شناسهٔ خبر: 69809333 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

کنعانی‌مقدم: آمدن ترامپ نباید ایران را از تعامل با کشورهای حوزه خلیج فارس بازدارد

کارشناس مسائل منطقه معتقد است باید بدون توجه به روی کار آمدن ترامپ، به همگرایی و تعامل سیاسی و اقتصادی با کشورهای پیرامونی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس با جدیت ادامه دهیم.

صاحب‌خبر -

«حسین کنعانی مقدم» در گفت‌وگو با ایسنا درباره روابط ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس با روی کار آمدن دونالد ترامپ اظهار کرد: قاعده این است وقتی درگیر یک دشمن بیرونی مثل آمریکا و رژیم صهیونیستی هستیم، محیط اطراف را باید امن نگه داریم و تعامل با کشورهای همسایه به ویژه در حوزه خلیج فارس و عربستان باید جزو اولویت‌های سیاست خارجی مان باشد. 

استراتژی‌ آمریکایی‌ها با لابی صهیونیست‌ها تنظیم می‌شود

وی تاکید کرد که سیاست‌های آمریکا در قبال ایران چه جمهوری‌خواهان بر سر کار باشند و چه دموکرات‌ها مشابه است. ممکن است تاکتیک‌هایشان تغییراتی داشته باشد، اما استراتژی‌شان با لابی صهیونیست‌ها تنظیم می‌شود.

کنعانی‌مقدم: آمدن ترامپ نباید ایران را از تعامل با کشورهای حوزه خلیج فارس بازدارد استراتژی‌ آمریکایی‌ها با لابی صهیونیست‌ها تنظیم می‌شود

ترامپ برای پرداختن به موضوعات سیاست خارجی به زمان نیاز دارد

این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه «ترامپ برای پرداختن به موضوعات سیاست خارجی به زمان نیاز دارد و بعید است به سرعت وارد این حوزه شود؛ چرا که در داخل با مسائل زیادی مواجه است»، اظهار کرد: ترامپ به خاطر انتقال قدرت از دموکرات‌ها به جمهوری‌خواهان و مشکلات داخلی که بر سر این مساله به طور جدی وجود دارد با چالش زیادی رو به رو است. به علاوه معتقدم ترامپ حتما با کسانی که علیه او در چهار سال گذشته اقدام کرند تسویه حساب خواهد کرد و این‌ها حتما چالش و تنش را در فضای داخلی امریکا افزایش می دهد و کار در فضای سیاست خارجی را با کندی مواجه می‌کند.

کنعانی مقدم گفت، شاید به همین دلیل است که ترامپ نسبت به پایان درگیری و جنگ در منطقه و اوکراین تاکید دارد. 

کنعانی‌مقدم: آمدن ترامپ نباید ایران را از تعامل با کشورهای حوزه خلیج فارس بازدارد ترامپ برای پرداختن به موضوعات سیاست خارجی به زمان نیاز دارد

ترامپ اهل معامله است

وی ادامه داد: ترامپ اهل معامله است و برای استقرار در قدرت حتما حاضر است در موضوعاتی از جمله اوکراین، چین، ایران و غزه امتیازاتی ارائه کند، اما اینکه بر اوضاع مسلط شود و یک ابتکار عملی را در رابطه با ایران داشته باشد، بعید است. معتقدم سیاست بایدن در حمایت از اسرائیل را با جدیت بیشتری ادامه می‌دهد و جنگ در منطقه هم‌چنان ادامه می‌یابد. بحث‌هایی که ترامپ درباره آتش‌بس در غزه مطرح می‌کند یک نوع عملیات تاخیری است و به محض اینکه بر قدرت و اوضاع داخلی خودش مسلط شود و مهره‌هایش را بچیند به فشار حداکثری برای گرفتن امتیاز بیشتر روی می‌آورد. 

باید در مقابل اقدامات احتمالی ترامپ سناریو و سیاست مشخصی داشته باشیم

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: برای ترامپ مهم نیست که در غزه چند هزار نفر دیگر کشته و زخمی شوند یا سرنوشت اوکراین به چه شکل باشد و در ایران چه اتفاقی می‌افتد، از این رو ما هم باید در مقابل این تفکر و اقداماتی که پیش‌بینی می‌کنیم یک بار دیگر از سوی ترامپ تکرار شود سناریو و سیاست مشخصی داشته باشیم و همان طور که رهبری مطرح کردند، مقاومت در میدان، دیپلماسی و اقتصاد را دنبال کنیم و به پیام‌ها و لبخندهای تیم آقای ترامپ توجه نکنیم. 

کنعانی مقدم تاکید کرد که روی کار آمدن ترامپ و سابقه او در به‌کارگیری سیاست فشار حداکثری علیه ایران و بر هم زدن روابطش با کشورهای عربی نباید ما را از توجه به این حوزه غافل کرده و بازدارد بلکه باید با جدیت تعامل و همگرایی و همکاری با این کشورها را در اولویت‌مان قرار دهیم.

انتهای پیام