شناسهٔ خبر: 69806552 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون اقتصادی استاندار مازندران:

لازمه افزایش رشد اقتصادی مازندران احیای واحدی تولیدی و صنعتی است

ساری - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران، لازمه افزایش رشد اقتصادی و دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده در این بخش را احیای واحدهای تولیدی و صنعتی راکد در این استان ذکر کرد.

صاحب‌خبر -

حسن خیریانپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد:‌ همسو با حمایت های دولت و در قالب خط اعتباری تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸، رشد اقتصادی در مازندران از پنج در سال گذشته اکنون به هشت درصد افزایش یافته است.

وی از تدوین و ابلاغ نظامنامه رشد اقتصادی مازندران به دستگاه های اجرایی این استان خبرداد و خاطرنشان کرد: در صورت احیای واحدهای تولیدی و صنعتی راکد و استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران بخش خصوصی، رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده برای افزایش رشد اقتصادی این استان دور از انتظار نیست.

معاون استاندار مازندران، شمار واحدهای تولیدی و صنعتی راکد در مازندران را ۳۹۵ واحد اعلام کرد و گفت که بی شک با استفاده از ظرفیت تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸ و بهره گیری مطلوب از تمام امکانات و تجهیزات، برای احیای واحدهای راکد این استان اقدام خواهد شد.

این مقام مسوول، نبود نیروی کار متخصص و ماهر و تحصیل‌کرده را از عمده مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی در مازندران عنوان کرد و ادامه داد: هم اکنون بخش زیادی از واحدهای تولیدی و صنعتی استان با کمبود نیروی ماهر و متخصص مواجه اند و برای رفع این مشکل باید تدبیر خاصی اتخاذ شود.

لازمه افزایش رشد اقتصادی مازندران احیای واحدی تولیدی و صنعتی است

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری مازندران، قطعی برق را از دیگر مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی استان ذکرکرد و ادامه داد: مراکز دانشگاهی، دانش بنیان و نظام های مهندسی مختلفی که در استان وجود دارد، می توانند در جذب نیروهای تحصیل‌کرده برای واحدهای تولید و صنعتی تاثیر گذار باشند.

خیریانپور، نرخ بیکاری در مازندران را ۶.۲ درصد اعلام کرد و عمده مشکل فراروی را دانش آموختگان بیکار عنوان کرد و گفت: باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی، نسبت به تهیه و تدوین شناسنامه نیروهای بیکار در این استان اقدام اساسی صورت گیرد.

وی تصریح کرد: هم اکنون ۶۱ درصد دانش آموختگان دانشگاهی در مازندران بیکار هستند و مراکز دانشگاهی باید دانش ها را کاربردی و نسبت به تربیت دانشجویان کارآفرین اهتمام بیشتری داشته باشند.

به گزارش ایرنا، ‌صنعت همواره در مازندران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و ۱۵ درصد از تولید ناخالص استان از این بخش است و دستکم سه هزار واحد صنعتی با اشتغال‌زایی مستقیم ۸۰ هزار نفر در استان وجود دارد که از این تعداد ۴۶۱ واحد صنعتی در بخش ماشین‌آلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول به فعالیت هستند که نوسازی و روغن کاری چرخ دنده های این بنگاه های اقتصادی با تلاش دولت چهاردهم در دست اجرا است.

مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.