شناسهٔ خبر: 69808680 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

۳ فاکتور خطر سکته مغزی را بشناسید

یک مطالعه جدید هشدار می دهد که سه فاکتور خطر مهم نه تنها خطر سکته مغزی را افزایش می دهند، بلکه احتمال ناتوان کننده بودن چنین سکته ای را نیز افزایش می دهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، این سه خطر بزرگ چیست؟ محققان گزارش دادند که سیگار کشیدن، فشار خون بالا و ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی به طور قابل توجهی خطر ابتلاء به سکته مغزی شدید را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

آمار سکته مغزی در کدام استان‌ها بیشتر است؟

«کاتریونا ردین»، محقق ارشد از دانشگاه گالوی ایرلند، می‌گوید: «سکته مغزی می‌تواند منجر به ناتوانی یا حتی مرگ شود، با این حال تعدادی از عوامل خطر وجود دارد که افراد می‌توانند با تغییر در شیوه زندگی یا مصرف دارو، آنها را اصلاح کنند.»

ردین در ادامه افزود: «نتایج ما بر اهمیت مدیریت عوامل خطر سکته مغزی، به ویژه فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی و سیگار کشیدن به منظور جلوگیری از سکته مغزی شدید و ناتوان کننده تأکید می‌کند.»

به گفته محققان، سکته‌های مغزی شدید منجر به ناتوانی افراد در راه رفتن یا مراقبت از خود بدون کمک می‌شود. این بیماران تا پایان عمر به مراقبت‌های پرستاری مستمر نیاز دارند.

برای این مطالعه، محققان نزدیک به ۲۷۰۰۰ نفر از ۳۲ کشور با میانگین سنی ۶۲ سال را دنبال کردند. از این گروه، نیمی از آنها دچار سکته مغزی شده بودند، از جمله حدود ۴۸۰۰ نفر که سکته مغزی شدید و ۸۶۰۰ نفر با سکته مغزی خفیف تا متوسط.

پس از تنظیم سایر عوامل خطر، محققان دریافتند که:

• افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان قلب نامنظم) ۴.۷ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی شدید و ۳.۶ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی خفیف تا متوسط بودند، در مقایسه با افراد بدون این بیماری.

• بیماران مبتلا به فشار خون بالا ۳.۲ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی شدید و ۲.۹ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی خفیف یا متوسط بودند، در مقایسه با افرادی که فشار خون طبیعی داشتند.

• افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری ۱.۹ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی شدید و ۱.۷ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی خفیف تا متوسط قرار داشتند.

ردین گفت: «یافته‌های ما بر اهمیت کنترل فشار خون بالا، که مهم‌ترین عامل خطر قابل اصلاح برای سکته در جهان است، تأکید می‌کند. این امر به ویژه برای کشورهای با درآمد پایین و متوسط که به سرعت با افزایش نرخ فشار خون بالا و سکته در سنین پایین‌تر روبرو هستند، مهم است.»

برچسب‌ها: