شناسهٔ خبر: 69814694 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

تجارت خارجی ایران ۷۲ میلیارد دلاری شد/ سهم صادرات ۳۲.۵ میلیارد دلار

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: بر اساس آمار گمرک ایران، از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه، تجارت خارجی کشور به استثنای نفت خام نفت کوره، نفت سفید و بدون احتساب صادرات از محل تجارت چمدانی به ۷۲ میلیارد دلار رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین محمد لاهوتی - رئیس کنفدراسیون صادرات ایران - در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام نفت کوره، نفت سفید و همچنین بدون صادرات ازمحل تجارت چمدانی) بالغ بر ۸۸ هزار و ۷۰۱ هزار تن بهارزش ۳۲.۵۲ میلیارد دلار محاسبه شد.

به گفته لاهوتی، صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش ۱۱.۴۸ درصدی در وزن  و ۱۴.۷۲ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

وی با بیان اینکه ورود موقت یکی از روش‌های اصلی برای پر کردن ظرفیت‌های خالی تولید است که واردکننده می‌تواند با منابع خود به صورت اعتباری مواد اولیه را وارد کند، گفت: دولت باید به روش ورود موقت توجه ویژه داشته باشد.

لاهوتی افزود: به طور میانگین در کشور تمامی صنایع با ظرفیتی کمتر از ۵۰ درصد کار می کنند و اگر دولت روش‌های رفع تعهد ارزی واردات موقت را تسهیل کند، می‌تواند ظرفیت خالی را پر کند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: هم اکنون صرفا ۵۰۰ میلیون دلار ورود موقت در کشور صورت می‌گیرد، در حالیکه اگر روش‌ها تسهیل شود، می‌تواند ورود موقت به دو تا سه میلیارد دلار هم برسد.

وی در ادامه به تشریح تصمیمات جدید کارگروه بازگشت ارز صادراتی مبنی ایفای تعهدات ارزی ناشی از ورود موقت پرداخت و تصریح کرد: دسترسی به پروانه‌های صادراتی سال ۱۴۰۲ به منظور بازگشت ارز صادرات طبق تمامی روش‌های اعلامی کارگروه بازگشت ارز بدون در نظر گرفتن میزان رفع تعهد تا سقف ۱۵ ماه، ایجاد خواهد شد و جهت برخورداری از معافیت‌های مالیاتی امکان صرفا برای پرونده‌های دارای مهلت قانونی ۱۵ ماه تا پایان آبان ماه در سامانه‌ها ایجاد خواهد شد.

لاهوتی افزود: دسترسی به پروانه‌های صادراتی که مهلت ۱۵ ماهه آنها به پایان رسیده، در تمامی سامانه‌ها مسدود می‌کردند. در خصوص صادرات سال ۱۴۰۳ از محل ورود موقت، که تشریفات گمرکی محموله‌های صادره با قبض انبار انجام نشده نیز این حکم نافذ است و ارسال پرونده از سوی گمرک ورود موقت کننده، تا پایان بهمن ۱۴۰۳ امکان‌پذیر خواهد بود و گمرک پس از بررسی حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۳ امکان ارسال پرونده‌ها به بانک مرکزی را خواهد داشت.

به گفته رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، اطلاعات پروانه‌های صادراتی مربوط به صادرات سال ۱۴۰۲ از محل ورود موقت که اطلاعات آنها به بانک مرکزی صادر نشده است، حداکثر تا پایان روز ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۳ امکان‌پذیر است؛ ضمن اینکه مهلت ارسال درخواست این دسته از صادرکنندگان به گمرک ورود موقت کننده تا پایان ۱۵ آذرماه جاری خواهد بود و این مهلت تمدید نمی‌شود.