شناسهٔ خبر: 69814102 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

سن سکته قلبی در ایران پایین آمد/ زنگ خطر به صدا درآمد

اقتصادنیوز: دبیر اجرایی هشتمین کنگره بین‌المللی نارسایی قلب ایران گفت: بیماری‌های قلبی ۴۰ درصد عامل مرگ و میر ایرانیان بوده و سن سکته قلبی به ۳۵ سال رسیده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، وحید اسلامی روز سه شنبه در یک نشست خبری که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، افزود: سالانه ۱۶۰ هزار مرگ قلبی و عروقی در ایران اتفاق می افتاد و از هر پنج نفر، یک نفر به دلیل سکته قلبی جان خود را از دست می دهد.

وی با بیان اینکه مرگ و میر بیماری های قلبی دغدغه مهم در جامعه است، هشدار داد: مصرف سیگار و قلیان به خصوص در سنین پایین باعث افزایش ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شده و تعجب می کنیم که فرد ۳۵ ساله دچار سکته قلبی شده است .

دبیر اجرایی هشتمین کنگره بین‌المللی نارسایی قلب ایران تاکید کرد: خود مراقبتی از جمله اقداماتی است که در پیشگیری از ابتلای افراد به بیماری های قلب و عروق و کاهش عوارض آن تاثیر بسزایی دارد و افزایش تمایل به تحرک بدنی در کاهش کم تحرکی جامعه می تواند موثر باشد.

اسلامی تاکید کرد: فاکتورهای قابل کنترل و غیرقابل کنترل زیادی در بروز و شیوع بیماری‌های قلبی نقش دارند و برخی فاکتورهای محیطی همچون آلودگی هوا، ژنتیک و استرس محیطی غیرقابل کنترل است.

خبر مرتبط
توصیه‌های مهم به افراد دیابتی پیش از رفتن به دندانپزشکی

اقتصادنیوز: کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت، کاهش میزان بزاق دهان را یکی از مشکلات و دغدغه‌های بیماران دیابتی عنوان کرد که زمینه پوسیدگی دندان را فراهم می‌کند.



وی با بیان اینکه تاخیر در مراجعه به پزشک هنگام ایجاد علایم درد قلبی، باعث سکته قلبی می شود ، تاکید کرد: اگر هر فردی احساس درد در قفسه سینه داشت سریعا به پزشک مراجعه کند.

۴۰ درصد دانش آموزان اضافه وزن دارند

به گفته اسلامی، در سنین مدرسه حدود ۴۰ درصد دانش آموزان اضافه وزن دارند و این زنگ خطری برای ابتلا به بیماری قلبی و عروقی است و متاسفانه از ورزش غافل هستند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هشدار داد که باید به این موضوع مهم توجه شود و کاهش سن ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی خطرناک است.

موفقیت ایران در پیوند قلب

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این نشست با اشاره موفقیت ایران در درمان و پیوند بیماری قلب گفت: از سلول های بنیادی نیز پزشکان ما برای درمان بیماری های قلبی و عروقی استفاده می کنند.

بابک شریف کاشانی افزود: فرد مبتلا به نارسایی قلب علایمی همچون نفس تنگی، خستگی، ورم پا و افزایش مایع در اطراف قلب و ریه را تجربه می کند و خطر این بیماری در صورت تاخیر در درمان با سرطان ها برابری می کند.

وی اظهارداشت: آگاهی عمومی در مورد بیماری نارسایی قلب ناکافی است و اغلب مبتلایان به این بیماری درمان خود را با جدیت دنبال نمی کنند، به همین منظور قصد داریم در «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» با تاکید بر مواردی همچون سبک صحیح زندگی، ضرورت پرهیز از سیگار و نیز کنترل قند، چربی و فشار خون به آگاهی رسانی در این حوزه پرداخته و به مردم یادآوری کنیم که در صورت مشاهده علایم نارسایی قلبی به موقع به پزشک مراجعه کنند.

استفاده از پمپ مصنوعی

وی ادامه داد: دستگاه هایی برای درمان بیماری قلبی وجود دارد بطوری که استفاده پمپ مصنوعی باعث می شود بیماران را کمتر در لیست انتظار پیوند قلب نگه داریم .

شریف کاشانی افزود: پمپ مصنوعی برای درمان بیماری قلبی استفاده می شود و اکنون این دستاورد در کشور مورد استفاده قرار می گیرد و باعث افزایش طول عمر بیمار می شود.

هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران هفت تا ۹ آذر در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی با امتیاز بازآموزی برگزار می شود.

سکته قلبی

همزمان با برپایی هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران نمایشگاه جانبی تجهیزات پزشکی برپا خواهد شد که در آن دستگاه های تشخیصی و درمانی مانند اکوکاردیوگرافی، آنژیوگرافی و غیره مطابق با تکنولوژی های روز دنیا عرضه می شود. همچنین شرکت های دارویی جدیدترین داروهای درمانی نارسایی قلب را به متخصصان این رشته معرفی خواهند کرد.

 

 

برچسب‌ها: