شناسهٔ خبر: 69818125 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان:

طلاب و دانشجویان به اقتضائات طلبگی، دانشجویی و بسیجی بودن عمل کنند

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: طلاب و دانشجویان بسیجی باید در عقلانیت، علمیت، طهارت روح و پای کار بودن سرآمد باشند.

صاحب‌خبر -

آیت‌الله مصطفی محامی امروز در همایش پیشگامان رهایی که به مناسبت هفته بسیج و روز قشر طلبه و دانشجو در محل تالار ملاصدرا دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد، ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدا عنوان کرد: شهدا برخوردار از فرهنگ بسیجی بودند و جان خود را برای دفاع از انقلاب اسلامی تقدیم کردند و امیدواریم چنین توفیقی نصیب ما هم بشود.

امام جمعه زاهدان افزود: مجموعه حوزه و دانشگاه دو نهاد پاک بنیانی هستند که دارای ثمرات و برکات فراوان برای میهن اسلامی بوده و مصداق آیه شریفه قرآن هستند که می‌فرماید:"کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصلُها ثابِتٌ وَفَرعُها فِی السَّماءِ، تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا" وجود پاک مانند درخت پاکی است که ریشه آن در زمین است اما شاخ و برگ آن در آسمان است و به اذن پروردگارش همواره میوه می‌دهد و ثمربخش است و خداوند او را این چنین پرورانده است.

آیت‌الله محامی بیان کرد: بسیج با نیت پاک امام خمینی(ره) بنیان نهاده شد و باز مصداق همین آیه شریفه است و نهاد پاک و کلمه طیبه است و خیلی سریع گسترش و توسعه پیدا کرد و ثمرات و برکات آن را از بدو تاسیس تاکنون در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، نظامی و ... همواره دیده‌ایم.

وی ادامه داد: حال اگر کسی هم طلبه باشد و هم بسیجی یا اگر کسی هم دانشجو باشد و هم بسیجی کار او ضریب می‌خورد و این پاکی و تاثیرگذاری او به مراتب بیشتر می‌شود و همان گونه که در چرخه طبیعت یک بذر تبدیل به درخت شده و میوه می‌دهد و باز این میوه هسته‌ای دارد و این هسته منشا یک درخت دیگر است حال این چرخه طبیعت در چرخه انسانی هم هست به گونه‌ای که ثمرات حوزه و دانشگاه طلاب و دانشجویان هستند و هر کدام از شما که میوه این درخت تنومند هستید باید هسته‌ای باشید که منشا درخت دیگر می‌شود.

وی به بیان چند مصداق پرداخت و اضافه کرد: امام خمینی(ره) از مصداق‌های بارز این وجودهای پاک است و دارای ثمرات و برکات فراوان بود و توانست یک انقلاب بزرگ را پایه ریزی، هدایت و رهبری کند به گونه‌ای که در عالم تاثیرگذار باشد و همواره تاثیرگذاری این انقلاب را در عالم مشاهده می‌کنیم.

امام جمعه زاهدان گفت: نمونه‌ دیگر مقام معظم رهبری است که آثار و برکات ایشان محدود به یک شهر و کشور نیست.

وی گفت: بسیاری از بزرگان، دانشمندان، مجاهدان، رزمندگان و شهدای ما هم به همین شکل هستند مثلا فردی که دانشجویان و طلاب را تربیت می کند تا در جامعه‌ تاثیرگذار باشد درختی است که شاخ و برگ آن در جامعه گسترانیده و همواره‌ برکات خود را دارند.

آیت‌الله محامی اظهار کرد: ما میراث دار چنین بزرگان و شخصیت‌هایی هستیم و باید همین مسیر را دنبال کنیم تا بتوانیم یک کلمه طیبه باشیم و فردی تاثیرگذار در جهان آفرینش باشیم.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: طلاب و دانشجویان بسیجی باید به اقتضائات طلبگی، دانشجویی و بسیجی بودن عمل کرده و الزامات آن را رعایت کنند.

وی گفت: خلوص نیت، پای کار بودن، پیشتاز و پیشرو بودن، ایمان و باور به دین و انقلاب اسلامی، از خودگذشتگی و کار شبانه‌روزی برای خدمت به انقلاب اسلامی و دلدادگی به ولی‌فقیه از مهمترین شاخص‌های بسیجی بودن است و اگر طلاب و دانشجویان بخواهند بسیجی و کلمه طیبه باشند باید این شاخص‌ها را در وجود خود ایجاد و تقویت کنند.

آیت‌الله محامی ادامه داد: طلاب و دانشجویان بسیجی باید در مقام علمی هم خط شکن باشد و بتواند مرزهای دانش را جابجا کند که متاسفانه در حوزه‌ و دانشگاه دچار این آسیب شده‌ایم و در حوزه و دانشگاه سطح عقلانیت و سطح علم کاهش پیدا کرده است و لذا با برخوردهای احساسی فراوان مثبت یا منفی مواجه هستیم و هنگامی که عقلانیت نباشد انسان دچار افراط و تفریط می‌شود.

وی اذعان کرد: نکته دیگر پاک و طیب بودن وجود است و باید برای طهارت روح، تهذیب نفس و رشد اخلاقی و معنویت خود برنامه‌ریزی و کار کنیم و تفاوت است بین طلبه یا دانشجویی که واقعا بسیجی است با طلبه و دانشجویی که صرفا نام بسیج را یدک می‌کشد.

آیت‌الله محامی تشریح کرد: نکته دیگر حضور در عرصه‌ها و میدان‌های مورد نیاز است که ممکن است عرصه‌ اقتصادی، علمی، اجتماعی، فرهنگی و ... باشد چرا که بسیجی پای کار انقلاب اسلامی است و هر کجا نیاز به حضور او باشد برای ایفای نقش آماده است و حال طلاب و دانشجویان بسیجی چه مقدار نسبت به مسائل استان دغدغه داشته و چه مقدار برای حل مشکلات ورود می‌کنید؟ و طلاب و دانشجویان بسیجی نباید نسبت به این مسائل بی تفاوت باشند.

وی گفت: در حال حاضر با مسئله فلسطین و لبنان مواجه هستیم که تنها یک بخش آن جمع‌آوری کمک‌هاست و بخش مهم دیگر پرداختن به مسائل فرهنگی و بینشی است چرا که بوق‌های استکباری دشمن همواره در تلاش است تا با شبهه پراکنی بنیان‌های مقاومت را متزلزل کنند و در گام اول با شبهه پراکنی و پس از انجام عملیات برای لاپوشانی شکست خود دست به تبلیغات می‌زنند که حکم تیر خلاص را دارد و در اینجا ما باید به جهاد تبیین بپردازیم که از مهمترین وظایف ما در رابطه با این اتفاقات است.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان در پاسخ به یک شبهه عنوان کرد: برخی مطرح می‌کنند که فلسطین و لبنان در حال جنگ هستند و چرا ما باید کمک کنیم و به این مسئله ورود کنیم؟ که در پاسخ باید گفت وظیفه دینی و اخلاق انسانی ماست که وقتی فریاد کمک‌خواهی مسلمانی را می‌شنویم به یاری او بشتابیم و حال اگر از وظیفه دینی و اخلاق انسانی گذر کنیم منافع ملی ما چنین اقتضا می‌کند چرا که فرق است میدان درگیری در کشور و شهرهای خودمان باشد یا در مرز فلسطین و تل‌آویو و منافع ملی و امنیت پایدار در کشور خودمان اقتضا می‌کند که ما در مرز فلسطین اشغالی با اسرائیل به مقابله با دشمن بپردازیم نه اینکه اجازه دهیم به سرزمین ما برسد و بعد بخواهیم با آن‌ها بجنگیم و چگونه است که کشورهای استکباری مثل آمریکا از کیلومترها آن طرف تر برای حفظ منافع خود امکانات و تجهیزات نظامی به منطقه‌ می‌فرستند و  آیا ما نباید برای حفظ منافع ملی خود تلاش کنیم.

انتهای پیام