دونالد ترامپ تاکنون تعدادی از اعضای کابینه خود را معرفی کرده و فهرست افرادی که به دولت دوم وی ملحق میشوند گمانهزنیهایی را درباره نحوه پیشبرد سیاستهای آمریکا در زمینههای مختلف در دولت آینده این کشور ایجاد کرده است.
دونالد ترامپ پیش از این گزینههای خود را برای سمتهای کلیدی شامل وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی آمریکا معرفی کرده است؛ مارکو روبیو و مایک والتز بهعنوان وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت دوم ترامپ حضور خواهند داشت.
همچنین ایلان ماسک بهعنوان سکاندار وزارتخانه جدید کارآمدی به دولت ترامپ ملحق میشود.
همچنین ترامپ در تصمیمی که با واکنشهای گستردهای همراه شده، رابرت اف.کندی جونیور را بهعنوان گزینه خود برای سمت وزیر بهداشت آمریکا معرفی کرد.
در همین رابطه فؤاد ایزدی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با میزان ضمن اشاره به چینش کابینه دوم ترامپ، تاثیر این کابینه را بر برخی از تحولات مهم جهانی بررسی کرد.
فاکتورهای ترامپ برای چینش کابینه دوم
ایزدی با اشاره به موضوعهایی که برای دونالد ترامپ در انتخاب اعضای کابینه مهم است، گفت: کابینه دونالد ترامپ دو خصوصیت اصلی دارد؛ ویژگی نخست همان وفاداری کامل به خود ترامپ است چراکه افرادی انتخاب شدهاند که این ویژگی نخست آنهاست.
وی با بیان اینکه ترامپ میخواهد تجربه ۴ سال نخست ریاستجمهوری خود را تکرار کند، بیان کرد: در دولت نخست ترامپ تقریبا همه افرادی که در دولت وی حضور داشتند، در زمان حضور در دولت و یا بعد از اتمام آن، علیه وی کتاب و یا مقاله نوشتند و حتی رئیسدفتر وی چند هفته پیش از انتخابات، ترامپ را فاشیست توصیف کرده بود و از این لحاظ موضوع وفاداری اولویت نخست برای انتخاب افراد است.
کارشناس مسائل آمریکا شاخصه دوم برای انتخاب اعضای کابینه ازسوی ترامپ را علاقه این افراد به رژیم صهیونیستی توصیف کرد و اظهار کرد: شاید اگر ترامپ از مقامهای صهیونیست برای کابینه خود استفاده میکرد بهتر از این افراد بودند چراکه مقامهای صهیونیست دغدغهای نسبت به اسرائیل دارند، دغدغههایی بهعنوان مثال درباره خرابکاریهای نتانیاهو دارند، دغدغهای درباره وضعیت محل خود دارند، اما افرادی که در حال حاضر در کابینه ترامپ هستند کار آنها تبعیت از کابینه رژیم اسرائیل بهطور کامل و صد درصدی است، انتقاد درونسیستمی را این افراد ندارد و نگاه سرویسدهی صد درصدی از بیرون را دارند.
پیامد اولویتهای ترامپ در انتخاب اعضای کابینه چیست؟
ایزدی درباره پیامدهایی که این اولویتهای ترامپ در تعیین اعضای کابینه دارد، تصریح کرد: هزینه ویژگی نخست این است که کوتولههای سیاسی در دولت ترامپ پست و مقام میگیرند؛ بهعنوان مثال برای وزیر دفاع فرد مورد نظر، نظامی ردهبالایی بوده و اگر فرد غیرنظامی هم بوده سابقه مدیریت اجرایی کلان داشته است، اما فردی که اکنون ازسوی ترامپ برای سمت وزیر دفاع در نظر گرفته شده است دارای درجه سرگردی بوده و سپس مجری تلویزیونی شده است که با ترامپ رابطه خوبی داشته و اکنون نامزد تصدی وزارت دفاع آمریکا شده است.
- بیشتر بخوانید:
- ترکیب کابینه دولت جدید آمریکا؛ وکلای ترامپ به وزارت دادگستری میروند
- مقایسه کابینه پیشین و آتی ترامپ؛ نگاهی به چشمانداز سیاستهای آمریکا
وی با اشاره به گزینه ترامپ برای سمت دادستان کل آمریکا، بیان کرد: فردی که از سوی ترامپ بهعنوان دادستانکل انتخاب شده است تنها به دلیل اینکه خوشخدمتی و وفاداری خود را به ترامپ اثبات کرده، ترامپ نیز به این موضوع بیتوجهی کرده که او سابقه جرایمی مانند دریافت رشوه و استفاده از مواد مخدر دارد.
تیم سیاست خارجی ترامپ و بحران اوکراین
کارشناس مسائل آمریکا در ادامه با اشاره به تیم سیاست خارجی بایدن و تاثیر آن بر موضوعهایی مانند جنگ اوکراین، گفت: پرونده جنگ اوکراین به ضرر کییف بسته خواهد شد و دیر یا زود زلنسکی صحنه را ترک خواهد کرد.
وی یادآور شد: اینکه این روند کوتاهمدت باشد یا طولانی، بستگی به برخی مسائل دارد؛ در میان همین افرادی که قرار است ازسوی ترامپ منصوب شوند درباره اوکراین اختلافنظر وجود دارد و نظری که مارکو روبیو و مایک والتز دارند با نظر تولسی گابارد متفاوت است.
ایزدی همچنین با اشاره به چرایی انتخاب برخی از افراد ازسوی ترامپ، گفت: ترامپ در دولت نخست ازسوی منصوبین خود با موانعی مواجه شد و این افراد برای وی ایجاد مانع میکردند، اما درباره افراد منصوبشده برای کابینه دوم، تصور ترامپ این است که این افراد به دلیل وفاداری که به وی دارند، موانع گذشته را ایجاد نمیکنند.
کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: این یک شورش ترامپ با یک دولت عمیق در آمریکاست که مزاحمتهایی را برای ترامپ در دولت نخست ایجاد کرد و اکنون تصور براین است که ترامپ با انتصاب این افراد، آن نهادها را کنترل کند و بتواند کارهای خود را راحتتر پیش ببرد.
ترامپ و موضوع ایران
ایزدی درباره موضع دولت دوم ترامپ درقبال ایران، بیان کرد: هدف ایجاد فشار بر ایران است و موضوعاتی که ما در دولت نخست ترامپ تجربه کردیم بار دیگر تکرار میشود؛ عدهای هستند که اکنون در دولت جدید ترامپ هم حضور پیدا میکنند و احساس میکنند کارهایی که در دولت نخست ترامپ صورت گرفت اکنون فرصتی است تا آن کارها تمام شود.
کارشناس مسائل آمریکا، گفت: اینگونه افراد مانند گزینه ترامپ برای وزیر دفاع، بعید است که کسی در پنتاگون از وی حرفشنوی داشته باشد؛ یکی از ویژگیهای ترامپ این است که آمریکا را به هم میریزد.
انتهای پیام/