شفقنا- بر اساس گزارش جدید کمیسیون اروپا و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)، آمادگی کشورهای اروپایی برای مقابله با یک بحران بهداشتی از زمان همهگیری کووید-19 به سختی از بین رفته است.
به گزارش شفقنا از یورونیوز، این بیماری همه گیر اتحادیه اروپا را ناآماده دید و سیستم های مراقبت های بهداشتی را در اروپا و سراسر جهان تغییر داد. همچنین مشخص کرد که خطرات بهداشتی داخلی، مانند شیوع بیماری های عفونی، می تواند به سرعت جهانی شود.
گزارش جدید کشورهای اتحادیه اروپا را بر روی طیف وسیعی از اقدامات بهداشتی، از جمله آمادگی در برابر بحران، که مطابقت آنها با استانداردهای بهداشتی بینالمللی، نرخ واکسیناسیون در میان افراد مسن، اعتماد عمومی به دولت و آمادگی برای مقابله با مقاومت ضد میکروبی (AMR) را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد، ارزیابی میکند.
وقتی نوبت به آمادگی برای تهدید سلامت بعدی می رسد، اروپا یک شکاف واضح شرق و غرب دارد.
این نشان میدهد که در حالی که اکثر کشورهای اتحادیه اروپا در موقعیت مناسبی برای پاسخ به یک تهدید دیگر بهداشتی هستند، چالشهای عمدهای که در طول همهگیری شناسایی شدهاند همچنان پابرجا هستند.
به عنوان مثال، در سال 2023، 78 درصد از کشورهای اتحادیه اروپا اعلام کردند که مقررات بین المللی بهداشت سازمان جهانی بهداشت (WHO) را که برای جلوگیری از گسترش بیماری های عفونی در سراسر جهان طراحی شده است، رعایت می کنند.
این سهم از سال 2020، زمانی که 75 درصد استانداردها را برآورده کردند، به سختی جابجا شده است.
کشورهای اسکاندیناوی بیشترین مطابقت را با این استانداردها داشتند و پس از آن فرانسه، لیتوانی و آلمان قرار گرفتند. در همین حال، در حالی که رومانی، یونان و اسلواکی کمترین توافق را داشتند، لهستان، جمهوری چک و مالت بیشترین پیشرفتها را بین سالهای 2020 تا 2023 مشاهده کردند.
این گزارش نشان میدهد که کشورهای اتحادیه اروپا به طور کلی در زمینه نظارت بر بیماری، ظرفیت آزمایشگاهی و منابع انسانی عملکرد خوبی دارند، اما هنوز شکافهایی در پیامهای عمومی و آمادگی در برابر تشعشعات یا موارد اضطراری شیمیایی که تصادف یا اقدامات تروریستی هستند وجود دارد.
منبع: یورونیوز