علی حسین رضایان رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره کمبود ظرفیت خوابگاهی در این دانشگاه بیان کرد: موضوعات صنفی_رفاهی در نشست اعضای هیئت رئیسه با دانشجویان خوابگاهی پس از بازدید از خوابگاههای سطح شهر و ملکی کوی مطرح شد. اول اینکه در چند سال گذشته پذیرش بیرویه و نسبتا زیاد دانشجو در دانشگاه باعث شده است که ما دچار افزایش اسکان بیش از حد استاندارد در خوابگاه دانشگاه شویم. وقتی دانشجو در دانشگاه قبول شده، مجبوریم به دانشجویان روزانه خوابگاه اختصاص دهیم. بنابراین اتاقهایی کارشناسی با ظرفیت کمتر، به ۵ یا ۶ نفر و اتاقهای دکتری ۳ یا ۴ نفره اختصاص پیدا میکنند.
وی ادامه داد: خوابگاههای سطح شهر به گونهای هستند که در چارچوب ساختمان خوابگاهی نیستند. دانشگاه تهران در چند سال گذشته با افزایش پذیرش دانشجو، باید ساختمانهای جدیدی را فراهم میکرد اما این موضوع تحقق نیافت. منابع مالی از طریق دولت یا سازمان برنامه و بودجه و صندوق رفاه دانشجویان تامین میشود و برای ساخت خوابگاهها صرف شود. این بودجه اندک کفاف تسهیلات رفاه دانشجویان در دانشگاه و خوابگاه نمیدهد. با این حال دانشگاه تلاش کرده برخی از خوابگاهها را با همین بودجه کم تعمیر و تجهیز کند.
دانشجویان ماآزاد معضل دانشگاه تهران
رئیس سازمان امور دانشجویی دانشگاه تهران در مورد پذیرش مازاد دانشگاه و دریافت خوابگاه دانشجویان افزود: یکی از معضلات در این دانشگاه ظرفیت مازادی است که از طرف سازمان سنجش اعلام شده است. معمولا رتبههای یکسان و مشابه را سازمان سنجش باهم قبول میکند و نمیتواند تفکیک قائل شود. دوم اینکه؛ دانشجویان استعداد درخشان و استاد محور که دانشگاه تهران از طرق مختلف جذب کرده است. مشکل اصلی ما دانشجویانی است که سنوات میگیرند. تعدادی از این دانشجویان سنواتی به خوابگاه احتیاج دارند و ما موظف نیستیم به دانشجویان خارج از سنوات غیرمجاز خوابگاه اختصاص بدیم ولی چون اکثرا مجرد شهرستانی بودند، مجبور شدیم، تمدید خوابگاه کنیم. در نتیجه سالنهای مطالعه، اتاق تلویزیون و نمازخانه را مجهز به تخت و وسایل ضروری خوابگاه کنیم تا دانشجویان به راحتی اسکان یابند. در کل دانشگاه دچار چالش و شرایط بسیار سخت شده است و یک شب هم قابل حل نیست.
رضایان در پاسخ به اسکان دانشجویان مازاد دانشگاه تهران در خوابگاه گفت: تلاش کردیم با اجاره کردن خوابگاه، دانشجویانی که به دانشگاه معرفی شدند را اسکان دهیم. اما در خصوص سهمیه دانشجویان عادی اطلاعات دقیق در دسترس نیست.
وی درباره اسکان دیگر مقاطع در کوی دانشگاه تهران تصریح کرد: قانونی برای اینکه حتما دانشجویان مقطع ارشد در کوی دانشگاه اقامت داشته باشد، وجود ندارد. خوابگاه های اساسا برای خوابگاه ساخته شده، دارای فضای سبز مناسب، استانداردها رعایت شده در کوی دانشگاه است که از قدیم وجود دارد. پایین تر از امیرآباد، کوی پسران و بالاتر کوی دختران، انتهای امیرآباد کوی چمران که دانشجویان مقطع لیسانس در آنجا مستقر شدند. علیرغم تمامی تلاشها که خوابگاه در یک منطقه متمرکز و فضای مناسبی داشته باشند، نتوانستیم این موقعیت را فراهم کنیم.
رضایان گفت: قبلا نظر بر این بود که دانشجویان ورودی جدید را در سطح شهر نزدیک به دانشگاه اسکان دهند ولی با اختلاف نظرات متعددی روبرو شدیم که هنوز در دست بررسی است تا در اینده رضایت دانشجویان از خوابگاه برآورده شود و شأنیت دانشجو حفظ شود.
این مسئول دانشگاه تهران ادامه داد: خوابگاه فاطمیه که در کوی است تکمیل ظرفیت شده و جایی برای دانشجویان کارشناسی وجود ندارد. به همین خاطر باید یکی از وردی های مقاطع مختلف در سطح شهر قرار بگیرد. فی الحال ظرفیت خوابگاههای کوی تکمیل است. اینکه کدام یک از مقاطع دختران و پسران در کوی باشند، سیاست دانشگاه است که به سالهای گذشته برمیگردد.
معاون دانشگاه تهران درباره امکان اسکان دانشجویان مقطع کارشناسی در خوابگاههای واقع در کوی تصریح کرد: بله این امکان وجود دارد. خوابگاه برای دانشجو است. هماکنون در ادامه کوی فاطمیه و چمران دانشجویان مقطع کارشناسی مستقر هستند. باقی دانشجویان مقطع تحصیلی کارشناسی به دلیل تکمیل ظرفیت به سطح شهر منتقل شدند. در خوابگاههای دانشجویی واقع در کوی همه دانشجویان مقاطع تحصیلی اسکان دارند؛ اما دانشجویان مازاد که اغلب مقطع کارشناسی هستند، به خوابگاه سطح شهر انتقال یافتند. هیچ مشکل و مانعی برای حضور در خوابگاههای کوی وجود ندارد، به شرطی که ظرفیت داشته باشیم. از اینکه دانشجویان کارشناسی در کوی جای دهیم، استقبال میکنیم؛ چرا که بتوانیم مدیریت یکپارچه و خدماترسانی درستی داشته باشیم.
انتهای پیام/
خبرنگار: هلیا خراسانی