به گزارش بسیج، سازمان بسیج سازندگی با فرمان مقام معظم رهبری در ۱۷ اردیبهشت ۱۳۷۹ از دل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل گرفت تا در کنار سازمانها و نهادهای دولتی با حرکتهای جهادی نسبت به خدمترسانی در نقاط کمبرخوردار نقشآفرینی کند.
بسیج سازندگی استان اردبیل نیز در همین راستا و به منظور تحقق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر همگانی کردن شعار خدمترسانی برای تحقق عدالت و پیشرفت در کشور، به عنوان یک مجموعه اجرایی مردم-پایه الگوی حرکتی خود را بر اساس نقشآفرینی مردم تعریف و کمک به مردمی شدن اقتصاد را هدف اصلی خود تعیین کرد.
گروههای جهادی استان اردبیل در چند سال گذشته رشد چشمگیری به لحاظ کمی و کیفی داشتهاند که این رشد گروههای جهادی و رسانهای شدن حرکتهای جهادی رسالت بزرگی را بر دوش آنان نهاده و آنها را به سوی ماموریتهایی جدید سوق داده است.
۲ هزار و ۵۰۰ گروه جهادی در عرصههای گوناگون تاکنون در استان اردبیل ساماندهی شدهاند که خدمترسانی آنها در سالهای گذشته در جامعه نمود دارد و از جمله میتوان به اجرای ۲۶۸ طرح با اعتبار ۸۰۰ میلیارد ریال در نقاط مختلف این استان در هشت ماه گذشته از سال جاری اشاره داشت.
راهسازی و اجرای آسفالت
البته خدمات اعضای چنین مجموعه جهادی و انقلابی بسیج سازندگی به عنوان سفیران تلاش و خدمت بیمنت در استان اردبیل به موارد مورد اشاره محدود نشده و در ۲ سال گذشته اقدامهای بزرگ و خدمات شایان توجهی را به مردم منطقه ارائه کردند.
سوای زیرسازی و اجرای آسفالت محوطه بیش از ۱۰ مرکز نظامی، انتظامی و حوزوی از جمله خدمات آنها میتوان به راهسازی و اجرای آسفالت اشاره کرد، به طوری که بسیج سازندگی با مشارکت ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل در ۲ سال گذشته راه ۳۲ روستای صعبالعبور به طول ۱۶۵ کیلومتر را زیر بار ترافیک برده است.
پلسازی نیز از جمله اقدامهای بسیج سازندگی در استان اردبیل بوده، به طوری که در ۲ سال گذشته احداث سه طرح به همت گروههای جهادی آغاز شده و با قدرت تمام پیشرفتهای چشمگیری داشته است که از جمله مهمترین آنها میتوان به ساخت بزرگترین پل عشایری در منطقه قرهسو اشاره نمود.
۴.۵ کیلومتر جدولکشی و جدولگذاری با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال از دیگر اقدامهای جهادگران بسیجی در استان اردبیل و در همین راستا با شهرداری بیلهسوار قراردادی جدید با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریال به امضا رسانده است.
نهضت آبرسانی
با توجه به اینکه آب یکی از نیازمندیهای حیاتی بشر است، متاسفانه پیشتر بیشتر روستاها و مناطق محروم استان اردبیل از چنین نعمت الهی محروم بودند اما بسیج سازندگی نهضت خطیر آبرسانی به ۴۵۴ روستا در ۳۶ ماه را در قالب قراردادی با شرکت آب و فاضلاب استان به امضا رساند.
در همین راستا شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل اجرای طرح در ۳۵۰ روستا را به بسیج سازندگی ابلاغ کرد که تنها در بازه زمانی ۲۴ ماه این سازمان توانست خط انتقال ۳۵۰ کیلومتری ۳۰۱ روستا را ضمن احداث ۱۰ هزار مترمکعب مخزن و ۱۰ ایستگاه پمپاژ به سرانجام برساند تا ساکنان آن نقاط از آب شرب پایدار بهرهمند شوند.
این در حالی است که کل مبلغ قرارداد چهار هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال بوده و با وجود ارائه صورت وضعیت ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریالی، تنها یک هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال از سوی شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل واریز شده است.
همچنین اجرای ۹ طرح سیلبند با اعتبار سه هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال به بسیج سازندگی استان اردبیل ابلاغ شده بود که تاکنون ۶ پروژه در کمترین زمان ممکن ساخته شده و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
ساخت مسکن و مدرسه
تلاشگران بیادعای بسیج سازندگی در بازه زمانی مورد اشاره دست در دست هم به مهر خانههای بسیاری آباد کردند، به طوری که در عرصه محرومیتزدایی مشارکت در ساخت مسکن محرومان را به جد پیگیری کردند.
بسیج سازندگی استان اردبیل در عرصه مسکن محرومان زمین ۱۸۴ واحد را از کمیته امداد امام خمینی (ره) تحویل گرفته و ۱۶۵ واحد از آنها را در کمترین زمان ممکن و با کیفیت ساخت خوب تکمیل کرده است.
همچنین بسیج سازندگی استان به پروژه نهضت ملی مسکن ورود کرده و از جمله پروژه ۱۵۰ واحدی را در محله میراشرف اردبیل آغاز کرده که در حال حاضر ۴۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و همچنان در دست ساخت است.
این سازمان در زمینه ساخت مدرسه در مناطق کمبرخوردار و صعبالعبور هم اقدامهای قابل توجهی داشته، به طوری که قرارداد ساخت ۱۷ مدرسه را با ادارهکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل به امضا رسانده و تاکنون ۱۲ باب مدرسه را تکمیل و تجهیز کرده است.
دانشآموزان جهادگر استان اردبیل هم در این مدت به نوبه خود آستین همت بالا زدند و در قالب طرح هجرت نسبت به شادابسازی و بازسازی ۲۸۰ باب مدرسه در نقاط محروم و روستایی این استان اقدام کردند.
طرحهای کوچک عامالمنفعه
از جمله اقدامهای بسیج سازندگی استان اردبیل در زمینه طرحهای کوچک عامالمنفعه میتوان به احداث ۳۳۶ پروژه از جمله استخر ذخیره آب، ساخت مسجد، قسالخانه، سرویس بهداشتی، آبشخور حیوانات و مرمت و بازسازی خانه محرومان اشاره نمود.
بسیج سازندگی در زمینه انرژی نیز ورود کرد و از جمله برای نصب ۲۸۴ صفحه خورشیدی قراردادی را با شرکت توزیع برق امضا کرد که تاکنون ۲۳۴ دستگاه نصب شده و مورد بهرهبرداری قرار گرفته و ۵۰ دستگاه نیز در دست اقدام است تا با همت جهادگران بسیجی صعبالعبورترین نقاط روستایی استان نیز از نعمت روشنایی برخوردار شوند.
بسیج سازندگی با مشارکت کمیته امداد امام خمینی (ره) در اقدامی خداپسندانه نسبت به تهیه یک هزار و ۵۰ سری جهیزیه به ارزش ۳۲۰ میلیارد ریال نیز اقدام نموده و در اختیار نوعروسان نیازمند قرار داده و سوای آن با برپایی نمایشگاه جهیزیه آسان، توزیع کالا با قیمتی کمتر از سطح بازار گام موثری در ترویج فرهنگ ازدواج آسان برداشته است.
از سوی دیگر این سازمان جهادی سوای برپایی ۱۱۶ مورد میز خدمت در نقاط روستایی، با واکسینه کردن یک میلیون راس دام سبک و سنگین نقش مهمی را در راستای طرح تامین امنیت غذایی ایفا کرده است.
کمکهای اقتصادی و اشتغالزایی
در عرصه اقتصاد مقاومتی نیز بسیج سازندگی با هدف کارآفرینی و تامین زیرساختها نقشآفرینی موثری در مسیر تحقق هدفهای انقلاب ایفا کرده است، به طوری که اردبیل جزو پنج استان برتر در این زمینه به شمار میآید و این سازمان با تاسیس ۹۸۱ صندوق قرضالحسنه، ۴۸ تعاونی برتر و ارائه چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات به کارگاههای اشتغالزایی زودبازده توانسته سه هزار فرصت شغلی به صورت مستقیم و هفت هزار شغل به صورت غیرمستقیم ایجاد نماید.
بسیج سازندگی استان اردبیل در راستای حمایت از خانوادههای کمبرخوردار و تامین امنیت غذایی نیز نسبت به توزیع ۳۷۰ هزار بسته کمک معیشتی با ارزش سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اقدام و در آستانه سال تحصیلی نیز ۶ هزار و ۵۰۰ بسته نوشتافزار به ارزش ۳۰ میلیارد ریال در بین دانشآموزان مناطق کمبرخوردار توزیع کرده است.
افتتاح ۱۳۸ طرح به مناسبت هفته بسیج
امسال نیز ۶۰۰ گروه جهادی با عضویت ۶ هزار نفر برای خدماترسانی در ۱۲ عرصه در یک هزار و ۲۰۰ نقطه استان اردبیل از سوی بسیج سازندگی ساماندهی شدند تا در کنار دستگاههای دولتی نسبت به ارائه خدمات به قشرهای کمبرخوردار اقدام و بخشی از مشکلها و معضلهای پیشروی مردم را کم کنند.
در همین راستا و به مناسبت هفته بسیج افتتاح ۱۳۸ طرح محرومیتزدایی، آبرسانی، راهسازی، پلسازی، احداث استخر ذخیره آب کشاورزی، ساخت مدرسه و مسجد در نقاط کمبرخوردار استان اردبیل با مجموع اعتبار ۳۸۵ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
اگر سالها پیش دفاع مقدس جهاد اصغر بود، حرکتهای امروز جهادگران برای گفتمانسازی جبهه مقاومت جهاد اکبر است و اعضای بسیج سازندگی استان اردبیل پس از فرمایشات مقام معظم رهبری افق حرکتی خود را در کنار محرومیتزدایی به زمینهسازی برای ایجاد تحولی بزرگ و گسترش الگوی زندگی جهادی با پشتیبانی فرهنگی و عملیاتی از جبهه مقاومت تغییر دادند که اوج چنین هدفگذاری در جمعآوری کمکهای مادی و ایجاد قرارگاه جهادی برای کمک به مردم لبنان تجلی یافت.