به گزارش خبرنگار ایرنا، چغندرقند مهمترین محصول کشت بهاره شهرستان میامی است که در سال زراعی ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ یکهزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع شهرستان زیر کشت این محصول رفته است و میانگین تولید این محصول بر اساس نظر کارشناسان ۵۵ تن در هر هکتار برآورد میشود.
بسترسازی مناسب، کشت به موقع، استفاده از بذر مرغوب، تغذیه مناسب، استفاده از کود حیوانی قبل از کاشت و آبیاری به موقع و مناسب و مبارزه به موقع با علفهای هرز، آفت و بیماریها و همچنین استفاده از رقمهای پربازده، از جمله عوامل موثر در افزایش عملکرد این محصول است.
پایین بودن قیمت تضمینی چغندرقند موجب شده است تا این محصول با برخی از محصولات سبزی و صیفی همانند گوجهفرنگی نتواند رقابت کند و به همین خاطر کشاورزان از انجام عملیات داشت صحیح، بهموقع و کافی مانند آبیاری چغندرقند میکاهند و به محصولات رقیب اختصاص میدهند.
متناسبسازی قیمت خرید تضمینی
از مطالبههای مهم کشاورزان شهرستان میامی میتوان به متناسبسازی قیمت خرید تضمینی چغندر قند با هزینه تولید و پایبندی کارخانههای قند طرف قرارداد با پیمانکاران به تعهداتشان اشاره کرد.
مدیر جهاد کشاورزی میامی روز سه شنبه در این زمینه گفت: امسال برداشت بیش از ۸۰ هزار تن محصول چغندرقند از مزارع این شهرستان پیشبینی میشود.
محمد حسینی سطح زیر کشت این محصول را یکهزار و ۵۰۰ هکتار بیان کرد و افزود: ۳۵۰ هکتار چغندرقند در حومه میامی، ۱۰۰هکتار در منطقه پل ابریشم و یکهزار و ۵۰ هکتار در بخش کالپوش کشت شده است.
وی با اشاره به اینکه زمان کشت چغندرقند از اوایل اسفند در حومه میامی و منطقه پل ابریشم آغاز شد و تا اواخر اردیبهشت در بخش کالپوش ادامه دارد، ابراز کرد: برداشت این محصول هم از اواخر مهر تا پایان آذر با توجه به زمان کاشت و همچنین شرایط اقلیمی ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی میامی تصریح کرد: بیش از ۹۳ درصد سطح زیر کشت چغندرقند استان سمنان متعلق به این شهرستان است.
وی از اجرای عملیات کیلگیری(بررسی میزان تولید در واحد سطح) از مزارع چغندرقند شهرستان میامی خبر داد و گفت: با هدف شناسایی و معرفی مزرعه چغندرقند نمونه در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ پس از بررسیهای لازم، مزرعه تولیدکننده برتر محصول چغندرقند استان سمنان در سطح ۱۰ هکتار واقع در بخش کالپوش روستای حق الخواجه انتخاب شد.
حسینی ادامه داد: این کیلگیری با حضور نماینده مدیریت زراعت جهادکشاورزی استان، نماینده مدیریت هماهنگی ترویج جهادکشاورزی استان، مسوول مرکز کالپوش و مسوول واحد ترویج شهرستان در این مزرعه انجام شد.
وی اظهار کرد: در این عملیات کیلگیری نقاطی از مزرعه به صورت تصادفی انتخاب و پس از مساحت و اندازهگیری سطوح آن، برداشت انجام شد و سپس محاسبات رکوردگیری(وزنکشی) انجام شد.
به گزارش ایرنا، بیش از ۸۸ درصد از جمعیت میامی در روستاها سکونت دارند و بیشترین درصد اشتغال مردم در حوزه کشاورزی و دامپروی است. تولیدات سالانه محصولات کشاورزی زراعی و باغی شهرستان میامی حدود ۳۲۰ هزار تن برآورد میشود.
جهاد کشاورزی میامی سه مرکز حومه، فرومد و کالپوش را زیر پوشش دارد و ۹۰ درصد از سطح زیر کشت آفتابگردان، کُلزا و چغندرقند استان سمنان در این شهرستان است.
شهرستان میامی با حدود هشت هزار بهرهبردار بخش کشاورزی و دامپروری در شرق استان سمنان قرار دارد.