شناسهٔ خبر: 69817215 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیر جهاد کشاورزی:

ایجاد زنجیره تولید برای رونق صنعت دامپروری در بردسکن ضروری است

مدیر جهاد کشاورزی بردسکن ایجاد زنجیره تولید برای رونق صنعت دام در این شهرستان را ضروری دانست.

صاحب‌خبر -

مهدی مسروری در حاشیه بازدید از دامداری‌های شهرستان در گفت و گو با ایسنا جمعیت دام سبک شهرستان را ۱۶۰ هزار رأس، دام سنگین گاو شیری را بیش از ۴۰۰۰ رأس و ۳۵۰۰ نفر شتر اعلام کرد و گفت: اکنون ۱۰ دامداری صنعتی در شهرستان فعالیت دارند.

وی از فعالیت ۵۰۰۰ بهره‌بردار دام سبک و ۵۶۰ بهره‌بردار دام سنگین در شهرستان خبر داد و افزود: فعالیت این تعداد دامدار در شهرستان ضرورت ایجاد زنجیره تولید دام در منطقه را دو چندان کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی بردسکن با بیان اینکه بعد از کشاورزی که درآمد ۸۵ درصد جمعیت شهرستان را تأمین می‌کند دامداری از اهمیت بسیاری برخوردار است، بیان کرد: تمام تلاش خود را در راستای رفع مشکلات دامداران شهرستان به کار گرفته‌ایم.

وی افزود: امروزه با توجه به بالا رفتن هزینه‌های پرورش دام به خصوص گوسفند یکی از راه‌های کاهش هزینه‌ها، همزمان‌سازی فحلی است.

مسروری خاطرنشان کرد: همزمان‌سازی فحلی علاوه بر کاهش هزینه‌ها و دوره زایش موجب افزایش مدیریت تغذیه، دوقلوزایی و افزایش بهره‌برداری ژنتیکی از گله می‌شود.

وی با بیان اینکه پروژه همزمان‌سازی فحلی موجب خارج شدن میش‌های غیر آبستن از گله می‌شود، اظهار کرد: این پروژه همچنین موجب شده که در یک زمان تعداد زیادی میش جدا و زایش کرده و بره‌های هم سن داشته باشیم. همچنین می‌توان آن‌ها را داخل گله جایگزین کرده و یا به فروش رساند.

 مدیر جهاد کشاورزی بردسکن با اشاره به اینکه همزمان‌سازی فحلی در مجموع باعث کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری دامداری می‌شود، خاطرنشان کرد: همزمان‌سازی فحلی با استفاده از اسفنج یکی از این روش‌ها است.

وی بیان کرد: در این روش روز اول که اسفنج در بدن میش گذاشته می‌شود پس از ۱۴ روز دامدار آن را خارج کرده و هورمون را تزریق می‌کند.

مسروری ‌این اقدامات را راهی برای افزایش دوقلو زایی دانست و گفت: فحلی شدن و تخمک ریزی میش‌ها در خارج از فصل جفت‌گیری است.

وی با بیان اینکه فراهم کردن امکان استفاده از تلقیح مصنوعی برای بهبود ژنتیکی گله و کنترل زایمان در طول سال برای استفاده مناسب از مرتع است، افزود: پروژه همزمان‌سازی فحلی در راستای اجرای برنامه سه بار زایش در دو سال است.

انتهای پیام