دیگر اعضای شورای امنیت از جمله چین به طرح پیشنویس انگلیس و سیرالئون رای مثبت دادند.
روسیه تنها عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت بود بود که به آن رای منفی داد و دیوید لامی، وزیر امور خارجه انگلیس، آن را "بد، زشت و بدبینانه" خواند و به طرف های درگیر این پیام را داد که می توانند بدون مجازات عمل کنند.
جنگ سودان در آوریل ۲۰۲۳ میان ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع پیش از انتقال برنامهریزیشده به حکومت غیرنظامی آغاز شد و بزرگترین بحران آوارگی در جهان را بوجود آورد.
پیشنویس قطعنامه از طرفهای درگیری میخواست «فوراً خصومتها را متوقف کنند و با حسن نیت برای توافق با هدف توقف فوری درگیری ها در سطح ملی» وارد گفتگو شوند.
این قطعنامه همچنین از دو طرف خواست تا در گفتگو در مورد توقف ها و ارتباطات بشردوستانه، اطمینان از جابجایی امن غیرنظامیان و ارسال کمک های بشردوستانه کافی شرکت کنند.
روسیه، انگلیس را به تلاش برای مداخله در امور سودان متهم کرد.
دیمیتری پولیانسکی، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل در این نشست گفت: "ما با همه همکاران شورای امنیت موافق هستیم که درگیری در سودان به یک راه حل سریع نیاز دارد. همچنین واضح است که تنها راه برای دستیابی به این امر توافق طرف های متخاصم با آتش بس است."
او حامیان پیش نویس قطعنامه را به «استانداردهای دوگانه» متهم کرد درحالی که به اسرائیل اجازه داده اند به نقض قوانین بشردوستانه بین المللی در غزه ادامه دهد و گفت انتقاد لامی «نمایش عالی استعمار نو انگلیس» بود.
وزیر خارجه انگلیس در این نشست گفت:"یک کشور در مقابل شورای امنیت ایستاد و یک طرفه صحبت کرد. یک کشور مانع است. یک کشو،ر دشمن صلح است. این وتوی روسیه مایه شرمساری است و بار دیگر چهره واقعی روسیه را به جهان نشان می دهد."
لامی ادامه داد: "از نماینده روسیه می پرسم چند سودانی دیگر باید کشته شوند؟ چند زن دیگر باید مورد تجاوز قرار بگیرند؟ چند کودک دیگر باید بدون غذا بمانند تا روسیه اقدام کند؟"
سازمان ملل اعلام کرده است که نزدیک به ۲۵ میلیون نفر یا نیمی از جمعیت سودان، به کمک نیاز دارند و قحطی اردوگاه های آوارگان را فرا گرفته و ۱۱ میلیون نفر خانه های خود را ترک کرده اند. بیش از ۳ میلیون نفر از این افراد به کشورهای دیگر پناه گرفته اند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد هفتم آبان ماه امسال، تعداد آوارگان جنگ سودان را ۱۱ میلیون نفر دانست و گفت: جنگ سودان، بزرگترین بحران آوارگی در جهان است که تشدید تنشهای نظامی در سودان و دیگر کشورها به این بحران دامن میزند.
دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست ۱۵ عضوی شورای امنیت گفت: هجده ماه از درگیری بی رحمانه بین نیروهای مسلح سودان و نیروهای پشتیبانی سریع می گذرد. رنج روز به روز در حال افزایش است و تقریباً ۲۵ میلیون نفر در سودان اکنون به کمک نیاز دارند.
او تصریح کرد: مردم سودان در کابوسی از خشونت زندگی میکنند، هزاران غیرنظامی کشته شدهاند، و تعداد بیشماری دیگر با جنایات غیرقابل توصیف، از جمله تجاوز جنسی گسترده روبرو هستند.
گوترش ادامه داد: بیش از ۷۵۰ هزار نفر با ناامنی غذایی فاجعه بار مواجه هستند و شرایط قحطی در شمال دارفور حاکم است و میلیونها نفر هر روز برای تامین غذای خود تلاش میکنند.
دبیرکل سازمان ملل افزود: آنها با کابوس بیماری روبرو هستند. وبا، مالاریا، تب دنگی، سرخک و سرخجه که به سرعت در حال گسترش هستند. کابوسی از زیرساختهای فروریخته با سیستمهای حیاتی سلامت، شبکههای حملونقل، سیستمهای آب و فاضلاب، مسیرهای عرضه و تولید محصولات کشاورزی صدمه دیده
او اضافه کرد: کابوس آوارگی ، بزرگترین بحران آوارگی در جهان، با فرار بیش از ۱۱ میلیون نفر از آوریل سال گذشته، از جمله نزدیک به ۳ میلیون نفر است که به کشورهای همسایه رفته اند. کابوسی از آب و هوای شدید با نزدیک به ۶۰۰ هزار نفر تحت تأثیر باران های شدید و سیل در تابستان امسال.
دبیرکل سازمان ملل گفت: سودان بار دیگر به سرعت به کابوسی از خشونت های قومی توده ای تبدیل می شود، به ویژه با تشدید چشمگیر درگیری ها.