به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه علم و صنعت ایران، امیرحسین حیدریان مدیر توسعه کسب و کار این تیم، درخصوص این محصول گفت: حسگرها و ادوات پوشیدنی، به سرعت در حال تبدیل شدن به بخش جدایی ناپذیر زندگی روزمره ما هستند. این دستگاهها از ساعتهای هوشمند گرفته تا ردیابهای تناسب اندام، با جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به بدن و محیط اطراف، به ما در درک بهتر خود و دنیای اطرافمان کمک میکنند.
وی بیان کرد: محصولات این تیم، شامل ردیابهای عناصر اندام است. این دستگاهها میتوانند معیارهایی مانند تعداد قدمها، مسافت طی شده، کالری سوزانده شده، ضربان قلب و الگوهای خواب را ردیابی کنند.
حیدریان افزود: به طور مثال ساعتهای هوشمند علاوه بر اعلانها، تماسها و پیامها میتواند ردیابی تناسب اندام را - که به عنوان یک سیستم پرداخت، عمل میکنند- و همچنین برنامههای مختلف را اجرا کند.
وی ادامه داد: هدستهای واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)، تجربههای همه جانبیای را فراهم میکنند که میتواند برای بازی، آموزش و حتی درمان نیز استفاده شود.
مدیر توسعه کسب و کار ادامه داد: حسگرهای پزشکی میتواند معیارهای سلامتی مانند قند خون، فشار خون و الگوهای خواب را ردیابی کنند و همچنین لباسهای هوشمند، میتوانند حاوی حسگرهایی باشند که دما، ضربان قلب و سایر معیارهای بیومتریک را ردیابی میکنند.
وی یادآور شد: بازار هدف این محصول، مصرفکنندگان عمومی و بیماران، برای پایش سلامت هستند. ردیابی فعالیتهای روزانه مانند شمارش قدمها، مسافت طی شده، کالری سوزانده شده، فعالیتهای ورزشی، نظارت بر علائم حیاتی مانند ضربان قلب، فشار خون، سطح اکسیژن خون، تشخیص و پیگیری بیماری (مانند تشخیص آریتمی قلبی)، توانبخشی (مانند کمک به بازیابی حرکت پس از آسیب یا جراحی ورزشکاران جهت بهبود عملکرد ورزشی)، از طریق ردیابی و تجزیه و تحلیل معیارهای عملکرد انجام میشود.
وی گفت: هدف اصلی تیم از حضور در پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو، رصد بازار و جذب سرمایه ۲ میلیاردی است.
حیدریان در ادامه افزود: ساخت حسگرهای پوشیدنی در حدود ۴ سال به طول انجامیده و حاصل خروجی چند پایاننامه کارشناسی ارشد بوده است که هریک از اعضا، بخشی از پروژه را در حوزههای گفته شده، در آزمایشگاه سامانههای هوشمند میکرو و نانو الکترومکانیکی دانشکده فناوریهای نوین کار کرده و در حال توسعه محصولات نیز هستیم.
مدیر توسعه کسب و کار ادامه داد: این امر موضوع محوری پایاننامه کارشناسیارشد، مهران فراهانی شیرین آبادی و علی قویپنجه بوده و محمد سعادتبخش استاد میهمان آزمایشگاه (MEMS) و عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی، امیرحسین حیدریان، فرزانه هاشمینیا و میرمهدی هاشمی دانشجویان دکتری دانشکده فناوریهای نوین، صابر اسماعیللو و فاطمه سادات عابدحیدری(فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد دانشکده فناوریهای نوین، علی شمسی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده فناوریهای نوین و به راهنمایی صادق صادقزاده عضو هیئت علمی دانشکده فناوریهای نوین، در این کار نقش داشتهاند.
اختراع ردیابی قند خون با نانو حسگرهای پوشیدنی پایش سلامت بدن توسط پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران
تیم هشت نفره دانشگاه علم و صنعت ایران، اختراع نانوحسگرهای پوشیدنی پایش سلامت بدن را در پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو ارائه کرد.
صاحبخبر -
∎