به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، علیرضا جعفری در واکنش به انتشار مطلبی درباره تحویل پروژههای مسکن مهر بدون آب، برق و ... در فاز 12 شهر جدید پردیس توسط یکی از رسانههای حامی اصلاحات، اظهار کرد: به نظر میرسد در متنی که به صورت ویدیویی در خصوص پروژههای مسکن مهر منتشر شده، اطلاعات دقیقی در اختیار مدیران مربوطه نبوده است.
وی ادامه داد: به همین دلیل اظهارنظرهای صورت گرفته خلاف واقعیتهایی است که همکاران ما و مجموعه مدیریت وزارت راه و شهرسازی در دوره دولت سیزدهم در تلاش بودند تا تحقق یابد.
وی یادآور شد: در مقطعی که ما مسئولیت این حوزه را بر عهده داشتیم، یکی از مسائلی که وزیر وقت، آقای دکتر بذرپاش، به طور ویژه بر آن تاکید داشتند، بهرهبرداری کامل از پروژههای مسکن مهر بود.
وی تاکید کرد: در بازدیدهایی که رئیسجمهور شهید آیتالله دکتر رئیسی از مجموعه شهر جدید پردیس داشت نیز بر این مسئله تاکید شد. پیگیریهایی که برای افتتاح این پروژهها انجام دادیم، در اخبار همان سالها هم اگر شما بررسی کنید، این نکات قابل دسترسی است.
مدیرعامل سابق شرکت عمران شهرهای جدید ایران بیان کرد: یکی از دلایلی که منجر به تاخیر در افتتاح پروژهها میشد، عدم آمادهسازی کامل زیرساختهای آب، برق و گاز بود. به همین دلیل نیز همان زمان اعلام کردیم که افتتاح پروژهها باید به تعویق بیفتد تا این زیرساختها آماده شود.
جعفری با اشاره به اینکه این موضوع را در مصاحبههای خود با خبرنگاران نیز توضیح دادهایم، گفت: در واقع آن زمان تاکید داشتیم که پروژهها باید تمامی زیرساختهای مربوط به سکونت افراد را داشته باشد تا به مرحله بهرهبرداری برسد.
اعزام تیم بازرسی وزارت راه برای افتتاح پروژهها
وی تاکید کرد: پیش از هر افتتاح مسکن مهر، تیم بازرسی وزارت راه و شهرسازی از پروژهها بازدید میکرد و هر پروژهای که به هر دلیلی آماده نبود، از لیست افتتاحیهها حذف میشد.
وی در عین حال افزود: اینکه امروز گفته میشود پروژهها افتتاح شده بدون آب، برق و گاز، این اظهارنظر کملطفی است و انصاف در بیان این مسئله رعایت نشده است. لذا تاکید میکنم که تمامی پروژههایی که در دولت سیزدهم افتتاح شدند، آماده بهرهبرداری بودند.
مدیرعامل سابق شرکت عمران شهرهای جدید ایران اظهار کرد: یکی دیگر از نکات مهم این است که در حوزه وزارت راه و شهرسازی، ما مسئولیت ایجاد شبکههای معابر و تکمیل مراحل عمرانی پروژهها را داشتیم، در حالی که تامین زیرساختهای آب، برق و گاز بر عهده دستگاههای خدماترسان مربوطه بود. یکی از دلایل اصلی تاخیر در افتتاح این پروژهها نیز همین موضوع بود که این دستگاهها در بسیاری از موارد به تعهدات خود عمل نمیکردند.
جعفری اضافه کرد: با این حال، ما با پیگیریهای مستمر در جلسات استانداری، شورای برنامهریزی استان و همکاری با فرماندار پردیس، به تامین منابع مالی لازم برای این دستگاهها اقدام میکردیم تا پروژهها در سریعترین زمان ممکن به بهرهبرداری برسند.
به گفته وی، تمامی پروژههای مسکن مهری که در دولت سیزدهم افتتاح شدند، دارای زیرساختهای آب، برق و گاز و همچنین تکمیل فرآیندهای عمرانی بودند.
وی تصریح کرد: نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که بسیاری از پروژهها بعد از تحویل به بهرهبرداران، به دلیل نیاز به تکمیل تجهیزات داخلی مانند کابینت و کمد، هنوز برای استفاده کامل آماده نبودند. این موضوع در قراردادهای مسکن مهر قید شده بود و به عهده مالک بود که این تجهیزات را تکمیل کند.
وی افزود: بسیاری از این پروژهها حتی بعد از تکمیل و آماده بهرهبرداری، تا زمانی که مالکان خود تجهیزات داخلی را تکمیل نکرده بودند، به طور کامل مورد بهرهبرداری قرار نمیگرفت. این امر سبب شد که پروژهها تا مدتی پس از تحویل، مورد استفاده قرار نگیرند.
وی یادآور شد: از سوی دیگر این نکته حائز اهمیت است که متاسفانه بسیاری از واحدهای مسکن مهر توسط دلالان خریداری میشد و پس از آمادهسازی و تحویل، این دلالان واحدها را در بازار مسکن به فروش میرساندند. این فرآیند باعث میشد که تا زمانی که خریداران جدید پیدا میشد، واحدها بلااستفاده بمانند.
درخواست معاون سابق از مدیران وزارت راه
وی در ادامه با بیان اینکه «از مدیران محترم درخواست دارم در اظهار نظرهای خود انصاف و دقت بیشتری را رعایت کنند» اظهار کرد: زحمات زیادی در این زمینه کشیده شده و پیگیریهایی که در دولت سیزدهم انجام شد، هدفش این بود که نتیجه نهایی به نفع مردم و شهروندان باشد.
وی تاکید کرد: در دوران قبل، مسکن مهر با مشکلات زیادی مواجه بود و در تکمیل آن بیتوجهیهایی صورت گرفته بود. دولت سیزدهم با تأمین منابع مالی و پیگیریهای مستمر، پروژههای مسکن مهر را به مرحله بهرهبرداری رساند. امیدوارم مسئولان فعلی نیز با نگاهی حرفهای و متعهدانه، برنامهریزی دقیقی برای تکمیل پروژههای مسکن مهر باقیمانده داشته باشند.
وی بیان کرد: اگر در دولت سیزدهم فرصت بیشتری داشتیم، تمامی پروژهها به اتمام میرسید، اما در هر صورت، همانطور که تاکید شد، بهتر است از پرداختن به حواشی پرهیز کرده و تمرکز را بر تکمیل پروژهها و تحویل آنها به ذینفعان واقعی بگذاریم.