفتگو با ایرانی‌ها انجام داد. او همچنان به طور مکرر درباره انجام یک توافق صحبت کرده از‌جمله در دوران تبلیغات انتخاباتی‌اش.

تریتا پارسی، کارشناس مسائل ایران و معاون اجرایی موسسه کوینسی گفت: «من فکر می‌کنم که او (ترامپ) واقعا درخواست برای توافق را داشته و دارد.»

پارسی مدعی است که دولت ایران نیز تمایل به توافق را داشته، اما تصور می‌کرده که رایزنی‌ها به واسطه رویکرد جنگ طلبانی، چون جان بولتون و مایک پمپئو و برایان هوک متوقف می‌شده است. به ادعای واشنگتن پست این گمانه زنی ادعایی در شرایطی مطرح شده که جان بولتون مشاور امنیت ملی دولت اول ترامپ طی یک مقاله‌ای که در ماه جولای نوشته است مدعی شده اگر ترامپ به کاخ سفید بازگردد، تمایل او به برخورد با مسائل امنیت ملی به عنوان فرصت‌هایی برای انجام معامله ممکن است به زودی منجر به دیدار بین ترامپ و رییس‌جمهور جدید ایران شود.

به گزارش این رسانه و به نقل از تریتا پارسی، در ماه ژانویه که ترامپ برای بار دوم وارد کاخ سفید می‌شود، با یک خاورمیانه به‌شدت متفاوت مواجه خواهد شد، جایی که ایران، اسراییل و همچنین ایالات متحده و شرکای عرب این کشور به‌طور خطرناکی به جنگی فراگیر نزدیک هستند.

او در ادامه افزود: «منطقه در حال حاضر در آستانه انفجار است» بنابراین هرچند ادعای دیدار ادعایی ایلان ماسک با نماینده ایران نشان‌دهنده تمایل به کاهش تنش‌ها توسط دو طرف باشد، اما همچنان این واقعیت وجود دارد که دو ماه آینده تا ژانویه ۲۰۲۵ بسیار خطرناک است و باید از هر گونه اشتباه محاسباتی اجتناب کرد.

این منبع همچنین به نقل از یک مقام سابق امنیت ملی ترامپ مدعی شده است: پس از آنکه ایران یک پهپاد امریکایی را در ۲۰۱۹ سرنگون کرد، اکثر اعضای تیم امنیت ملی دولت ترامپ طی در خواستی مدعی شده بودند که دولت باید به این اقدام تهران پاسخ دهد. جان بولتون ازجمله افرادی است که از حامیان قدیمی مداخله نظامی امریکا در خاورمیانه بوده است و به‌شدت مدعی انجام این حملات توسط امریکا به ایران بود. به ادعای این مقام امنیتی سابق دولت ترامپ که خواست نامش فاش نشود، ترامپ نیرو‌های نظامی ایالات متحده را برای انجام این حملات آماده کرد، اما در آخرین لحظه این طرح را متوقف ساخت.

تریتا پارسی به نقل از مقامات ایرانی مدعی شده: «در دولت اول ترامپ، حداقل دو بار ایرانی‌ها تلاش کردند از طریق کشور‌های واسطه با ترامپ ارتباط برقرار کنند، اما این تلاش‌ها به دلیل دخالت مایک پمپئو که یک حامی قوی اقدامات سخت علیه ایران بود، شکست خورد.» پارسی در ادامه ادعا کرده که تلاش‌های بی‌حاصل در طرف ایرانی‌ها این تصور را ایجاد کرده است که حتی اگر ترامپ بخواهد به توافقی دست یابد، رسیدن به آن بسیار دشوار است، زیرا تمایل او برای دستیابی به توافق می‌تواند به راحتی توسط افراد جنگ طلب در حلقه اطرافش مسدود شود.

به گزارش این رسانه و به نقل از مقام سابق امنیت ملی در دولت اول ترامپ در حال حاضر تلاش‌های جدی برای گماشتن مقام‌های امنیت ملی که از رویکرد رییس‌جمهور در این زمینه حمایت کنند، در حال انجام است تا مجددا شاهد وضعیت مشابهی که با روی کار بودن مک مستر، جان بولتون، جیم متیس و رکس تیلرسون ایجاد شده بود نباشیم؛ افرادی که با آنچه رییس‌جمهور تمایل داشت انجام بدهد، مخالفت می‌کردند، چراکه به ادعای این مقام امنیتی، این مشاوران افرادی بودند که از دیدگاه ترامپ حمایت نمی‌کردند. آنها می‌خواستند به جنگ بروند. حالا، اما روند بررسی افراد کاملا متفاوت است؛ نه برای پیدا کردن بله قربان گوها، بلکه برای پیدا کردن کسانی که اساسا می‌توانند دیدگاه رییس‌جمهور را حمایت کنند.

دریک ون اردن یکی دیگر از متحدان ترامپ و نیروی سابق کلاه سبز نیروی دریایی، که نامزد‌های کابینه رییس‌جمهور منتخب را گامی به سوی سیاست خارجی متفاوت از دوره اول او توصیف کرد، گفت: «نامزد‌های ترامپ در این دوره فقط زمانی ما را وارد درگیری مسلحانه خواهند کرد که لازم باشد.»

پست مارکو روبیو ازجمله افراد احتمالی کابینه ترامپ همزمان با اعلام نام او به عنوان وزیر خارجه دولت دوم در پاسخ به سوالی درباره سیاست امریکا در قبال ایران گفته است: من می‌خواهم از هر سیاستی که رییس‌جمهور اتخاذ کند، حمایت کنم. یک مقام پیشین امنیت ملی همچنین در این زمینه گفت: «روبیو طبق برنامه عمل خواهد کرد. معتقدم که فلسفه ترامپ در تلاش برای اجتناب از استفاده از نیروی نظامی و پایان دادن به درگیری‌ها برای همه کسانی که برای پست‌های امنیت ملی درنظر گرفته شده‌اند، تبیین شده است.»

 

برچسب‌ها: