به گزارش خبرنگار ایکنا، آئین گشایش «موزه ملی کار» امروز ۲۹ آبانماه با حضور احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونان وزرای تعاون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی برگزار شد.
محمدتقی علیحسینی، مدیر موزه ملی کار طی سخنانی در این مراسم گفت: این موزه از اواخر سال ۹۹ کلید خورد و ثبت اولیه آن آغاز شد و از آن زمان کار بازسازی و آمادهسازی و طراحی، تهیه محتوا و جمعآوری اسناد و لوازم انجام شد و امروز افتتاح میشود.
وی با اشاره به اینکه این موزه در راستای حفظ تاریخچه کار در کشورمان تأسیس شد، افزود: با توجه به تنوع مشاغل، این موزه میتواند نقش موزه مادر را داشته باشد. اگر بتوانیم نقش محوری و مادری آن را حفظ کنیم میتوانیم توسعه آن را نیز محقق کنیم. از این رو امیدواریم بتوانیم حامیانی پیدا کنیم تا این مسیر را پیش برده و کار را توسعه دهیم.
علیحسینی ادامه داد: با توجه به اینکه در شهرها و استانها هم مشاغل و ابزارهای متعدد کار وجود دارد، در این موزه به دلیل فضای محدود امکان این نبود که این ابزارها به نمایش گذاشته شود، از این رو ضرورت ایجاد موزه ملی کار در سایر استانها وجود دارد.
حسین کمالی، رئیس هیئت امنای موزه ملی کار در ادامه گفت: باید از اشتباهات گذشته درس بگیریم؛ چراکه تاریخ کلاس درسی برای همه ماست. اتفاقات گذشته تحولاتی را امروزه ایجاد کرده است و از همین تحولات امروز میتوانیم برای آینده تصمیم بگیریم.
وی افزود: موزه، نمایشگاهی است که میشود آن را به سمع و نظر مردم رساند. کسانی که به تاریخ اهمیت نمیدهند، باید منتظر جعل تاریخ باشند. امیدوارم آموزش و پرورش و وزارت علوم نیز بتوانند در توسعه کار مؤثر باشند.
احمد میدری، وزیر کار در ادامه مراسم گفت: موزه مکانی است که میراث فرهنگی یک کشور تجمیع میشود و با بصیرت، انسان را به روشنی و آگاهی دعوت میکند. واژه ملی نیز، نشانگر روح جمعی است. در این موزه، کار ایرانیان و شیوه زندگی آنها به تصویر کشیده شده است و شکل ابزارهای کار، ما را به تحولات عمیق اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دعوت میکند.
وی در ادامه درباره فرش ایران گفت: آنچه امروز به عنوان فرش ایران میبینیم، در گذشته وجود نداشت و نقشها شکسته و رنگها خاصپسند بودند و برای یک محله و شهر جذاب بود، اما امروز برای دنیا جذاب است؛ چراکه در اراک گروهی نقشه فرش را ابداع و کار را از شکل هنری به صنعتی تبدیل کردند و یک نقشهخوان باعث شد که بسیاری از افراد، وارد این عرصه شوند.
وی افزود: ایرانیان ۳۰۰ سال زودتر از همه ملتها صاحب دولت شدند و ایران خاستگاه بسیاری از تمدنها بود و نکات زیادی در دل تاریخ ایران وجود دارد. از جمله اینکه هنوز نسبت به حفر قناتها دانش زیادی نداریم و شاید روزی به این ابزارها دست پیدا کنیم.
یادآور میشود این مراسم، قرار بود با حضور سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علیرضا زاکانی، شهردار تهران برگزار شود که هیچ یک از این مسئولان حضور نیافتند. همچنین این مراسم مقارن با هفته کتاب و هفته بسیج برگزار شد که هفته شلوغی برای خبرنگاران محسوب میشود، اما برای افتتاح موزه ملی کار، خبرنگاران اجازه ورود پیدا نکردند و پس از اتمام افتتاحیه و بازدید وزیر تعاون، اجازه ورود به همگان داده شد.
انتهای پیام