شناسهٔ خبر: 69819704 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

سن سکته قلبی در ایران به ۳۵ سال رسید

صاحب‌خبر -
گروه سلامت: یکی از رایج‌ترین انواع بیماری قلبی و یکی از اصلی‌ترین عوامل مرگ‌ومیر در دنیاست و متأسفانه افراد بسیار زیادی به این مشکل دچار می‌شوند. با‌وجودی که به لطف اقدامات به‌موقع و مراقبت‌های با کیفیت پزشکی ده‌ها هزار نفر در دنیا از مرگ ناشی از حملات قلبی جان سالم به در می‌برند، اما با‌این‌حال هنوز هم درصد مرگ بر اثر حمله شدید قلبی بسیار بالاست.
 
به گزارش فرارو، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: علت ۴۰ درصد مرگ و میر مردم در ایران بیماری‌های قبلی و عروقی است.به روایت ایرنا، وحید اسلامی روز سه شنبه در یک نشست خبری که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، افزود: سالانه ۱۶۰ هزار مرگ قلبی و عروقی در ایران اتفاق می افتاد و از هر پنج نفر، یک نفر به دلیل سکته قلبی جان خود را از دست می دهد.

وی با بیان اینکه مرگ و میر بیماری های قلبی دغدغه مهم در جامعه است، هشدار داد: مصرف سیگار و قلیان به خصوص در سنین پایین باعث افزایش ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شده و تعجب می کنیم که فرد ۳۵ ساله دچار سکته قلبی شده است .

دبیر اجرایی هشتمین کنگره بین‌المللی نارسایی قلب ایران تاکید کرد: خود مراقبتی از جمله اقداماتی است که در پیشگیری از ابتلای افراد به بیماری های قلب و عروق و کاهش عوارض آن تاثیر بسزایی دارد و افزایش تمایل به تحرک بدنی در کاهش کم تحرکی جامعه می تواند موثر باشد.

اسلامی تاکید کرد: فاکتورهای قابل کنترل و غیرقابل کنترل زیادی در بروز و شیوع بیماری‌های قلبی نقش دارند و برخی فاکتورهای محیطی همچون آلودگی هوا، ژنتیک و استرس محیطی غیرقابل کنترل است.وی با بیان اینکه تاخیر در مراجعه به پزشک هنگام ایجاد علایم درد قلبی، باعث سکته قلبی می شود ، تاکید کرد: اگر هر فردی احساس درد در قفسه سینه داشت سریعا به پزشک مراجعه کند.

۴۰ درصد دانش آموزان اضافه وزن دارند
به گفته اسلامی، در سنین مدرسه حدود ۴۰ درصد دانش آموزان اضافه وزن دارند و این زنگ خطری برای ابتلا به بیماری قلبی و عروقی است و متاسفانه از ورزش غافل هستند.این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هشدار داد که باید به این موضوع مهم توجه شود و کاهش سن ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی خطرناک است.

سکته قلبی چیست؟
قلب حیاتی‌ترین اندام در بدن است که هرگونه مشکلی در خصوص آن باید کاملا جدی گرفته‌شود. مراقبت‌های پزشکی و چکاپ‌های دوره‌ای در خصوص قلب و مشکلات آن، خصوصا مشکلات پنهان قلب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

یکی از ترسناک‌ترین و پرخطرترین مشکلاتی که در خصوص قلب می‌تواند رخ دهد، بروز سکته قلبی است. حمله قلبی واقعا یک تجربه ترسناک است که اگر کسی آن را تجربه کرده‌باشد یا حتی شخصی از نزدیکانش را در این شرایط دیده‌باشد، قطعا به عمق خطر این عارضه واقف است.

حمله قلبی که در اصطلاح بالینی به آن آنفارکتوس میوکارد گفته می‌شود، زمانی اتفاق‌می‌افتد که بخشی از عضله قلب خون کافی دریافت نکرده و در‌نتیجه اکسیژن مورد نیاز به عضله‌های قلبی نمی‌رسد. وقتی قلب خون و اکسیژن کافی دریافت نکند، عملکرد قلب دچار اختلال می‌شود. حین حملات قلبی عضله قلب برای زنده‌ماندن در تلاش است و به اکسیژن نیاز دارد.

هر چقدر قلب ‌بیشتر بدون اکسیژن بماند و دیرتر درمان‌های لازم را دریافت کند، میزان آسیبی که به عضله‌های قلب وارد می‌شود ‌بیشتر و شدیدتر خواهد‌بود. در حمله شدید قلبی قطعا میزان آسیب و به دنبال آن خطر هم ‌بیشتر است.دلیل اصلی بروز چنین عارضه‌ای، مشکلات و گرفتگی شریان‌های کرونری قلب است. در واقع به دلیل گرفتن این رگ‌ها به دلایل مختلف، این شریان‌ها نمی‌توانند خون مورد نیاز ماهیچه‌های قلبی را تامین کنند. گرفتگی رگ قلب یا CAD را به عنوان علت اصلی حمله قلبی می‌شناسند.

علائم سکته قلبی چه هستند؟
سکته قلبی علائم و نشانه‌های مختلفی دارد. برخی از این علائم جزء علائم اولیه است و می‌توان آن را به عنوان اولین نشانه سکته قلبی در نظر گرفت. به‌تدریج و بر اساس شدت حمله و گرفتگی سرخرگ‌ها، علائم می‌توانند از خفیف تا شدید متغیر باشند.

درد قفسه سینه می‌تواند مانند یک فشار ناخوشایند، فشرده‌شدن قفسه سینه یا دردی مانند سوزش و تیر‌کشیدن باشد. از دیگر نشانه‌های حمله قلبی می‌توان به احساس ضعف، سبکی در سر یا سرگیجه اشاره کرد. عرق سرد هم از دیگر علائم سکته قلبی است.درد و ناراحتی در فک، گردن درد، پشت و درد دست چپ از دیگر نشانه‌های دردناک شروع حمله قلبی است. گاهی اوقات حملات قلبی با درد و ناراحتی در یک یا هر دوی بازوها و شانه‌ها رخ می‌دهد. تنگی نفس هم از نشانه‌های مهم سکته قلبی است. این نشانه می‌تواند در شروع سکته قلبی و یا قبل از شروع حمله اتفاق بیفتد.

سایر علامت‌های بروز سکته‌های قلبی عبارتند از:
خستگی غیرعادی و غیرقابل توصیف
حالت تهوع شدید
استفراغ.

تمام این علائم در افراد مختلف با شدت‌ها و کم و زیادهای متفاوت بروز می‌کند.
علائم سکته قلبی در زنان و علائم سکته قلبی خفیف در مردان متفاوت هستند؟
علاوه‌بر مواردی که گفته‌شد، علایم سکته قلبی به جنسیت و سن هم می‌تواند بستگی داشته‌باشد. برای مثال علائم سکته قلبی در کودکان با علائم سکته قلبی زنان و مردان متفاوت است. اولین نشانه سکته قلبی درد شدیدی است که در سمت چپ قفسه سینه یا در مرکز آن شروع می‌شود. گاهی اوقات این درد برای چند دقیقه طول می‌کشد و سپس از بین می‌رود و گاهی هم مجدد باز می‌گردد.

علائم سکته قلبی در خواب کدامند؟
کسی که در خواب است و علائم سکته قلبی را احساس می‌کند، ممکن است که موارد زیر را تجربه کند:
احساس سنگینی، پری و درد قفسه‌ی سینه در هنکام دراز کشیدن داشته‌باشد.
بخش‌های دیگر بدن هم ممکن است که در آرامش نباشند.
هنگام نفس کشیدن با مشکل مواجه شود.
عرق سرد و تهوع

راه های پیشگیری از حمله قلبی کدامند؟
از آنجایی که زمان و سرعت درمان در میزان آسیب در حملات قلبی اهمیت بسیار زیادی دارد، راه‌های پیشگیری از بروز این حملات قلبی بسیار مهمتر است. در اغلب موارد می‌توان با یک رژیم غذایی بسیار سالم و تحت نظر پزشک متخصص مانع از حمله قلبی شد.
این کارها می‌تواند تا حدودی شانس بروز سکته قلبی را کاهش دهد:
ورزش‌کردن به صورت اصولی
کاهش وزن
کاهش مصرف مواد غذایی مضر و چرب
افزایش مصرف سبزیجات
کاهش مصرف تنقلات و شیرینی‌جات
حذف سیگار و الکل.
چکاپ‌های دوره‌ای تحت نظر پزشک متخصص قلب یکی از کارهایی است که می‌توان برای پیشگیری از حمله قلبی انجام داد. اگر زمینه‌های وراثتی یا خانوادگی حمله قلبی را دارید یا اینکه سن و شرایط زندگی شما به‌گونه‌ای است که می‌تواند زمینه‌ساز بروز سکته قلبی شود، باید زیر نظر یک متخصص قلب باشید

برچسب‌ها: