دونالد ترامپ دو هفته پیش با پیروزی در تمامی هشت ایالت چرخشی آمریکا توانست رقیبش کامالا هریس از حزب دموکرات را شکست داده و به عنوان رئیسجمهور بعدی آمریکا به کاخ سفید راه پیدا کند.
بعد از انتخابات ریاستجمههوری آمریکا در سال 2004 که جورج دبلیو بوش جان کری را شکست داد این نخستین بار بود که یک نامزد جمهوریخواه آرای مردمی را نیز از آن خود میکرد. ترامپ بیش از 76 میلیون رأی و هریس بیش از 73 میلیون رأی آورد.
در این گزارش به معرفی اجمالی گزینههایی که دونالد ترامپ برای کابینه معرفی کرده پرداختهایم. در سال 2016، دموکراتها گزینههایی که دونالد ترامپ به عنوان عضو کابینهاش انتخاب می کرد را خطرناک و فاقد صلاحیت توصیف میکردند. اکنون حتی بعضی از متحدان ترامپ در کنگره هم از گزینههایی که ترامپ معرفی کرده شگفتزدهاند و معتقدند که صرفا وفاداری و بلهقربانگو بودن نخستین ملاک ترامپ در معرفی کابینه بوده است.
پیت هگست، نامزد وزارت دفاع
پیشینه
هگست مجری تلویزیون و افسر گارد ملی ارتش آمریکا است. او سوابق اجرایی چندانی ندارد و در پیشینه او تنها اداره سازمانهای غیرانتفاعی کوچکی مانند «کهنهسربازان برای آزادی» و «کهنهسربازان دغدغهمند آمریکا» دیده میشود.
هگست 44 ساله هنگام خدمت نظامی در جنگهای افغانستان و عراق حضور داشته است. او در سال 2012 کوشید وارد سیاست شود و به عضویت مجلس سنای آمریکا درآید اما تلاش او بینتیجه ماند و در نهایت به عنوان مفسر سیاسی و نظامی به فاکسنیوز پیوست.
در سالهای گذشته دوستی نزدیکی میان او و ترامپ شکل گرفته است. موافقت با حضور هگست در ریاست پنتاگون منوط به تأیید سنا است و او در صورت حضور در این سمت با موضوعاتی مانند جنگ غزه و جنگ اوکراین روبرو خواهد بود.
دیدگاهها
هگست در دفاع از نظامیان آمریکایی متهم به جرایم جنگی نقش داشته است. سال 2019 گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه ترامپ در حال بررسی عفو چندین نظامی آمریکایی متهم به جنایت جنگی است. از جمله کسانی که ترامپ به دنبال عفو او بود یک سرباز کهنهکار بود که به دلیل تیراندازی بیهدف به سمت غیرنظامیان و زخمی کردن یک دختربچه و یک مرد مسن متهم شده بود.
در آن زمان گزارش شد که هگست ماهها تلاش کرده ترامپ را متقاعد کند که این افراد را عفو کند.
هگست علاوه بر این دیدگاههای اسلامهراسانه دارد. او در ادعایی توهینآمیز گفته اسلام نیروی خشنی است که ممکن است آمریکا را تصرف کند و لازم است در یک جنگ صلیبی با اسلام مقابله شود.
وی علاوه بر این جزو مخالفان فعالان محیط زیست و پدیده تغییرات جوی است. او مسائل محیط زیست را توهم توطئهای از سوی دموکراتها و چپگراها توصیف کرده است.
هگست در دور اول ریاستجمهوری دونالد ترامپ از ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی حمایت کرد و در واکنش به انتقادها از ترامپ بابت این اقدام جنگی گفته بود که میزان نفرت از ترامپ «شنیع» است. او همچنین از ترامپ خواست تا خاک ایران و از جمله اماکن فرهنگی آن را در صورتی که در آنها سلاح نگهداری شود، بمباران کند
انتقادها به ترامپ
هگست فاقد تجربیات لازم در زمینه مسائل دفاعی و نظامی است و در پیشینه او تنها اداره سازمانهای غیرانتفاعی کوچک وجود دارد. گزارشها حاکی است انتخاب او باعث شوک در میان کارکنان حرفهای و کهنهکار پنتاگون شده است.
بدبینی او به مسائل محیط زیست ممکن است باعث ایجاد اخلال در روندهای پنتاگون برای محافظت از نیروهایش در برابر مسائل جوی اعم از گرمای مفرط و یا برنامهریزی برای فعالیت نیروها در شرایط سخت جوی بشود.
مارکو روبیو، نامزد وزارت خارجه
پیشینه
مارک روبیو 53 ساله از سال 2011 تا کنون نماینده ارشد ایالت فلوریدا در مجلس سنا است. او بین سالهای 2006 تا 2008 ریاست مجلس نمایندگان ایالت فلوریدا را به عهده داشت. روبیو سال 2016 به دنبال نامزدی حزب جمهوریخواه برای انتخابات 2016 بود اما در برابر ترامپ شکست خورد.
دیدگاهها
روبیو محافظهکار است و مجله «نشنال ژورنال» او را از لحاظ شدت دیدگاههای محافظهکارانه در رتبه هفدهم قرار داده است. روبیو از جمله افرادی است که اجماع علمی بر سر گرمایش زمین را رد میکند. او معتقد است فعالیت بشر نقش مهمی در گرمایش زمین ندارد و طرحهایی که برای حل معضل تغییرات جوی پیشنهاد میشوند ناکارآمد و از لحاظ اقتصادی زیانبار هستند.
وی از مخالفان «خنثی بودن اینترنت» است و اعتقاد دارد که شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنت نباید با داددههای موجود در شبکه، فارغ از اینکه منبع دادها یا محتوای آنها چیست، یکسان برخورد کنند.
این سناتور آمریکایی در سالهای نخست حضورش در کنگره در مذاکرات فراحزبی برای اعطای شهروندی به 11 میلیون مهاجر غیرقانونی نقش داشت و تدابیر مختلفی برای تقویت مرزهای آمریکا ارائه کرده بود. او با وجود این، با گذشت زمان دیدگاههایش را تغییر داد و به دیدگاههای سختگیرانهای در خصوص مهاجرت گروید.
روبیو مخالف سقط جنین است و گفته سقط جنین حتی در شرایطی که جنین ناشی از تجاوز یا زنا با محارم است باید ممنوع شود و تنها در صورتی که زندگی مادر در خطر باشد میتوان برای آن مجوز صادر کرد.
در خصوص جنگ غزه، روبیو از مخالفان سر سخت رژیم صهیونیستی است و به صراحت با برقراری آتشبس در غزه مخالفت کرده است. او با تکرار روایت رژیم صهیونیستی معتقد است که تلفات غیرنظامیان در غزه به دلیل این است که استحکامات حماس در مناطق محل سکونت غیرنظامیان ساخته شدهاند و بنابراین مقصر تلفات غیرنظامی اسرائیل نیست.
دیدگاههای مداخلهجویانه و افراطی در مسائل سیاست خارجی دارد. او از حمله سال 2003 آمریکا به عراق و مداخله نظامی در لیبی دفاع کرده است. روبیو همچنین از مداخله عربستان سعودی در یمن نیز حمایت کرده.
دیدگاههای افراطی او علیه ایران نیز قابل توجه است. روبیو در خصوص ایران طرفدار اعمال تحریمهای سخت است. او از مخالفان سرسخت برجام است و اعتقاد دارد هرگونه توافق با ایران بایستی توافقی جامع در مسائلی مانند حقوق بشر، مسائل منطقهای، مسائل موشکی و غیره را شامل شود. او همچنین گفته که نفوذ ایران بر تنگه هرمز قابل تحمل نیست.
تولسی گابارد، نامزد مدیر اطلاعات ملی آمریکا
پیشینه
تولسی گابارد نماینده سابق حزب دموکرات در کنگره آمریکا است که برای حمایت از دونالد ترامپ به حزب جمهوریخواه پیوست. گابارد فردی با سابقه نظامی است و به عنوان پرسنل نظامی ارتش آمریکا در یک واحد پزشکی در عراق خدمت کرد.
گابارد ابتدا سال 2002 وارد مجلس ایالتی هاوائی شد. او بعد از یک دوره وقفه مجددا سال 2013 تا 2021 به عنوان نماینده هاوائی عضو مجلس نمایندگان شد. او سال 2019 برای کسب نامزدی حزب دموکرات فعالیت کرد، اما کمپینش موفق نبود و آن را متوقف کرد.
سال 2022 گابارد حزب دموکرات را ترک کرد و ابتدا به عنوان یک سیاستمدار مستقل از حزب سابق خود انتقاد کرد. گابارد سرانجام اکتبر 2024 اعلام کرد حزبش را تغییر داده و به کمپین ترامپ پیوسته است.
دیدگاهها
گابارد در دوران حضورش در کنگره به دلیل دیدگاههای اسلامهراسانه از یک طرف و دیدار با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه در بحبوحه جنگ در این کشور مورد توجه و انتقاد قرار گرفت.
او سال 2015 از باراک اوباما، رئیسجمهور وقت آمریکا به دلیل آنکه «افراطگرایی اسلامی» را به عنوان یک مشکل به رسمیت نشناخته انتقاد کرد. او با وجود این سال 2017 از اقدامات نظامی دولت آمریکا در سوریه انتقاد کرد.
گابارد معتقد است که ورود آمریکا به جنگهای اخیر اتلاف هزینه بوده، آمریکا را ایمنتر نکرده و باعث ایجاد جنگ سرد و مسابقه هستهای شده است. او همچنین از مخالفان براندازی حکومتهای کشورها است.
از جنجالیترین اقدامات گابارد دیدار با بشار اسد در سال 2017 در بحبوحه جنگ بود. او در آن زمان از تلاش آمریکا برای تغییر نظام سوریه انتقاد کرد. وی همچنین سال 2016 اعتراف کرد که سیا جنگجویان وابسته به سازمان تروریستی القاعده را تأمین مالی کرده است.
تولسی گابارد منتقد جنگ تجاری با چین است و در دور نخست ریاستجمهوری ترامپ از سیاستهای او علیه چین انتقاد کرده و از او خواسته بود به «جنگ تجاری مخرب با چین» پایان دهد. او گفته آمریکا با چین بایستی به عنوان یک شریک برخورد کند نه یک تهدید امنیت ملی.
برخی از دیدگاههای او در حمایت از روسیه بودهاند. به عنوان مثال او با خروج آمریکا از «معاهده نیروهای هستهای میانبرد» انتقاد کرده، ناتو و ایالات متحده را د ر بروز جنگ اوکراین مقصر دانسته و گفته که اوکراین دارای آزمایشهای سلاحهای بیولوژیک است و دولت آمریکا این موضوع را مخفی نگاه داشته است. به دلیل این دیدگاهها عدهای از تحلیلگران او را «سمپات ایدئولوژیک» رئیسجمهور روسیه و رئیسجمهور چین میدانند.
در خصوص ایران، گابارد از جمله منتقدان ترور سردار قاسم سلیمانی در دور اول ریاستجمهوری بود و اقدام دونالد ترامپ را یک اقدام جنگی و نقض قانون اساسی ایالات متحده توصیف کرده است. او گفته ترامپ در حالی دستور این عملیات را صادر کرده که از کنگره درخواست مجوز نکرده است.
او همچنین همانند بسیاری از سیاستمداران هیئت حاکمه آمریکا طرفدار رژیم صهیونیستی است. گابارد بعد از عملیات 7 اکتبر 2023 گابارد به شدت از اسرائیل حمایت کرده و اقدام حماس را محکوم کرده است. نوامبر 2023 گابارد در یک راهپمایی در حمایت از اسرائیل در واشنگتن دیسی شرکت کرد.
انتقادها
دیدار سال 2017 گابارد با بشار اسد باعث شده انتخاب او به سمت مدیر اطلاعات ملی انتقادهایی را روانه دونالد ترامپ کند. روزنامه واشنگتنپست نوشته این سفر موجب خواهد شد بسیاری از متحدان کلیدی آمریکا در به اشتراکگذاری اطلاعات با ایالات متحده به دید تردید نگاه کنند.
رابرت اف کندی جونیور، نامزد وزیر بهداشت
پیشینه
رابرت اف کندی جونیور حقوقدان محیط زیست و سیاستمدار است. او پسر سناتور اسبق و ترور شده آمریکایی «رابرت اف کندی» و برادرزاده «جان اف کندی»، رئیسجمهور ترور شده آمریکایی است.
کندی در سالهای گذشته به عنوان فعال ضدواکسن شناخته شده است. او رئیس و بنیانگذار موسسه دفاع از سلامت کودکان است که یک موسسه ضدواکسن است.
دیدگاهها
رابرت اف کندی جونیور منتقد آسیبهای زیستمحیطی توسط ارتش آمریکا است. کندی در مقالهای سال 2001 نوشته که فعالیتهای نظامی نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا باعث آسیبهای محیطی به یک جزیره در پورتوریکو شده است. او در یک مقاله هم در سال 2003 دولت فدرال آمریکا را «بزرگترین منشا آلایندههای» زیستمحیطی معرفی کرده است.
او که طرفدار برابریهای اقتصادی است معتقد است طبقه متوسط آمریکایی در حال از بین رفتن است. در مصاحبهای سال 2023 گفته که سیاستمداران آمریکایی دارند به صورت سیستماتیک طبقه متوسط را نابود میکنند و پول چاپ میکنند تا میلیاردرها ثروتمندتر شوند.
او منتقد «مجتمع صنعتی-نظامی» آمریکا است. کندی معتقد است که مردم طبقه متوسط در آمریکا از بین میروند تا پول مجمتع صنعتی نظامی آمریکا تأمین شود. کندی همچنین منتقد عربستان سعودی- کندی یکی از منتقدان اتحاد آمریکا با دیکتاتوریهایی مانند عربستان سعودی است. او مداخله عربستان سعودی در جنگ یمن را به باد انتقاد گرفته و آن را یک نسلکشی علیه یمن خوانده است.
کندی مخالف مداخلههای خارجی است. او به عنوان یکی از منتقدان صنایع نظامی آمریکا از مداخلههای نظامی این کشور انتقاد کرده است. او منتقد جنگ عراق و همچنین منتقد حمایت آمریکا از اوکراین در جنگ بوده است. او حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرده اما جنگ اوکراین را جنگ آمریکا علیه روسیه توصیف کرده است.
انتقادها
تصمیم برای گماشتن یک فرد مخالف واکسن در رأس وزارت بهداشت باعث انتقاد از دونالد ترامپ شده است. آسوشیتدپرس در همین زمینه گزارش داده که تصمیم ترامپ در انتصاب کندی جونیور به مقام وزارت بهداشت، سرپرستی سازمان بزرگی را در اختیار او میگذارد که وظیفه آن نظارت بر ایمنی داروها، واکسنها، مواد غذایی، تحقیقات پزشکی، و نیز برنامههای تامین اجتماعی از جمله "مدیکر" و "مدیکید" است.
گفته شده او دیدگاههایی را مطرح کرده که با شواهد علمی در تضاد هستند، بهویژه در مورد واکسنها. نامزدی او با مخالفت متخصصان بهداشت عمومی مواجه شده است.
مت گیتس، گزینه وزیر دادگستری
پیشینه
مت گیتس وکیل و سیاستمدار آمریکایی است که از سال 2017 عضو مجلس نمایندگان آمریکا بوده است. او بین سالهای 2010 تا 2016 در مجلس ایالتی فلوریدا بود.
دیدگاهها
دیدگاههای گیتس معمولاً به عنوان راست افراطی و حامی ترامپ توصیف شده است. برخی از رسانههای آمریکا او را به عنوان «پوپولیست آزادیطلب» توصیف کردهاند.
در ژانویه 2018 او از فردی به نام چارلز جانسون که یک نئونازی است برای حضور در سخنرانی سالانه دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده دعوت به عمل آورد. او به همراه عدهای دیگر از سیاستمداران جمهوریخواه در همین سال ترامپ را به عنوان نامزد جایزه صلح نوبل معرفی کردند.
گیتس از ادعاهای سفیدبرترپندارهای افراطی موسوم به «جایگزینی بزرگ» حمایت کرده است. در این ادعا گفته میشود طرحهایی در دنیا برای جایگزینی جمعیت سفیدپوست در کشورهای غربی با جمعیت عرب، ترک و مسلمان وجود دارد.
گیتس به شدت حامی اسرائیل است و در دسامبر 2017 از تصمیم دونالد ترامپ برای منتقل کردن سفارت آمریکا به قدس اشغالی حمایت کرد و گفت که این اقدام فلسطین را برای به رسمیت شناختن اسرائیل تحت فشار قرار خواهد داد.
وی با وجود این مخالف مداخله خارجی در خاورمیانه است. گیتس یکی از افرادی است که سال 2021 به لغو مجوز رئیسجمهور برای اقدامات جنگی در عراق رأی داد. او علاوه بر این سال 2019 از ترامپ خواسته بود به مداخله در جنگ یمن خاتمه دهد.
درباره اوکراین، او همانند آنچه ترامپ گفته مخالف ارسال کمکهای نظامی به این کشور است. آوریل 2024 گیتس به طرح کمک 60 میلیارد دلاری به اوکراین رأی منفی داد.
انتقادها
انتخاب گیتس برای تصدی دادستانی کل آمریکا به دلیل آنکه وی با اتهامات سوءرفتار جنسی و مصرف مواد مخدر روبروست با واکنشهای بسیار گستردهای روبرو شده است.
کیتس اتهامات قضائی که علیه او مطرح شده را تکذیب کرده اما مجلس نمایندگان تحقیقاتی درباره پروندههای او به جریان انداخته است. برخی معتقدند که انتخاب گیتس برای سمت دادستانی کل پیامی از طرف ترامپ به جمهوریخواهان است مبنی بر اینکه پستهای دولت دوم او به نیروهای وفاداری تعلق خواهد گرفت که برای اجرای برنامههایش به آنها اعتماد دارد.
تحلیلگران در آمریکا علاوه بر این میگویند که انتخاب گیتس در راستای وعده ترامپ است که گفته بود وزارت دادگستری را اصلاح خواهد کرد و اجازه نخواهد داد از این وزارتخانه به عنوان سلاحی برای حمله به رقبای سیاسی استفاده شود.
الیزه استفانیک، نماینده آمریکا در سازمان ملل
پیشینه
الیزه استفانیک از سال 2015 نماینده آمریکا در حوزه بیست و یکم نیویورک بوده است. او دارای مدرک کارشناسی در رشته «حکمرانی» از دانشگاه هاروارد است.
دیدگاهها
استفانیک از حامیان سرسخت ترامپ است و در دور اول ریاستجمهوری او به شدت با استیضاحش مخالفت کرد. استفانیک همچنین از ادعاهای ترامپ درباره تقلب در انتخابات 2020 حمایت کرده است.
استفانیک حامی اسرائیل است. او پاییز سال گذشته در جریان یک استماع در کنگره از روسای دانشگاههای هاروارد، پنسیلوانیا و امآیتی درباره تظاهراتهایی در حمایت از فلسطین در محوطه این دانشگاهها انتقاد کرد. بعد از این جلسه روسای دانشگاههای هاروارد و پنسیلوانیا از سمتهای خودشان استعفا کردند.
استفانیک همانند ترامپ مخالف سقط جنین است و از ارائه بودجههای فدرال به این موضوع حمایت نمیکند.
وی در خصوص ایران دیدگاههای تندی دارد و در نامهای در سپتامبر به بایدن از او خواسته سیاست جسور کردن ایران را کنار بگذارد. او در آن نامه نوشته که دولت بایدن باعث شده که ایران هراسی از قدرت آمریکا نداشته باشد.
استفانیک همانند نیکی هیلی، نخستین نماینده دولت ترامپ در سازمان ملل از منتقدان جدی این سازمان است. او در سال جاری بارها بیانیههای سازمان ملل بابت انتقاد از اسرائیل را محکوم کرده است. استفانیک معتقد است که سازمان ملل تحت تآثیر دیدگاههای یهودستیزانه قرار دارد.
انتقادها
تنها انتقادهای واردشده به ترامپ بابت انتقاد استفانیک از سوی گروههای مخالف جنگ غزه است که انتخاب او را نخستین نشانه برای ادامه حمایتهای شدید آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ میبینند.
جان راتکلیف، گزینه سیا
پیشینه
جان راتکلیف نماینده ایالت تگزاس در مجلس نمایندگان است. او بین سالهای 2004 تا 2012 شهردار شهر هیث در تگزاس بوده است. او سال 2019 به عنوان مدیر اطلاعات ملی آمریکا منصوب شد اما پس از مطرح شدن سؤالاتی در مورد صلاحیت وی برای این شغل، او کنارهگیری کرد. یک سال بعد او مجدداً نامزد شد و توسط سنا تأیید شد.
دیدگاهها
راتکلیف حامی سرسخت دونالد ترامپ است و در دوران ریاستش بر آژانس امنیت ملی آمریکا به سیاسی کردن اطلاعات و جهتدهی به دادههای اطلاعاتی در جهت خدمت به ترامپ متهم شد.
دوره نخست حضور او در آن سمت با طرح برخی ادعاها درباره دخالت روسیه در انتخابات آمریکا به نفع ترامپ مصادف شد. او سال 2020 مدعی شد که ایران، روسیه و چین به دنبال دخالت در انتخابات آمریکا هستند.
راتکلیف همانند ترامپ ضد چین است. او هشدار داده که چین در صدر تهدید علیه امنیت آمریکا و منافع این کشور در جهان قرار دارد. راتکلیف همچنین دیدگاههای مهاجرستیزانه دارد و سال 2017 از فرمان جنجالی ترامپ برای منع ورود اتباع چندین کشور مسلمان به آمریکا حمایت کرد.
ایلان ماسک، وزارت کارآیی دولت
پیشینه
ایلان ماسک سرمایهگذار و بنیانگذار شرکت صنایع هوافضایی اسپیساکس و شرکت خودروسازی تسلا است. او علاوه بر این صاحب مشاغل دیگری از جمله مالکیت شبکه ایکس است.
دیدگاهها
ماسک حامی دونالد ترامپ است و در جریان انتخابات به کمپین او کمک مالی کرد. دیدگاههای سیاسی و اجتماعی ایلان ماسک معمولاً راستگرایانه و محافظهکارانه توصیف شده است.
او البته تا قبل از این انتخابات دیدگاههای مستقل و تا حدودی متمایل به دموکراتها داشت اما به ویژه بعد از در اختیار گرفتن مالکیت شبکه اجتماعی ایکس به سمت محافظهکارها متمایل شد.
ماسک در انتخابات سال 2016 به هیلاری کلینتون و در انتخابات 2020 به جو بایدن رأی داد اما در این انتخابات به سمت ترامپ چرخش کرد. می 2020 ماسک گفت نمیتواند دیگر از دموکراتها حمایت کند چون آنها «حزب تفرقه و نفرت» هستند.
ماسک با وضع مالیاتهای سنگین برای میلیاردرها مخالف است و در شبکه ایکس با سیاستمداران چپگرای حزب دموکرات نظیر برنی سندرز بر سر این موضوع مجادله کرده است.