شناسهٔ خبر: 69816632 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

کاری از سرویس فرهنگی مفدا جیرفت به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج؛

اهمیت بسیج و نحوه شکل گیری آن

از ۲۹ آبان تا ۵ آذر، در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران، هفته بسیج نام گذاری شده است؛ که شعار " بسیج؛ با مردم، برای مردم " در سال ۱۴۰۳ عنوان شده است .

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا جیرفت ، هفته بسیج، بزرگ داشت جان فشانی‌هایی است که برای سربلندی این سرزمین صورت گرفته است. بسیج، فهم درست اتحاد، اراده و اخلاص مسلمانان است که با ظهور اسلام تولد یافته و در ملت‌های مسلمان رشد کرده است. هوشمندی حضرت امام خمینی رحمه الله و عدالت خواهی میلیون‌ها انسان با ایمان، تنها، تبلور دوباره بسیج در عصر حاضر بود.

در خصوص تاریخ بسیج در ایران تاریخ را که ورق بزنیم مشاهده می‌کنیم که دو قانون آمادگی ملی و بسیج غیرنظامی در تاریخ ۲۳اردیبهشت ۱۳۵۴ مجلس شورای ملی در همدیگر ادغام و در سال ۱۳۵۶ ابلاغ شد که این سازمان آمادگی‌های لازم را در مأموریت‌هایی چون کمک به آسیب‌دیدگان از سیل، زلزله، حوادث طبیعی و غیرطبیعی در افراد داوطلب به وجود آورد.
در سال ۱۳۵۷ مردم ایران به‌اتفاق و کاملاً یکپارچه به جنبش درآمدند و تحت رهبری حضرت امام حکومت جمهوری اسلامی را بنیان گذاشتند.تنها دو ماه از پیروزی انقلاب نگذشته بود که ایران با شرایط ویژه‌ای روبرو شد.

در کردستان، ترکمن‌صحرا، خوزستان و برخی مناطق کشورمان دشمنان انقلاب ، امنیت کشور و موجودیت انقلاب تازه جوانه‌زده و بی‌دفاع را هدف قرار دادند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با مأموریت نظامی و مکمل ارتش و کمیته انقلاب اسلامی با مأموریت انتظامی و مکمل ژاندارمری مأموریت‌های انقلابی خویش را انجام می‌دادند.ولی این نیروهای چهارگانه توان خنثی‌سازی آن‌همه نقشه‌های ضدانقلاب را در داخل شهرها و مرزها نداشتند و راه نجات استفاده از ظرفیت‌های مردمی و چاره کار تشکیل بسیج مردمی بود.
چنین شد که رهبری مردمی انقلاب با تیزبینی و درایت خاصی ،ایده تشکیل سازمان مردمی بسیج مستضعفین را ارائه می‌نماید. حضرت امام خمینی(ره) در جمع افراد سپاه پاسداران در روز چهارم آذرماه سال ۱۳۵۸ در موضوع اهمیت شناخت موقعیت و شرایط زمان برای طرح مسائل، بر رویارویی قدرتمندترین زورگوی جهان و ضرورت مواجهه همه قوا علیه آمریکا تأکید ورزیدند و با صراحت فرمودند:
"یک کشوری با ۲۰ میلیون جوان که دارد می تواند بیست میلیون تفنگدار داشته باشد. بیست میلیون ارتش داشته باشد. و این‌یک همچو مملکتی آسیب بردار نیست." این راهکار کاملاً مطمئن مبتنی بر اعتماد به پشتوانه مردم تنها راه ابقای نظام نوپای انقلاب بود.
همین فرمان شفاهی و دستور نظامی، آغاز تشکیل سازمانی به نام بسیج مستضعفین شد. مطابق این دستور در ۱۹ تیرماه ۱۳۵۹ تشکیل سازمان بسیج ملی به تصویب شورای انقلاب رسید و بر اساس این مصوبه قانونی، رئیس سازمان بسیج ملی از طرف رهبر یا شورای رهبری منصوب و خط‌مشی کلی آن توسط شورای عالی دفاع تعیین می‌شد.

اهمیت بسیج و نحوه شکل گیری آن


قصه ناامنی‌ها مرزی و قومی هرروز ابعاد گسترده‌تری را پیدا می‌کرد. قاعده کار درروند سیاست بین‌الملل این است که رهبرانی که با چنین هجمه‌هایی روبرو می‌شوند کوتاه بیایند و با دادن امتیازاتی قصه را فیصله دهند. برخلاف سیاست‌های معمول،رهبری جامعه ایران با اتکا به مردم انقلابی و درصحنه و با توکل بر خدای متعال سیاست مقاومت را پیش می‌کشد.

این موضوع در جلسه ۲۸دیماه۵۹ مجلس شورای اسلامی مطرح و قانونی به نام ادغام سازمان بسیج ملی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تصویب و در مورخ۲۱بهمن ماه ۵۹ توسط شهید محمدعلی رجایی نخست‌وزیر برای اجرا ابلاغ می‌گردد.

اهمیت بسیج و نحوه شکل گیری آن

بسیج در نگاه امام و رهبری

بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پر ثمری است که شکوفه‌های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین حدیث عشق می‌دهد. بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته‌های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سرداده اند.

بسیج میقات پابرهنگان و معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت یافتگان آن، نام و نشان در گمنامی و بی نشانی گرفته اند. بسیج لشکر مخلص خداست که دفتر تشکل آن را که همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نموده اند.
من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه می‌خورم و از خدامی خواهم تا با بسیجیانم محشور گرداند، چرا که در این دنیا افتخارم این است که خود بسیجی ام...