شناسهٔ خبر: 69813504 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

"خواهر دباغ" زینب‌گونه از مسیر حق و حقانیت کوتاه نیامد

همدان- ایرنا- رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی‌ همدان خواهر دباغ را الگوی تمام‌عیار زن مسلمان دانست و گفت: این بانو، مبارزی انقلابی، ولایتمدار، مخلص، عابد، زاهد و ساده‌زیست بود و در همه مراحل زندگی زینب‌گونه از مسیر حق و حقانیت کوتاه نیامد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن فاضلیان روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت معرفی شخصیت مرحوم حدیدچی با تاکید بر اهمیت تبیین شخصیت کامل خواهر دباغ گفت: این بانوی مبارز یک الگوی عینی و در دسترس برای جوانان است.

وی ادامه داد: خواهر دباغ از مبارزان ثابت‌قدم در راه انقلاب بود که در جریان مبارزات به تاسی از شهید آیت‌الله سعیدی فعالیت‌های انقلابی خود را گسترش داد و طی مبارزاتش توسط ساواک دستگیر، زندانی و شکنجه‌های سختی را متحمل شد که در تاریخ ثبت شده است.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی‌ همدان با بیان اینکه این بانوی مبارز برای ادامه مبارزاتش به سوریه و لبنان سفر کرد و عملیات رزمی و چریکی را آموخت گفت: خواهر دباغ به خدمت امام(ره) رسید و در نوفل‌لوشاتو به عنوان محافظ شخصی ایشان انتخاب شد.

حجت‌الاسلام فاضلیان ادامه داد: این بانوی مبارز پس از پیروزی انقلاب نیز به عنوان فرمانده سپاه همدان منصوب شد و در راه خدمت به کشور از هیچ تلاشی دریغ نکرد.

وی اظهار کرد: خواهر دباغ در دوره فرماندهی در سپاه نیز همچون دیگر عرصه‌ها موفق عمل کرد و تعبیر مقام معظم رهبری از ایشان این بود که یک زن در منطقه مردخیز بتواند فرمانده شود، افتخار ارزشمندی است.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی‌ همدان افزود: در برهه‌ای دیگر ایشان به عنوان نماینده مجلس انتخاب شد و در این حوزه ادای تکلیف کرد و همچنین ایشان برای هدایت جوانان تا حد توان تلاش می‌کرد و در کمک به مستضعفین و محرومان نیز در حد بضاعت کم نمی‌گذاشت.

حجت‌الاسلام فاضلیان گفت: این بانوی مبارز و انقلابی به طور مستمر جلسات تبیینی و روشنگری نیز برای بانوان برگزار می‌کرد و در تدریس احکام، قرآن کریم و فقه اسلامی تا پایان عمر همت گمارد.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی‌ همدان ادامه داد: خواهر دباغ نسبت به حفظ بیت‌المال بسیار حساس بود، با وجود آنکه همه امکانات را در اختیار داشت اما هیچ گاه از آنها استفاده شخصی نکرد.

حجت‌الاسلام فاضلیان گفت: امیدوارم به واسطه کنگره‌ای که به نام خواهر دباغ برگزار می‌شود، دختران و بانوان جامعه به خوبی با این زن مبارز انقلابی خستگی‌ناپذیر به عنوان الگو آشنا شوند زیرا برگزاری کنگره‌ها و بزرگداشت‌ها و ساخت فیلم می‌تواند در معرفی افراد اثرگذار موثر واقع شود.

وی با بیان اینکه معرفی صحیح الگوها به تغییر زندگی افراد فریب‌خورده برای حرکت در مسیر درست کمک می‌کند افزود: با توجه به هجمه دشمن برای تغییر سبک زندگی زنان و دختران، آشنایی با الگوهای عینی و در دسترس مانند خواهر دباغ که با حفظ دیانت و حجاب در سطوح بالای مدیریتی انقلاب نقش‌آفرین بودند، کمک‌کننده خواهد بود.

"خواهر دباغ" زینب‌گونه از مسیر حق و حقانیت کوتاه نیامد

کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) ۳۰ آبان در تهران آغاز و یکم آذرماه اختتامیه کنگره در همدان با حضور وزیر ارشاد اسلامی، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری و علی آقامحمدی نماینده مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، مرضیه حدیدچی‌ معروف به طاهره دباغ سال ۱۳۱۸ در خانواده ای مذهبی و فرهنگی در شهر همدان متولد شد، او تحصیلات خود را در مکتب خانه آغاز کرد و از معلومات پدرش علی پاشا حدیدچی که فردی فاضل و معلم اخلاق در محافل مذهبی بود در یادگیری قرآن و نهج البلاغه بهره فراوان برد.

رهبری فرزانه انقلاب در وصف بانو دباغ فرمودند: «بانوی مبارز و انقلابیِ خستگی ناپذیر» لقبی که در کنار دیگر القاب چون مادر انقلاب و زنی از تبار الوند را در دلها جاویدان کرد.

مرضیه حدیدچی (دباغ) از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی ۲۷ آبان ماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره‌ بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) دارفانی را وداع گفت.

دباغ پس از هجرت امام به پاریس در سال۱۳۵۷ به خیل یاران ایشان پیوست و به خاطر دوره های نظامی که دیده بود محافظت بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی گرانمایه را برای خود رقم زد.

مرضیه حدیدچی در خارج از کشور با عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می شد و اکنون عنوان طاهره دباغ برای او به یادگار مانده است.

مرحومه مرضیه دباغ پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت و در بسیاری از امور شامل فرماندهی سپاه همدان (غرب کشور) قرارگرفت.

وی در این مسیر پرفراز و نشیب به مسوولیت زندانهای زنان تهران درآمد و فرماندهی بسیج خواهران را عهده دار شد همچنین سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود.

علاوه بر این وی در دانشگاه علم و صنعت ایران و مدرسه عالی شهید مطهری به تدریس پرداخته و قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی بوده است.

او مفتخر شد یکی از سه سفیر حضرت امام (ره) برای ابلاغ نامه تاریخی به گورباچف رییس جمهور اتحادیه جماهیر شوروی باشد.